Adrian_BBS Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 de ce sa te duci la Bucuresti cu masina sau trenul cand te poti duce pe jos....acelasi lucru si in cazul softului de calcul....sunt mai comode Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 @Adrian_BBS :În mod evident că ambele programe v-au cerut nişte datenecesare calculului (şi pe care aţi omis să ni le furnizaţi).În lipsa lor, numai un glob de cristal (veritabil !) vă poatelămuri.Chiar în acest topic s-a explicat de nu ştiu câte ori modulde calcul al unui transformator, trebuie doar să căutaţi.Referitor la comparaţia dvs., dacă folosiţi numai trenul saumaşina, atunci picioarele se atrofiază (ca şi orice alt organneutilizat). Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 Nu exista comparatie intre cele 2 analogii... Apoi ( si insist sa nu o iei ca pe ceva personal la adresa ta, vorbesc pur generalist ) la ce ne mai trebuie cerebelul daca pc-ul le face pe toate pentru noi? poate ca par dur dar trendul tot mai accentuat catre diferite aplicatii/calculatoare care sa faca munca intelectuala pentru noi pe mine ma dezamageste profund, mi se pare ca pur si simplu ne este lene sa mai gandim devreme ce o mqasinarie poate face asta pentru noi, ajungem sa depindem la un momentdat atat de mult de tehnologie incat ( si rog sa mi se ierte expresia ) ne prostim de tot... Softurile/calculatoarele, este adevarat ca se bazeaza pe anumiti algoritmi si formule dar majoritatea sunt doar generaliste, sunt unele aplicatii, unde daca nu stii sa folosesti cum trebuie calculatorul respectiv, sau nu este suficient de explicit/detaliat pot duce la esecuri dezamagitoare, exemplul esti chiar tu, te-ai bazat strict pe niste programe refuzand sa acorzi atentie modalitatii manuale de calcul pe care daca o cunosteai in nici un caz n-ai fi venit cu intrebarea asta ca ti-ai fi zis, ia stai ma sa vad de ce astea se contrazic, calculez si eu... motivul este tocmai pentru ca ne-a fost lene sa invatam noi sa calculim si deci sa intelegem si ce calculim... In cazul de fata sa apelezi la un program ca sa-ti calculeze traf de retea mi se pare o complicatie nejustificata ( ca sa nu zic lene ), cat de greu poate fi sa masori si sa calculezi sectiunea miezului magnetic si apoi sa o introduci in formula de care am zis mai sus? ma indoiesc ca dureaza mai mult de 5 minute, asa stii sigur ca rezultatul este unul corect pentru traful tau indiferent de ce spune un program. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 stai linistit ca nu ma simt atacat...... legat de calculul transformatorului am folosit calculele prezentate in filmuletul de mai jos si mi-a dat 897 spire pentru primar si cate 59 spire pentru secundar..... (230V primar si 2x15V sec) iar cu 50/S imi da 1058sp in primar si 69 in secundar Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 Deci pana la urma tot ai masurat si calculat sectiunea miezului magnetic numai ca nu ai inteles motivul pentru acea diferenta, din cate se pare cealalta varianta folosea 50/S in timp ce filmuletul sugerat foloseste 42/S ( prea putin din punctul meu de vedere ), diferenta este ca cea de-a doua este o varianta economica, deci mai riscanta. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 Probabil te incadrezi in inductie si cu 897 si cu 1058. Si cu variantele dintre. Cu 897 miezul se va incalzi mai tare, dar bobinajul poate fi mai gros, deci pierderi mai mari in gol si mai mici in sarcina fata de varianta cu 1058. Depinde de ce te intereseaza, regimul de lucru si de ce nu, de latura financiara. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Dacă miezul pare normal, cu proprietăţi necunoscute, eu aş merge pe formula clasică 50/S şi compensarea pierderilor cu 5-10% ptr secundar. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Ar fi bine ca autorul topicului să continue calculul aceluitransformator, care nu se limitează numai la determinareanumărului de spire. În practică pot exista şi situaţii în carepur şi simplu bobinajul nu încape în fereastră datorită unuistrat-două de spire. De asemenea, în funcţie de regimul delucru (continuu sau intermitent) se poate opta pentru valoridiferite ale inducţiei în miez. Nici acest lucru nu a fost precizatşi de aceea am şi cerut date suplimentare despre transformator. Sper că domnului Adrian_BBS îi sunt cunoscute inclusiv acesteaspecte (şi care nu trebuie ignorate), pentru a evita surprizele neplăcute. Link spre comentariu
MaesTTro Postat Aprilie 19, 2013 Partajează Postat Aprilie 19, 2013 Salut... Am si eu o intrebare cu calculele caracteristicilor unui transformator cu tole " трансформатор тсш-170 " puteti sa ma ajutati va rog? Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 19, 2013 Partajează Postat Aprilie 19, 2013 Ti s-a explicat deja ce trebuie sa faci in tema pe care ai deschis-o despre trafurile alea, nu trebuie decat sa urmezi sfaturile, nimeni nu poate prezice exact ce ai tu acolo si fara un pic de munca... Link spre comentariu
MaesTTro Postat Aprilie 19, 2013 Partajează Postat Aprilie 19, 2013 As dori sa calculez dupa formule , dar este problema in multe necunoscute... Pina cind mai caut pe internet... Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Aprilie 20, 2013 Partajează Postat Aprilie 20, 2013 http://www.radiolibrary.ru/reference/tr ... sh170.html Sau: http://www.google.ro/images?hl=ro&as_q= ... d=0CCgQsAQ Link spre comentariu
MaesTTro Postat Aprilie 20, 2013 Partajează Postat Aprilie 20, 2013 Interesant siteul http://www.radiolibrary.ru/reference/tr ... sh170.html Nu prea am inteles ideea cu tabela, Выводы обмоток: Alimentez 1-2-5-6 220V 0,35 A. La 11-12 voi obtine o tensiune de 6,35 V 3,2A? Link spre comentariu
homer Postat Aprilie 20, 2013 Partajează Postat Aprilie 20, 2013 Pentru alimentarea la 220V se leaga 2 cu 5 si se conecteaza la retea 1 si 6. Exact, vei obtine 6.35V 3.2A pe 11-12 cum scrie in tabel.LE: Desi nu stiu pentru ce tensiune de pe primar sunt date valorile tensiunilor si curentilor din secundar. Link spre comentariu
MaesTTro Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 S-ar putea sa sper ca pentru 220 V Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum