albasete Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Va multumesc pentru ajutor. Am rezolvat problema la traf.ul de care am amintit. Scrie clar pe el :Primar:0 - 108 - 220 V . Secundar: 0 - 24 - 68 V. 0 - 10 V. / 318 VA. Am citit dupa ce am sters bine praful de pe el. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 salut.sunt mai nou pe forum si am e nedumerire,am un traf cu tole in forma de L cu 2 bobine 1 pe un L cealalta pe celalalt L are o infasurare de 110v pe 1L 110 pe celalalt L si l-am rebobinat calculand spirele dupa cate spire am dat jos din secundarul pe care il avea deja pe el. miezul pe o bobina este de 5.1cm grosimea pachetului si 3 cm latimea tolei ,cati W are am mai avut o statie facuta cu un traf comunist facut la contactoare Buzau si pe el scria 400 si avea un miez de 20cm patrati,am facut cu el o stastie cu 2 fet 200 alimentate la +-60vcc si scoteau cam 260w-280w cat de cat curati dupa urechea mea iar cu acest traf scot din 2 kituri diy 200 tot la +-60vcc scot cam 180w curati la ureche si se lauda producatorul ca sunt mai bune cu componente mai bine dimensionate diy200 decat fet200 deci dau vina pe traf voi ce spuneti? cati w are traful meu?se aduna cele 2 bobine? Link spre comentariu
zal Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Da, suprafeţele celor două secţiuni se adună, dar asta nu înseamnă că trafo era folosit la maxim, poate primarul e subdimensionat şi secundarul la fel. Calitatea tolei poate fi şi ea un factor de luat în seamă. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 pentru 40v avea 77 spire adica 1,925 sp la 15,3 cm patrati fiecare bobina chiar si la formula riscanta unde imparti 40 la 15,3 vine 2,6sp volt. acum nu stiu pentru ce a fost bobinat traful asta asa si deaia eran nedumerit daca se foloseste aceias formula. dupa calculele mele 30 impartit la sectiune da 1,9sp v de aceia credeam ca se foloseste alta metoda si nu se aplica aceias regula ca la tolele EI pentru ca il tin toata ziua in priza si nu sa ars de 10-12 luni intr-o statie cu 2 diy200 si intr-adevar se incalzesc tolele dar bobina este relativ rece Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 si daca i-as bobina 220v pe o bobina si secundarul pe cealalta bobina ar fii vre-o diferenta fata de cum e acum, adica 110v si 45v pe fiecare bobina? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 @zal La un toroidal care are doua bobine primar inseriate si dispuse diametral opus, dublezi sectiunea de la una din bobine? Daca nu, cu ce difera fata de 2xL? @Emil 1986 Cuplaj slab (scapari mari), din care rezulta scaderea puterii in sarcina. Ideal ar fi sa imparti si primarul si secundarul in doua parti simetric dispuse si chiar mai mult, sa bagi pe fiecare coloana secundarul, intre doua parti de primar. Eu consider sectiunea trafului tau de 15,3cmp si m-as duce cu 3,3 spire pe volt. Deci 380spire pe o coloana si 380 pe alta pentru primar, inseriate. Atentie la inseriere. Conductor atat de gros cat permite fereastra. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 sa vad daca am inteles adica cum este acum primul primarul si peste secundarul sau sa inpart fiecare bobina in 2 si pe jumate sa dau 110 si pe cealalta jumatate 45v cum am mai vazut trafuri Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Nu inteleg ce spui si nici ce nu ai inteles...Am zis 380 spire pe o coloana. Asta pentru 115V. Urmeaza sa o inseriezi cu cealalta coloana pentru 230V. Secundarul tot impartit in doua. Pe fiecare coloana cate o jumatate. Inserierea secundarului va fi ulterior masa electronicii.Daca doresti un cuplaj foarte bun, bobinezi 190 spire primar, apoi secundarul, apoi peste secundar inca 190 spire primar. Asta pentru fiecare coloana. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 ori cum dupa spirele care le are in secundar mi se pare foarte putine dar totusi nu sau ars am probleme cu kiturile cand le dau tare baga zgomot mare de fond pe joase am crezut ca este de la corector dar am probat 3sau4 kituri si corectoare diferite si toate fac la fel acelas zgomot pe joase iar daca pun pauza la melodie se aude 1-2 secunde zgomotul ca si cum ar fi dat de un generator de semnal la 40 50hz.ciudat nu am mai intalnit pana acum.si traful la fel daca e asa sub dimensionat cum de nu sa ars ca sta jumatate de zi in priza daca nu mai mult. si da atatea spire mia dat si mie dar la ce voltaj avea(2 bobine de 20v pe fiecare latura inseriate deci 40v vs 77spire) adica 1,9 spv asta doar daca asta doar daca imparti 30 la patratul miezului ajungi la valoarea asta. l-am desfacut pana la primar si sarma nu era neagra era culoarea normala Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Nu inteleg ce spui si nici ce nu ai inteles...Am zis 380 spire pe o coloana. Asta pentru 115V. Urmeaza sa o inseriezi cu cealalta coloana pentru 230V. Secundarul tot impartit in doua. Pe fiecare coloana cate o jumatate. Inserierea secundarului va fi ulterior masa electronicii.Daca doresti un cuplaj foarte bun, bobinezi 190 spire primar, apoi secundarul, apoi peste secundar inca 190 spire primar. Asta pentru fiecare coloana.asta am intrebat daca fac asa sau daca fiecare coloana o inpart in 2 adica pe jumatate de L dau 110v si pe jumatatea cealalta de la aceias coloana dau 45v sau 1 peste alta ca si acum Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Daca ai brum de retea in amplificatoare, trebuie sa decuplezi puntea cu conduri 100-470n pe fiecare dioda si eventual sa folosesti electrolitice mai mari. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 am 2 condesatori de 12mii la 71v.la volum mic sau fara semnal nu am brum numai o data cu muzica parca ar fi semnal de generator audio 40-50hz Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Puntea redresoare e decuplata cu conduri min. 100n? Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 mai am 2 trafuri identice adica 4,1x4 adica 268w dar daca le-as combina 8,2x4 mi-ar iesi un traf de 1kw,sau gresesc? Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Puntea redresoare e decuplata cu conduri min. 100n?nu incerc maine si va spun,dar cu celalalt traf nu mia facut asa cu aceias punte redresare defapt doar traful difera.sa pun cate 2 de 100n intre fiecare ac si plus si minus adica de la un ac la minus de la acelas ac la plus si cu celalalt ac la fel? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum