costyy86 Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Salutare.Am un traf tole E+E pe care la-m bobinat cu un secundar de 24vca si la fiecare 6vca am scos priza,Cand lam desfacut am rupt suruburile de strangere ca nu mai putean sa le desfac.Am bobinat traful si lam alimentat, din cauza ca nu sunt stranse tolele (am strans provizoriu cu putina sarma), bazaie putin. Am alimentat un bec de 12v pe iesire de 12vca, becul are 21W, dupa jumatte de ora ( nu am stat langa traf), traful ardea foarte tare si mirosea a lac incins, oare sa fie de la tolele nestranse?, daca faceam scurt intre spire nu mai aveam acea tensiune la iesire.P.S. inainte sa desfac traful avea o singura infasurare de 24Vca, eu doar am desfacut sa scot proize, dupa montare totul a fost ok, si acum daca il masor in golscoate tensiune de 24vca....Traful este bobinat cu sarma de fi 1.5mm Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Nu e de la tolele nestrînse. Ai verificat iniţial trafo dacă se încălzeşte în gol, înainte de desfacere şi rebobinare? Ai folosit aceeaşi sîrmă, sau ai pus una mai groasă decît era în secundar? Link spre comentariu
steffy89 Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Cred ca a zgariat lacul de pe sarma si se ating spirele intre ele Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Nu asta suspectez, ci că trafo e de provenienţă industrială, probabil proiectat să meargă un timp limitat, adică subbobinat primarul. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Aprilie 13, 2013 Partajează Postat Aprilie 13, 2013 la ce temperatura se ard rezistentele termice din tranformatoare (cele din amplificatoare sereo, receivere).....sau care e temperatura maxima recomandabila pentru un transformator? Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 13, 2013 Partajează Postat Aprilie 13, 2013 E o parere pur subiectiva dar eu cred ca nu ar trebui sa se depaseasca 70-80*C regim termic pentru traf... Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 13, 2013 Partajează Postat Aprilie 13, 2013 Depinde de trafSigurantele termice sunt pe la 100-180 de grade.Evident, temperatura aia e una inacceptabila si siguranta se arde pt a nu lua foc trafulTraful e bine sa fie cat mai rece...sub 60 de grade chiar. Dar unele merg nitel mai calde (ca sunt subdimensionate...) Link spre comentariu
briobit Postat Aprilie 13, 2013 Partajează Postat Aprilie 13, 2013 va solicit si eu ajutorul legat de un traf si anume: am un traf toroidal ce intial avea tensiunea de iesire de 11.5 volti si putere de 50VA ( cel putin asa scria pe eticheta de pe el este facut), momentan nu mai are decat primarul pe el si ma intereseaza ce diametru al sarmei am nevoie ca sa fac o iesire de 20-22 v maxim pe 2 - 2,2 amperi si alta iesire pe 8 volti la 0.5 amperi maxim. Intentionez sa il folosesc pentru o statie de lipit deci va avea perioada mari de functionare. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 13, 2013 Partajează Postat Aprilie 13, 2013 Ăla e curentul maxim consumat de letcon, sau e acoperitor, cu tot cu o rezervă?Dacă încape, merge sîrmă CuEm de 1mm diametru la secundarul de 20V, mai rămîne puţin curent ptr siguranţă şi sîrmă CuEm de 0,5mm ptr celălalt. Verifică înainte de bobinare dacă trafo se încinge în gol, altfel e nefolositor. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 14, 2013 Partajează Postat Aprilie 14, 2013 Acum, letconul nu e conectat in permanenta, ca d-aia are termostat. Daca ar fi legat pe direct, ar atingie 5-600 de grade. Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 14, 2013 Partajează Postat Aprilie 14, 2013 va solicit si eu ajutorul legat de un traf si anume: am un traf toroidal ce intial avea tensiunea de iesire de 11.5 volti si putere de 50VA ( cel putin asa scria pe eticheta de pe el este facut), momentan nu mai are decat primarul pe el si ma intereseaza ce diametru al sarmei am nevoie ca sa fac o iesire de 20-22 v maxim pe 2 - 2,2 amperi si alta iesire pe 8 volti la 0.5 amperi maxim.Intentionez sa il folosesc pentru o statie de lipit deci va avea perioada mari de functionare.Daca vrei sa il faci la fix pentru curentii de mai sus ai nevoie de sarma de 0.8mm pentru 2A si o sarma de 0.45mm pentru 500mA. Link spre comentariu
briobit Postat Aprilie 14, 2013 Partajează Postat Aprilie 14, 2013 Am masurat traful in gol consma 5 mA parca si nu se incalzeste, deci 0,45 - 0.5 mm pentru partea de comanda si 0.1 - 1 mm pentru partea de forta.Multumesc frumos revin cu poze cand e gata. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Aprilie 15, 2013 Partajează Postat Aprilie 15, 2013 Uneori e o limita (in sus) de spatiu, alteori una financiara. Sau ambele. Dar daca nu esti oprit de astfel de limite, foloseste mereu cel mai gros conductor care incape in fereastra. Cu cat mai gros, cu atat mai bine ca randament. Trebuie sa lasi loc si pentru prindere. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 am si eu o intrebare......vreau sa rebobinez un transformator de 113W (primar+secundar)...am gasit pe forum 2 programele de calcul primar si secundar dar imi dau valori diferite.....un program imi recomanda 840sp in primar si cate 58sp in secundar (primar 230V si 2 sec de 15V) iar celalalt program imi recomanda 1031sp in primar si cate 67sp in secundar (primar 230V si 2 sec de 15V)......care valori sunt mai recomadate sau merg cu amandoua Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 Soft de calcul pentru un amarat de traf de retea? pai atunci la ce mai invatam mate in scoli ca nu pricep?... N-ai auzit de 50/S? cat de greu poate fi de apelezi la un soft.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum