bogdan546 Postat Februarie 5, 2008 Partajează Postat Februarie 5, 2008 Am inteles asa am facut Mai am o intrebare cu ajutorul acestui soft imi iese ca la 17v ,7A trebuie sirma de 1,85mm 30spire Am dimensiunile pe o coloana 32*21 ,eu a trebuit sa dau 44spire pe fiecare coloana sa i mi iese 17,8v In primar am sirma de 0,55mmAm respectat sensul de bobinare exact cum sint bobinele primare Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 5, 2008 Partajează Postat Februarie 5, 2008 sarma din primar e prea subtire Link spre comentariu
bogdan546 Postat Februarie 5, 2008 Partajează Postat Februarie 5, 2008 Eu asa l am facut si vad ca merge pina acum nu se incalzeste cu sarcina de 5AAm mai facut inca un transformator pe acelas tip de tole la 27v,4A si a trebuit sa pun 72spire pe ficare coloana Oare de aceea nu se potriveste numarul de spire dat de calculatorul transformatorului? Link spre comentariu
Vizitator iokymy Postat Februarie 6, 2008 Partajează Postat Februarie 6, 2008 Ce parere aveti de programul acelea din atasament?Calculeaza bine?Calculele mele nu prea bat cu cele din program :rolleyes: 50/20=2.5*220=550 spire2.5*30=75 spireDar grosimea sarmei cum o calculez ca cea din primar de 0.7 mi se pare cam subtire?ce grosime ar trebui sa aiba?Din traf vreau sa scot tot ce poate.Alta intrebare: cum mai aduag spire? cositoresc sarma? sau cum? Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 6, 2008 Partajează Postat Februarie 6, 2008 pt 400w(adica 2A la 220c) ai nevoie de sarma de 0,9-1mm diam in primar Link spre comentariu
Vizitator dmarcel Postat Februarie 8, 2008 Partajează Postat Februarie 8, 2008 BunaAm o intrebare... :prayer: Am un trafo cu:primar: 0 - 110V - 200v - 220V - 240Vsecundar: 110VVreau sa alimentez un modem extern care are nevoie de ~20V (~, adica alternativ) si vreau sa ma folosesc de prizele primarului (ex. cea de 220 ci cea de 240). (Normal, voi lega primarul la retea... pe borna de 220...) Nu stiu daca pot apare complicatii. :smt021 Ma invata cineva? Eu n-am lucrat cu transformatoare de vreo 20 de ani... (Am facut vreo cateva pe atunci...)Multumesc. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 8, 2008 Partajează Postat Februarie 8, 2008 apar complicatii,deoarece nu mai exista izolare galvanica intre retea si amp,devine un autotraf e periculos deoarece faza poate ajunge in montajul tau si la o atingere :echair: Link spre comentariu
Vizitator dmarcel Postat Februarie 8, 2008 Partajează Postat Februarie 8, 2008 apar complicatii,deoarece nu mai exista izolare galvanica intre retea si amp,devine un autotraf e periculos deoarece faza poate ajunge in montajul tau si la o atingere :echair:Ok, inteleg.Ce as putea face ca sa scap de asta?Se rezolva daca pun un filtru ca cel de mai jos? Link spre comentariu
Vizitator dmarcel Postat Februarie 8, 2008 Partajează Postat Februarie 8, 2008 tot ajunge faza in montaj, nu-i asa? Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 8, 2008 Partajează Postat Februarie 8, 2008 filtrul ala e bun pt a elimina parazitii de pe reteadaca montajul are legatura directa(adica nu e separat galvanic,cum se intampla intre 2 infasurari ale unui traf) cu reteaua,faza ajunge in montaj Link spre comentariu
tiristor Postat Februarie 8, 2008 Partajează Postat Februarie 8, 2008 Daca vrei sa folosesti 20 de volti poti sa iei din priza dar sa redresezi si sa pui un zener de protectie.Mai nou receptoarelw de csataelit nu au traf ci divizor electronic de tensiune.poti face un montaj cu triac si-l pui pe 11o si reglesi tensiune de alimerntare. :supz: Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 8, 2008 Partajează Postat Februarie 8, 2008 dar si dupa redresare apare faza in montajdivizor electronic de tensiune e o sursa in comutatie? da mai multe detalii,daca potidaca alimenteaza traful prin infasurarea de 110v cu un triac,care sa scada de la 220v,atunci o sa fie cam multi paraziti,trebuie filtrare suplimentara si inainte si dupa montaj Link spre comentariu
JQ Postat Februarie 9, 2008 Partajează Postat Februarie 9, 2008 imi puteti recomanda niste documentatii mai complete despre transformatoarele trifazate( pe google nu am reusit sa gasesc mare lucru)?eventual niste link-uri(ma intereseaza mai mult partea teoretica) merci Link spre comentariu
tiristor Postat Februarie 10, 2008 Partajează Postat Februarie 10, 2008 specifica ce puteri te intereseaza.Trafurile 3x380 au trei coloane si se leaga si ele ca si motoarele in stea sau triunghi,dar si in combinatie primarul stea sau triunghi si secundarul la fel.Daca pot avea un traf cu primarul in triunghi si sec..in stea sau invers.La legarea in stea a primarului ,alimentezi cu 3x380 iar la secundar in triunghi ve-i avea curent mai mare,sau daca e tot stea tensiune mai mare. :smt006 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum