Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Vizitator smilex

Curentul determina incalzirea instalatiei, nu puterea. Acelasi conductor poate fi fierbinte la 100W si rece la 1000W, la tensiuni diferite. Defazajul dintre tensiune si curent creeaza reactiva si implicit, aparenta. Puterea aparenta nu poate fi inregistrata de contor (macar teoretic) dar din ce stiu, la consumatorii industriali exista ceva penalizari daca aparenta este mare comparativ cu activa (nu cunosc cifrele). N-am idee daca se monitorizeaza si la casnici, dar cum s-a dovedit, a nu se folosi redresare mono la puteri mari, poate apar si penalizari.

Link spre comentariu

Pai daDaca folosesti redresare mono in loc de bi-alternanta, incalzesti traful mai tare...(doar folosesti aceeasi putere,pt aceeasi aplicatie, nu?)Contorul mecanic nu poate inregistra puterea aparenta. Cel electronic poate face orice e programat sa faca

Link spre comentariu

Contoarele electronice măsoară kWh şi kVArh, plus alte chestii neinteresante. Vorbesc de cele ptr reţeaua de 380Vca trifazică, la cea monofazică nu am văzut decît modele mult mai simple (data şi consumul).

..............

Ţinînd cont că trafo de zonă separă JT de MT, consumatorii locali pot face ce-i taie capul cu tensiunea din secundarele acestuia.

Link spre comentariu

Problema e ca trafurile si cablurile se incalzesc dupa VA...

Problema cea mai importanta, este ca netinand cont de acele relatii de predimensionare a trafurilor in functie de tipul de redresare, poti sa muncesti mult si sa obtii totusi rezultate slabe. Daca adaugi faptul ca si amplif-ul este construit tot in regim de hobby, atunci ai stricat totul.
Link spre comentariu

pentru un toroidal de 90-45-0-45-90 4.0A , ce recomandari aveti pentru redresare filtraj, astfel incat sa-mi permita folosirea unui curent cat mai sanatos la a alimentare simetrica 45-0-45 ?multumesc anticipat!

Link spre comentariu

pentru un toroidal de 90-45-0-45-90 4.0A , ce recomandari aveti pentru redresare filtraj, astfel incat sa-mi permita folosirea unui curent cat mai sanatos la a alimentare simetrica 45-0-45 ?

multumesc anticipat!

Asta înseamnă +/-63V redresat şi filtrat, dar la 4A e anemic acel trafo, ţine cel mult un amplif mono ptr probe.
Link spre comentariu
Vizitator smilex

Iti inteleg indoielile, dar daca asta e sectiunea miezului... Sa nu cumva sa crezi ca sectiunea e dublul, simt cum inclini spre asta. Totusi, din experienta mea putina, am observat ceva: trafurile U+I (asemenea) cu coloane lungi si juguri scurte, livreaza in conditii termice foarte bune o putere mai mare decat patratul sectiunii. Uneori mult mai mare. Asta din cauza ca lungimea bobinajului permite cuplaje bune cu scapari mici, iar spatiul disponibil permite o densitate mica de curent. Eu zic sa-l testezi cu puteri se 50-75W si sa observi regimul termic si caderile de tensiune. Te opresti la puterea care iti convine. Uzual, pierderea a 10% din tensiunea in gol ar semnaliza maximul acceptabil.

Link spre comentariu

Traful din poza pare a fi din tv-urile A/N Sport ( ar trebui sa aiba in secundar aproximativ 18 V). Eu am facut niste experimente cu astfel de trafuri si am gasit ca au fost bobinate luandu-se in considerare o constanta de aprox. 35 (de obicei constanta se ia 45 - 50). Deci tolele sant de calitate mai buna la aceste trafuri si ca atare sunt destul de "fortoase" pentru sectiunea lor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări