Emil 1986 Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 am un transformator dintr-un pistol de lipit romanesc si este ars si nu pot sa mai in-numar spirele,se foloseste formula 50 inpartit la sectiune sau mai putin? Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 S-a scris pe forum cate spire are traful pistolului de lipit.Din cate stiu, se foloseste mai putin de 50/S, ca e folosit intermitet (si se incinge). Link spre comentariu
gauss Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 Mai am si acum un prospect ... recomanda o lipitura pe minut ... Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 cu pistolul de lipit romanesc?pai daca schimb un integrat cu 14 sau mai multi pini ce fac? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Lungesti lipitura ... . Le contopesti pe toate 14 intr-una singura (virtual). Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 cu pistolul de lipit romanesc?pai daca schimb un integrat cu 14 sau mai multi pini ce fac?Eu am un pistol de lipit romanesc, care dateaza din 1970. In acesti 43 de ani, nu am schimbat decat o singura data carcasa din ebonita, care s-a spart din neglijenta mea. Ritmul de utilizare pe care l-am folosit, a fost in regim de 4...5 lipituri pe minut. In orice caz, demontarea unui integrat cu 14 pini sau mai multi, nu se face pin cu pin in regim de urgenta. Se utilizeaza o ansa de 2 mm si dupa ce a ajuns la temperatura de regim se plimba insistent peste toti cele 7 pini de pe aceeasi latura a integratului. In prealabil, se introduce sub corpul integratului varful unei surubelnite fine de reglaj. In momentul in care fludorul se topeste, se ridica concomitent corpul integratului cu surubelnita in sistem de parghie, iar cei 7 pini (sau mai multi) se vor desprinde practic concomitent. Se repeta apoi procedura si pentru cea de a doua latura a integratului. Desi am pompa de vid, nu am avut niciodata rabdarea sa demontez un integrat pin cu pin. Recuperarile au fost foarte aproape de 100% eficienta, iar integratele rezista destul de bine acestui regim de temperatura. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Valabil ,eu am avut mai multe pistoale modelele de Radio Progres sant reusite ,singurele parti care mi s-au defectat au fost (in ordinea frecventei):-anasa -rezolvare: un metru de FY 2,5 si patent-carcase - cumparate altele ,provizoriu lipite cu banda -mai tot timpul era pistol Pif -becurile-rezolvare : nu mergea ? asa ramanea-fugeau filetele de prindere a ansei -rezolvare: 1. suruburi de 3 cu cap inecat bagate din partea opusa -nasolie la schimbarea ansei 2. majorarea la 4mm a filetelor originaleNiciodata nu am avut traf ars si lucram cu cate unul de nu-l mai puteam tine in mana de cald ce era!Model mai mic (60W) ,cam deficitar ,nu prea incalzea ansa suficient .Dezlipirea respectiva merge si cu tresa ,nu neaparat cumparata ci realizata din cablul de alimentare si cea mai buna era din cablu de Sony . Link spre comentariu
nelu F Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Pentru deslipire Ci se face o ansa cu lungimea activa (partea care vine in contact cu pinii) egala cu lungimea laturii cu 4, 7 sau 8 pini, functie de capsula respectiva.Asa cum a scris si ola_nicolas se foloseste o surubelnita pe post de parghie, ridicand alternativ capsula pe latura unde se deslipesc pinii. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Eu folosesc letcon cu pompa de fludor ( ambele incluse intr-un singur dispozitiv ) si merge brici, nu-mi place alternativa deoarece incalezc cam tare capsulele CI-urilor. Link spre comentariu
subsemnatul2012 Postat Martie 8, 2013 Partajează Postat Martie 8, 2013 Salutare !Am 2 transformatoare ,amandoua au 45mm &45mm.unul cantareste 13 kg ,altul 4,5 kg,diferenta de gabarit fiind data de inaltimea lor .Spuneti-mi avand aceeasi sectiune a miezului inseamna ca au si aceeasi putere?unul arata asa transformator pr 220v,bobinat cu conductor masiv cate 2 in paralel de sectiune 1mm fiecare sec.2*12v,bobinat cu bara de 2,5*6 mm http://tinypic.com/view.php?pic=2wogaj7&s=5 iar celalalt este bobinat in primar cu cond de 0,5 si in sec cu 0,7. Explicati-mi si mie de ce cineva mi-a spus ca cel de sus nu are cum sa aiba 2kva si p=1,6 kw asa cum este trecut pe placuta lui.Unde ar fi confuzia,sau unde nu inteleg eu?Multumesc ! Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Martie 8, 2013 Partajează Postat Martie 8, 2013 asa arata si traful meu ca model nu marime,si dupa cum mi-au zis am masurat consumul din primar si era de 2,55A(560w)iar dupa ce mi-au zis baieti aici dupa miez puterea lui este de 225W Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 8, 2013 Partajează Postat Martie 8, 2013 De obicei in VA se noteaza puterea aparenta iar in W puterea activa (v. triunghiul puterilor) .Practic asta se traduce in puterea consumata de transformator pt ca la iesire sa aiba 1,6kW ,randamentul lui e de 0,8 . Orice tranformare e cu pierderi . Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 8, 2013 Partajează Postat Martie 8, 2013 @Emil 1986 Cine ti-a spus ca puterea trafului tau este de 225W din cauza marimii miezului? @subsemnatul2012 Daca au aceiasi sectiune (si acelasi nr. spire) dar conductoare diferite, cel cu conductoare mai groase poate debita o putere mai mare, sau la aceiasi putere va avea un randament mai bun. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 8, 2013 Partajează Postat Martie 8, 2013 @subsemnatul2012 cazul tau este un exemplu evident ca sectiunea nu prea are nici o treaba cu puterea de care este capabil un traf, nu atata vreme cat fereastra de bobinare iti ofera spatiu suficient pentru spirele necesare si dimensiunea potrivita la sarme. Si voi lua un singur exemplu, bara din secundar la cel mai masiv ai zis ca are 2,5*6mm, deci o sectiune de 15mm^2 care pentru o densitate de 3A ( una cat se poate de ok ) iti ofera cel putin 45A, si cu 24V ai avea putin peste 1kW, putere confirmata si de catre sarma folosita in primar, si totusi sectiunea ar spune ca teoretic nu se poate asa ceva, ba uite ca se poate, de ce? pai @smilex a explicat extrem de simplu si elocvent de ce, cine nu vrea sa priceapa... treaba lui. @Emil 1986 imi cer scuze in avans daca te vei simti ofensat pentru ceea ce voi spune insa este convingerea mea ca tu nu vei intelege prea curand ce si cum nici chiar daca ti s-ar desena ca la copii, motivul este unul simplu, esti blocat intr-o mentalitate obtuza si exclusivista care nu accepta alte adevaruri decat cele deja cunoscute de tine... pana nu-ti vei schimba atitudinea n-ai sanse sa pricepi. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 8, 2013 Partajează Postat Martie 8, 2013 Si eu ma uit la miez si la marimea trafului in general, cand apreciez puterea. Dar lucrurile nu trebuie privite ca o putere anume. Nu exista asa ceva. E vorba de o putere convenabila. Sau mai precis de un randament convenabil. 80% poate sa convina la 50W, dar este absolut neconvenabil la 1kW consumati deoarece 20% inseamna 200W pe traf, iar asta este oarece caldura care poate distruge traful.Miezul atrage financiar o anume geometrie, deci o anume fereastra, care atrage un anume conductor, care conductor va reprezenta rezistenta interna a sursei ce o constituie traful. Si asa, indirect si cu concursul intereselor financiare, miezul determina puterea. E simplu. Dar nu universal valabil. Interesul financiar poate sa nu existe.Intr-un asemenea caz, intrebarea si interesul potrivit ar fi: "ce randament voi obtine la 1kW?" nicidecum " ce putere are traful meu?". Ca se poate ca un traf de sectiune 20cmp sa debiteze 700W, dar tot asa de bine se poate sa nu convina nimanui randamentul la acea putere de 700W. Dar poate sa si convina. Si atunci ce putere are traful? Pur si simplu nu stiu. Cat vrea utilizatorul. Patratul sectiunii e bine dar...Ma distrez cu tastatura, nu ma luati in seama... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum