Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Multumesc pentru raspunsuri, dar nu imi este neaparata nevoie sa fac un traf de putere, doar aveam acele tole si am intrebat daca pot face ceva cu ele sa nu stea degeaba, cred ca sunt cam 10kg....Multumesc.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Pai piesa aceea ca o saiba Grower se numaste suveica ... in termeni populari ,bine'nteles ca masina de bobinat nu e razboi de tesut dar functia indeplinita de piesa e aceasi ca si la razboi :trece firul dincolo.

Link spre comentariu

Am facut rost de un transformator de la vechile centrale telefonice (an de fabricatie 1978, asa scrie pe el, alimenta niste relee) cu urmatoarele date: primar 0 - 108 - 220 Vca, secundar: 0 - 24 - 68 - 0 - 10 Vca, greutate cca 10 kg, lungime 15 cm, latime 15 cm, grosime tole 4,5 cm. Nu se vede sarma, sa-mi pot face o idee despre amperaj, inca i-l am la servici si nu am posibilitatea sa-l probez. Stie cineva ceva despre acest/e transformator/are ? Amperaj ?

Link spre comentariu

In 90 am avut o problema asemanatoare cand am cumparat un traf de mag rusesc.La o sursa,reglabila sau nu,se pune o rezistenta calculata sa treaca 1A.Am inseriat rezist cu fiecare secundar pe rand si am masurat caderea de tensiune pe infasurari.Am obtinut rezistenta aprox a sarmelor.Tinand cont si de raportul tensiunilor=raportul nr de spire se poate aproxima destul de bine raportul diametrelor

Link spre comentariu

Singura metoda de estimare corecta a intensitatii este tocmai accesul la bobinaj, fie la primar fie la secundar e totuna.

Afirmatie gresita ,deoarece poat fi secundare de curenti diferiti (cum sant si tensiunile) .Metoda recomandata de miticamy e o solutie ingenioasa laaceasta problema .Eu folosesc masurarea curentului prin infasurari ,cand nu am acces la miliohmetru .Ceea ce am observat e ca cea mai buna sursa pt masuratori e o baterie de acumulatori .
Link spre comentariu
Vizitator smilex

Valoarea curentilor in functie de rezistenta de sarcina, ca si tensiunea pe acel consumator, poate fi aflata destul de precis masurand rezistenta ohmica a bobinelor si a inductantei de scapari. Puterea disipata pe traf poate fi astfel estimata, ca si grosimea conductorului (presupunand cupru) daca se estimeaza corect lungimea medie a unei spire deci lungimea conductorului din bobinajul interesat presupunand un 45-50/S pentru 1V. Se poate si bobina suplimentar zece spire masurabile ca inductanta iar prin comparatie se poate afla nr. spire, lungimea medie a spirei determinand lungimea conductorului a carui rezistenta arata diametrul.

Link spre comentariu

Asa e dar puterea se estimeaza ... .Ce folos sa afli ca traful ,pe infasuratea respectiva ,poate 278,33W iar sarcina e de 200W ? Folosesti o sursa de energie cu putere acoperitoare sau adopti varianta chinezeasca si alimentezi un bec de 10W dintr-un traf de 9W .

Link spre comentariu

As vrea sa intreb si eu ca o curiozitate. De ce toate transformatoarele care le-am masurat au tensiunea de iesire mai mare decat ce scrie pe el ?La unu de 6V am masurat ieri cam 11V, la unu de 18V am masurat 19.8V, incarcator nokia 5V am masurat 7.55V.

Link spre comentariu

Vezi tu, tensiunile astea au diferite denumiri si nu toate au aceeasi valoare (in modul!), si mai e vorba si de sarcina. In general tensiunea inscrisa e aceea pe care o poate "sustine" acea sursa la consumul maxim admis adica I(A)=S(VA)/U(V).

Link spre comentariu

Asta stiu, ca tensiunea furnizata de un transformator este mai mare in gol cam cu 10% mai mare ca cea in sarcina.Deci e normal ca la un transformator din asta comercial care scoate direct in curent continuu sa fie diferetentele de voltaj ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări