zal Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 Mai bine-l rebobinezi ptr ce ai nevoie. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 N-am mai bobinat de foarte mult timp trafuri,acum insa trebuie sa bobinez cateva.M-ar interesa de unde pot cumpara conductor CuEm,de 0,5mm diametru,rezistent la cel putin 170 grade C.Si ce izolatie pot folosi la aceasta temperatura.Multumesc anticipat pentru orice informatie. Link spre comentariu
gauss Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Bumbac sau matase ... se gasea pe vremuri conductor pentru bobine RF , avea si emailul clasic . Mai e varianta cu teflon sau fibra de sticla , decit ca e mai gros si ocupa spatiu mai mult , practic e conductor de conexiuni cu care s-ar putea bobina . De unde procurate , nu stiu ... poate are cineva " uitat " sau ceva magazine on-line ... Link spre comentariu
zal Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Nu e normal să se încingă un trafo la 170*C, îşi schimbă tolele calităţile, se coace carcasa, indiferent din ce-i făcută şi se decăleşte sîrma (creşte rez bobinajului), crapă emailul... Doar platbanda izolată cu bandaj de mică rezistă (teoretic). Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Trafurile nu vor lucra la 170,dar vor avea undeva peste 100 grade.Am ceva conductor izolat cu email si bumbac,dar e gros;ar fi perfect sa gasesc la diametru mic,cca 0,5mm dar nu sunt prea optimist.Izolatie mai groasa,nu-mi permite fereastra. Stiu ca exista si conductor izolat cu email care rezista la 200 grade,dar nu stiu de unde sa-l cumpar. Link spre comentariu
gauss Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Nu m-as baza pe email la 200 grade ... chiar daca scrie . Parere personala ... Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Trafurile vor functiona intermitent si vor fi protejate cu contacte termice,ce vor decupla undeva sub 150-160 grade.Pot limita temperatura mai jos,dar scurtez timpul de functionare.Foarte posibil sa nu ajunga niciodata la temperatura asta,dar vreau sa fiu sigur de fiabilitatea lor.Cu riscul de a-mi atrage atentia moderatorul,ca n-am postat unde trebuie,e vorba de trafurile ce vor echipa aparatul de sudura in puncte,in comutatie.Pentru primar o sa folosesc fire de 0,5-0,6 in paralel,iar secundarul va fi facut din teava de cupru de 12mm diametru,1mm grosime. Link spre comentariu
gauss Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Acum m-am mai luminat ... incearca sa bobinezi " cu pas " , cu un conductor unic , infasori 2 fire in paralel ( si geometric , in plan ... ) , unul ( eventual mai gros ) il debobinezi si astfel spirele nu se mai ating ... izolatie intre straturi , etc . Totul e sa ai spatiu ... oricum mi se pare mare temperatura , n-am vazut termic de bobinaj mai mare de 90 grade celsius dar probabil ai facut ceva experiente ... sper sa reziste celelalte elemente ale trafului , si ce o mai fi prin preajma ... Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Acum m-am mai luminat ... incearca sa bobinezi " cu pas " , cu un conductor unic , infasori 2 fire in paralel ( si geometric , in plan ... ) , unul ( eventual mai gros ) il debobinezi si astfel spirele nu se mai ating ... izolatie intre straturi , etc .E o idee buna;las spatiu intre spire,bobinez primul strat,izolez,am folie care rezista cred peste 200 grade,apoi bobinez urmatorul strat in spatiile ramase.Folosesc economic spatiul,iar intre spire am ca izolatie folia,de care nu-mi fac probleme.Ramane sa testez,sa vad ce iese. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 ...Cu riscul de a-mi atrage atentia moderatorul,ca n-am postat unde trebuie,e vorba de trafurile ce vor echipa aparatul de sudura in puncte,in comutatie...Deschide undeva un subiect pe aceasta tema. Cred ca este interesanta pentru foarte multi utilizatori. Acolo am sa iti dau si o solutie utilizabila la racirea trafului. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 Subiectul se discuta aici viewtopic.php?f=41&t=142088&p=1254045#p1254045Orice parere e binevenita;habar n-am daca a mai incercat cineva solutia asta,in comutatie.Pana la urma de ce n-ar merge;ar fi doar un..pistol de lipit,''ceva'' mai mare. Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Am un traf c-core, dar nu am sistemul de strangere, am incercat cu un colier, dar nu e bun, cred ca nu strange bine ca face foarte urat si pe deasupra devine un electromagnet foarte puternic....a tras o surubelnita de la aproximativ 40cm....... cum pot face un sistem de strangere? Link spre comentariu
bolek Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Doua, trei bucati paralele, cat permite locul. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTlGbXWfMls8wQXbBJo22V8C6gB6_Rcx4OaqjQxbObERTwj2RgpEg Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Soriceii nu fac fata. Parerea mea. Colierele metalice par a fi o solutie bunaDar atentie,ca si miezurile sa se potriveasca! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum