Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Daca nu aveti subler puteti proceda astfel : bobinati pe un creion 10 spire , spira langa spira cat mai strans , iar apoi masurati cu o rigla gradata . Rezultatul obtinut il impartiti la 10 si o sa obtineti diametrul sarmei cu o aproximatie multumitoare . Succes !

Link spre comentariu

S-ar putea de calculat inca cite spire mai trebuie sa adaugi pentru a obtine 18 V , dar cred ca cel mai bine este sa determini aceasta pe cale experimentala :) . Dupa cite am calculat eu cred ca ai nevoie sa mai bobinezi inca vreo 35 de spire.

Link spre comentariu

Am o intrebare si eu pentru voi http://www.radiolibrary.ru/reference/tr ... sh170.html , am in posesie un astfel de transformator TSH-170 este rusesc si l-am extras dintr-un televizor vechi, am observat ca la cel pe care il am eu nu sint utilizate toate bobinele . Am vreo sansa sa incerc sa-i scot sarma , sa gasesc bobinele de care am nevoie si sa-l refac la loc? Cred ca aceasta este mai mult o fantezie de a mea

Link spre comentariu

Adică, faţă de ce apare în tabele, are mai puţine terminale? Sau e vorba de primar, că acolo se pot face unele artificii de legare. E cu miez C+C?

Link spre comentariu

Sovieticii aveau obiceiul de a trece în tabele sau pe etichetele trafo şi ştrapurile interne dintre bobinaje. Le căutai degeaba pe afară, pe cose. Le poţi identifica cu ohmmetrul, unde vezi un ştrap îl dezizolezi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări