Vizitator iokymy Postat Februarie 10, 2008 Partajează Postat Februarie 10, 2008 Am facut rost de un transformator pt. al rebobina dar nu pot sa-l desfac pt ca nu este un transformator E+I este format numai din E-uri care se imbina unu-n altul mai ales ca mai este si umpic ruginit. Cum procedez ca sa il desfac? Am incercat sa lovesc tolelele de pe margini da nu vor sa iasa...Is ruginite si nu vor sa iasa. Astept ajutorul vostru! Link spre comentariu
tiristor Postat Februarie 11, 2008 Partajează Postat Februarie 11, 2008 asta inseamna 3trafuri normale bobinate la 380 si legate in stea sau triunghi. :supz: Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 11, 2008 Partajează Postat Februarie 11, 2008 asta inseamna 3trafuri normale bobinate la 380 si legate in stea sau triunghi. :supz:normale inseamna de 220? sau de 380?(desi unele lucruri nu se mai leaga in cazul asta) Link spre comentariu
tiristor Postat Februarie 12, 2008 Partajează Postat Februarie 12, 2008 Ma refeream la pachetul de tole folosit.Un asemenea traf poate avea iesire si pt 220.Dar foarte rar,iesirile sunt la -5%+5%, 10%.este mai practic decat unul pe trei coloane. :supz: Link spre comentariu
d2134 Postat Februarie 12, 2008 Partajează Postat Februarie 12, 2008 Am facut rost de un transformator pt. al rebobina dar nu pot sa-l desfac pt ca nu este un transformator E+I este format numai din E-uri care se imbina unu-n altul mai ales ca mai este si umpic ruginit. Cum procedez ca sa il desfac? Am incercat sa lovesc tolelele de pe margini da nu vor sa iasa...Is ruginite si nu vor sa iasa. Astept ajutorul vostru!Baga-l in petrol lampant sau da pe el cu spray de tip WD-40. S-au lipit tolele din cauza ruginii. Link spre comentariu
JQ Postat Februarie 12, 2008 Partajează Postat Februarie 12, 2008 eu am reusit odata sa desfac un traf mai usor dupa ce l-am dat cu solutie antirugina parca se chema feruginol sau ceva de genul asta ,e ieftina si se gaseste la toate magazinele de fierarie ,sanitare Link spre comentariu
Vizitator iokymy Postat Februarie 13, 2008 Partajează Postat Februarie 13, 2008 mersi, dar eu am folosit metoda cea mai rapida, bonfaierul. Am taiat toata sarma, si sa defacut direct :drinkers: fara tot felul de soluti, pacat de sarma da...,am alta :toimonster: Link spre comentariu
Vizitator HORIA C Postat Februarie 22, 2008 Partajează Postat Februarie 22, 2008 salutare oameni buni,am tot citit de vreo 2 ore discutiile despre toroidale si calculul sectiunii lor si am ajuns sa nu mai inteleg NIMIC! prea multe contraziceri si argumente pro si contra pentru fiecare varianta.ideea e ca am un traf toroidal de 37 mm inatime,100 mm diametru exterior,35 mm diametru interior.are doar primarul bobinat,cu sirma de 0,35 mm.cam ce putere as scoate din el?ajutati-ma va rog,ca mie m-i se invirte capul.... :rolleyes: Link spre comentariu
d2134 Postat Februarie 22, 2008 Partajează Postat Februarie 22, 2008 Sirma aia de 0.35mm (fara izolatie) suporta un curent de 0.3A. Poti obtine circa 70W. Link spre comentariu
Vizitator HORIA C Postat Februarie 22, 2008 Partajează Postat Februarie 22, 2008 multumesc.asta inseamna ca trebuie sa refac primarul.... dar miezul ma ajuta sa obtin vreo 200w? nu stiu sa calculez sectiunea la toroidale.... Link spre comentariu
d2134 Postat Februarie 22, 2008 Partajează Postat Februarie 22, 2008 Eu te sfatuiesc sa cumperi un transformator de puterea si tensiunea de care ai nevoie, nu sunt extraordinar de scumpe. Transformatoarele toroidale sunt greu de bobinat manual, mai ales primarul unde e nevoie si de izolatie intre straturi. Nu vei obtine un transformator de calitate, care sa aibe fiabilitatea unuia industrial, daca nu ai experienta. Pe de alta parte, probabil ca nici nu ar incapea acelasi numar de spire cu sirma mai groasa pe miezul tau. Link spre comentariu
tiristor Postat Februarie 23, 2008 Partajează Postat Februarie 23, 2008 salutare oameni buni,am tot citit de vreo 2 ore discutiile despre toroidale si calculul sectiunii lor si am ajuns sa nu mai inteleg NIMIC! prea multe contraziceri si argumente pro si contra pentru fiecare varianta.ideea e ca am un traf toroidal de 37 mm inatime,100 mm diametru exterior,35 mm diametru interior.are doar primarul bobinat,cu sirma de 0,35 mm.cam ce putere as scoate din el?ajutati-ma va rog,ca mie m-i se invirte capul.... :rolleyes: Daca ai face sewctiune prin miez ai avea 19,5cmp,sectiunea miezului.Intrucat ai un coificent bun iei 45/S=2,3spire/volt.La 230 x 2,3=529 spire.Vezi ca mai nou tensiunea retelei e de 230V norma europeana.Pt secundar inmultesti 2,3 cu cati volti vrei.Asta pt Traf.Toroidal. Link spre comentariu
Vizitator HORIA C Postat Februarie 23, 2008 Partajează Postat Februarie 23, 2008 multumesc tuturor pentru raspunsuri Link spre comentariu
Vizitator damien Postat Martie 4, 2008 Partajează Postat Martie 4, 2008 Salutare, Am primit de curand de la cineva din State un aparat ca acesta: http://www.beveragefactory.com/refriger ... 4500.shtml cu urmatoarele specificatii electrice: 120 V - 50/60 Hz, 11.5 A => 1380 WCum nu am experienta necesara sa imi construiesc singur un transformator, m-am gandit sa cumpar unul de puterea si tensiunea potrivite. Din cate am inteles, un autotransformator este mai recomandat in acest caz (decat un transformator toroidal). I-am contactat pe cei de la http://www.petra-toroid.ro si mi-au recomandat o sursa de 1200 VA cu autotransformator (pret 326,65 RON, fara TVA). S-ar putea sa ma insel, insa o sursa de 1200 VA (putere aparenta) nu este insuficienta? Chiar cu un factor de putere egal cu unitatea, puterea activa ar fi de 1200 W, iar aparatul necesita in jur de 1400 W. Rugamintea pe care o am este aceea de a-mi recomanda tipul transformatorului potrivit (putere etc) si daca stiti cumva unde l-as putea gasi (in afara de petra-toroid.ro). Numai bine Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 4, 2008 Partajează Postat Martie 4, 2008 Pe viitor te rog sa nu mai postezi in mai multe locuri acelasi intrebare pentru ca nu e normal sa irosesti timpul colegilor de forum. Citeste regulamentul forumului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum