Emil 1986 Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 stiam asta. restul se prezinta sub forma de caldura.deci pentru ca un kit sa debiteze 255w trebuie sa consume 433w asta un kit pt ambele se dubleaza consumul(860w)Kiturile scot si mai mult dar din lipsa de osciloscop sa va spun distorsiunile am masurat cu aparatul de masura tensiunea pe boxa pana unde am inceput sa aud eu distorsiunile.Cu un traf dintro statie pioner 400w (+-55vcc) pe spatele cutiei(dupa miez undeva la 210w)aceleas kituri scot maxim 225W Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 ^Nu-mi dau seama ce nu ai inteles, cu ce nu esti de acord, si nici macar ce anume doresti. Daca e vorba de a bobina traful, ai doua variante: sa pastrezi primarul existent sau sa-l refaci. Pentru oricare variante ai primit deja sugestii. Sau e o alta problema? Link spre comentariu
retrosong Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 care este formula de calcul pentru a transforma mm patrati in diametru o satma de cupru de fy 1,5 mm cati mm patrati are multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Link spre comentariu
retrosong Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 sa inteleg ca la fy 1,5 as avea 1,76 mm patrati ? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 Pe la voi nu s-a predat in scoala elementara cum e cu aria cercului sau acum afli ca sectiunea transversala a unui cilindru e un disc (cerc) ?Nu se prea intelege din intrebare care e subiectul : un conductor cu diametrul de fi 1,5mm sau un conductor FY de 1,5 . Link spre comentariu
retrosong Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 scoala am terminato acum 25 de ani am uitat calculele matematice Link spre comentariu
em2006 Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 sa inteleg ca la fy 1,5 as avea 1,76 mm patrati ?Nu.Sa intelegi ca sarma (conductorul) Fy1.5 are sectiunea de 1.5 milimetri patrati.Asa se noteaza conductoarele si cablurile folosite in instalatii electrice.Spre deosebire de acestea, la sarma de cupru pentru bobinaje, se specifica diametrul acesteia, fara izolatia din email. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 @retrosong -informatii de genul gasesti f usor cu google... Link spre comentariu
costyy86 Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 Salutare. Cum se calculeaza la toroidat spirele? la fel ca la E+I? am gasit ceva pe net, dar ma baga in ceata, si nu este explicat decat pana la trafuri de 120w http://www.emil.matei.ro/tor.php Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 28, 2013 Partajează Postat Februarie 28, 2013 Citeste cu atentie. Exista un tabel mai jos, care extinde domeniul de putere pana la 400 VA. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 La toate trafurile se calculeaza la fel. Problema e ca de cele mai multe ori nu se detin date despre materialul miezului si nu se poate determina precis inductia maxima deci nici numarul de spire cel mai favorabil. In acel tabel apare n=28/S. Nu sunt la curent cu noile materiale de pe piata, dar imi pare cam deplasat 28. Dar nu imposibil. Daca spatiul ar permite, eu m-as duce pe 40 minim, cu densitate cat de mica permite fereastra. Puterea si randamentul vor depinde de conductorul folosit. Folosesti 28/S si putin conductor (care poate fi mai gros) obtinand astfel puteri mari dar cu riscul de a depasi inductia admisa, sau risti mai putin cu 45/S si un curent de mers in gol mai mic dar folosesti conductor mai mult pe care pierzi putere in sarcina. Sau o valoare intermediara... Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 salut din nou.Am recuperat un traf toroidal dintr-un amplificator 5+1 cat cs 907si pe amplif scrie consum maxim 120w,dar traful are 2 tensiuni de putere de 13,5v la 5A(135W)asa scrie pe traf.acum amperajul imi comvine dar nu si tensiunea si as vrea sa adaug spire pe el,pot sa mai adaug 2x10v pe el?ii creste si puterea sau ramane tot cea de 135w? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 Da ,poti adauga pana la tensiunea dorita .Puterea ramane aceeiasi ,deci daca cresti tensiunea scade curentul . Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 ii creste si puterea sau ramane tot cea de 135w?Se poatea adauga spire pentru inca 2x10 V( daca permite fereasta) dar daca aplicam formula P=U*I , avem 23.6*2*5=235W , insa aceasta putere e limitata de puterea din primar ,daca in primar ai 135 W nu poti avea 235 W in secundar Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum