Emil 1986 Postat Martie 8, 2013 Partajează Postat Martie 8, 2013 @Emil 1986 imi cer scuze in avans daca te vei simti ofensat pentru ceea ce voi spune insa este convingerea mea ca tu nu vei intelege prea curand ce si cum nici chiar daca ti s-ar desena ca la copii, motivul este unul simplu, esti blocat intr-o mentalitate obtuza si exclusivista care nu accepta alte adevaruri decat cele deja cunoscute de tine... pana nu-ti vei schimba atitudinea n-ai sanse sa pricepi. Nici o problema,eu am spus ca asa este si traful meu si dupa unii dintre voi el are 200w si dupa masurare curentului consumat in primar are 500wAm un aparat de sudura cat pumnul care sudeaza cu 2,5 si are un vecin unul comunist de 2-3 ori mai mare care abia merge cu electrozi de 2mm Link spre comentariu
subsemnatul2012 Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 smilex.da,au aceeasi sectiune a miezului,acelasi numar de spire in primar,fiind calculate ptr. o tensiune de 220v, difera doar secundarele si inaltimea miezului.conductoarele ca si sectiune atat in primar cat si secundar difera deci si ele,fiind facute fiecare ptr. alte tensiuni si alt curent. cel ,,mare,, avand inaltimea miezului mai mare a permis producatorului sa il faca asa de ,,baban,,.deci sa inteleg ptr. mine cat si ptr. colegul care mi-a spus ca sunt la fel iar cel mai mare nu poate avea 1,6 kw ca totusi se poate acest lucru,asa cum a scris producatorul pe eticheta lui ?multumesc tuturor care m-au ajutat !stima dragi colegi ! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 E asa cum scrie producatorul daca nu s-a intervenit asupra lui (rebobinare) . Formula 50/S e empirica ,s-a facut pt ca muncitorul bobinator sa nu se incurce in calcule .E valabila numai pt anumite tipodimensiuni de tole si anumite tipologii ;la toroidale ,de exemplu, se foloseste si 36/S (v. EmilMatei.ro) .Teoretic,in calcularea unui traf se considera calea magnetica ,nu sectiunea. Simplificat si pt anumite tipodimensiuni se calculeaza numai dupa sectiune . Link spre comentariu
H Robert Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Ma poate ajuta cineva cu informatii despre acest traf.....? Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Tip R, de calitate foarte buna, special pt audio (radiaza f putin). Link spre comentariu
H Robert Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Eu nu am gasit dar daca stie cineva cam ce putere ar avea...? Link spre comentariu
Marian Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Din cate vad ai acces destul de liber la infasurari, nu teopreste nimic sa masori cu un subler diametrul conductorului si astfel admitand o densitate general valabila stii cam ce putere poti astepta de la el asa cum este bobinat acum. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Verifica termic daca functioneaza la 230Vca/50Hz in gol. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Doar daca e pt 110V ar putea avea probleme Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Am unul asemanator si la 103W e cam jumatate cat trafurile de 24V/5A ... se prea poate sa nu foloseasca toate iesirile in acelasi timp - 1*29V@2A ,1*20V@1,8A,1*10V@0,9A . Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Dupa cum ziceam, sunt facute cu materiale f bune Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Doar daca e pt 110V ar putea avea problemeDa, daca functioneaza la 230 se pot face cateva masuratori ohmice pentru determinarea puterii si a randamentului. Link spre comentariu
zal Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 H Robert, uite cum fac eu ca să evit experimente tragice cu trafo necunoscute. Determin suprafaţa miezului, calculez puterea aproximativă şi compar rez primarului cu a altor trafo asemănătoare, abia apoi îl bag în priză. Evident că dacă ptr 100W (de exemplu), rez primarului la alte trafo e cuprinsă între 15...20 Ohmi şi acesta ar avea sub 5 Ohmi, e ptr o tensiune mult mai mică. Fiind japonez poate fi şi la 100V. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Metoda comparativa e aplicabila. Poate o idee mai precisa se formeaza masurand inductanta primarului in gol. Reactanta primarului calculata in ohmi la 50Hz insumata cu rezistenta ohmica va determina curentul de mers in gol la 230Vca, curent care poate forma o imagine asupra destinatiei trafului. In orice caz valoarea curentului in gol poate determina incercarea de a-l baga in priza pentru a urmari regimul termic al miezului, care daca nu se incalzeste, e ok, se poate merge mai departe. Link spre comentariu
em2006 Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 ...Poate o idee mai precisa se formeaza masurand inductanta primarului in gol. Reactanta primarului calculata in ohmi la 50Hz insumata cu rezistenta ohmica va determina curentul....Se ridica la patrat cele 2 valori (XL,R), se insumeza si se extrage radacina patrata din suma. Rezulta valoarea corecta a impedantei. E metoda cea mai precisa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum