Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Mmda cred ca si miezurile imi fac probleme, desi fac parte din acelasi traf, se vede dupa vopseaua de pe ele, nu se prea "unesc" bine,ramane ceva spatiu pe exteriorul miezului.....Ceva in genul cum este in poza de mai jos....L.E. Acum ma-m uitat atent, cred ca traful, ( cel putin miezul) a suferit o supraincalzire, eventual incendiu.... :nas: , ca am gasit intre tole lac sau vopsea super uscata deaceea nu se propioau tolele, dar nici nu pot sa le curat... parca e cimentat, cum as putea curata? e ok daca le pun la fiert in apa?

post-20529-139829609013_thumb.jpg

Link spre comentariu

...e vorba de trafurile ce vor echipa aparatul de sudura in puncte,in comutatie....

Se poate aplica solutia de racire (atat bobinaj cat si miez) de la masinile de incalzit prin inductie, cum e in poza:

Posted Image

Se mai pot vedea poze aici.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Interesanta solutia,si eu m-am gandit sa trec apa prin tevile ce vor servi ca secundar,dar e prea complicat;plus ca aplatizand teava sa-mi incapa in fereastra,o obturez.Solutia s-ar preta la niste miezuri mai mari,unde sa incapa teava neaplatizata,nu la ETD39,pe care o sa testez.Tot ce-o sa-mi permit probabil,va fi ventilarea fortata...

Link spre comentariu

Ca ideie pentru racirea miezului feritic, se realizeaza montajul din figura. Daca secundarul este din teava, el se poate lega intr-un circuit de racire in derivatie cu cel al miezului. Tevile din cupru, se alamesc pe carcasa din tabla neagra in cateva puncte, sau in cel mai rau caz se cositoresc. Racordurile la stuturi se fac cu tub flexibil. post-27597-13982960926_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator smilex

O solutie este prinderea trafurilor (trafului) ferita pe radiatoare intre paduri de silicon (exista si cu adeziv) din cele folosite pentru tranzistoare si eventual ventilarea radiatoarelor, dar efectul este indeosebi pentru miez.

Link spre comentariu

La miezurile care necesita o racire intensiva, precum sunt cele de la instalatiile de CIF-are, apa se poate trece printr-un radiator special, care va fi racit cu aier. Transformatoarele racite cu lichid, pot fi supradimensionate in limite destul de largi - J>4 A/mmp.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am un transformator care dupa redresare are tensiunea de +\- 48V.As vrea sa-i scad tensiunea cel putin pana la +\-38V ca sa pot alimenta cu el TDA7294.Scosul spirelor iese din calul deci ma gandeam sa obtin asta cu niste "carnati" de diode de amperaj mare inseriate pe fiecare ramura.Ar fi ok?

Link spre comentariu

E o "soluţie" pe care întotdeauna am considerat-o ca fiind "oribilă", chiar şi atunci când ar fi fost necesare mai puţine diode decât în cazul dvs.Pentru "a scăpa" de cei 10 V în plus vă trebuie vreo 15 diode pe fiecare ramură, deci 30 în total.Un amplificator cu integrat + încă cel puţin o jumătate de kilogram de diode, cred că orice alte comentarii sunt de prisos.Dacă este exclusă rebobinarea transformatorului, îl puteţi vinde, schimba sau utiliza pentru alte proiecte.

Link spre comentariu

Stiu ca este din topor dar n-as vrea sa renunt asa usor la transformatorul acesta dar nici nu mai am bani sa-mi iau alti finali ca sa fac o schema pentru el.Asa,diodele sunt gratis.....ce ma intereseaza este daca nu o sa apara probleme de functionare,atata tot,aspectul,spatiul disponibil sunt ultimele lucruri la care ma gandesc

Link spre comentariu

Asa,diodele sunt gratis

Le puteţi vinde (înţeleg că dispuneţi de un număr marede diode de putere, care nu v-au costat nimic) şi din baniiastfel obţinuţi să vă cumpăraţi un transformator adecvat.
Link spre comentariu

La cunostiintele mele limitate e chiar ultima.Sa vad cum le grupez sa ocupe cat mai putin loc.Pot pune condensatorii de filtraj dupa ele?Ca am unii de 15.000 uF 40V si ar rezista dupa ce as scade tensiunea

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări