Vizitator superman13 Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 @marian eu din cate am calculat cred sa aiba ~1700-2000w putere de gabarit... de unde l-am scos avea sigurante de 10A (220v) rezulta ca puterea luia e destul de mare cu mult peste 500w Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 ^Ok cum spui tu. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 @guitar_whisper -aici sunt doar trafuri de retea.Trafurile de iesire sunt aici: viewforum.php?f=28Dar citeste bine inainte sa postezi. De ex, in sectiunea asta s-a descris deja cum se realizeaza un traf! Link spre comentariu
Luca Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 O avea transformatoru asta 310W ? Pe spatele amplificatorului atata scrie. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 (12cmx6,5cm/3)^2 iti cam da puterea12cm/3 e chiar limba centralaAtentie, ca trebuie sa scazi blindajul Deci ar avea...chiar mult mai mult! Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 La astea japoneze nu e chiar L/3 lăţimea limbii, e ceva mai mică, deci scăzînd vreo 5-6mm din lungime, rămîn cam 11,5cm, iar limba ar fi de 3,6cm (sau 3,2cm, următoarea dimensiune pe care o cunosc).3,6 x 6,5 (corect ar fi să se scadă izolaţia tolelor, cam 5mm)... vreo 22cm2, adică 480W în varianta optimistă. Depinde dacă e folosit la maxim sau nu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 @lucaionut: Atunci cand transformatorul este utilizat la redresare, puterea lui in secundar trebuie sa fie mult mai mare decat puterea in curent continuu necesara la iesire, in functie de tipul redresarii. Spre exemplu in cazul unei redresari momoalternanta cu capacitor de filtrare, puterea din secundar a trafului trebuie sa fie cam de 2,5 ori mai mare decat puterea de cc, trasa de amplificator. Deci traful tau, ar trebui sa furnizeze la bornele secundare o putere nominala de aproximativ 775 VA. In cazul redresarii in punte monofazata cu condensator de filtrare, raportul puterilor este ceva mai mic - cam 1,2. Adica transformatorul ar trebui sa furnizeze in secundar cam 370 VA. Totusi, avand in vedere masivitatea lui, banuiesc ca ai o schema de redresare monoalternanta cu filtru capacitiv. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 ...Spre exemplu in cazul unei redresari momoalternanta cu capacitor de filtrare, puterea din secundar a trafului trebuie sa fie cam de 2,5 ori mai mare decat puterea de cc, trasa de amplificator...Iertati-ma va rog dar nu cred ca sunt de acord intrutotul, daca spre exemplu este nevoie de alimentarea unui amplificator stereo 2x100W, situatia ar fi cam asa, clasa B sugereaza o eficienta relativa de cam 65 poate 70%, asadar amplificatorul ar trage cam 280W de la sursa, si daca se foloseste monoalternanta si traful trebuie sa fie de 2,5 ori mai puternic atunci se ajunge la un traf de 700W pentru 200W putere audio utila, nu vi se pare exagerat? eu unul indiferent de buget n-as face o asemenea risipa. Insasi natura muzicii implica extragerea curentului in impulsuri, sau varfuri ( sau cum mai doriti sa-i spuneti ), daca capacitatea de filtrare este suficient de mare atunci aceste varfuri vor fi intr-o buna masura acoperite chiar de catre condensator/condensatori, traful avand sarcina de a-l reincarca in timp util, evident ca asta ar insemna capacitati imense si deci un compromis necesar care face ca electroliticii sa ajute traful in acoperirea acelor varfuri. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Schemele din imaginea atasata, le-am luat de pe Internet. Nu mai retin de unde, de aceea le-am intrunit eu intr-o singura imagine si le-am adnotat in limba romana. De acolo rezulta datele pe care le-am folosit. Poate vor fi de folos utilizatorilor. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Prima coloana 3 si ultima coloana 4 ar trebui sa aiba aproape aceeasi parametrii (la ultima, se mai scade tensiunea de pe o dioda).Drept urmare, n-as lua nici una din acele informatii ca serioase (trebuie verficate intai!) Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Atentie la exprimare, dovada e reactia lui marian. Daca un traf livreaza o putere, fara ceea ce se pierde pe redresare prin caldura, totul merge spre consumator. 20% e mult pentru o redresare obisnuita. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Reactia mea s-a datorat faptului ca mi s-a parut ca eficienta sugerata a sistemului per ansamblu in configuratia data, ar fi exagerat de mica, si deci multa risipa, practic daca se iau in calcul pierderile de pe amplificator atunci randamentul ar fi sub 40%, poate e doar parerea mea, poate e una gresita dar mi se pare prea putin chiar si pentru clasa B... ca au loc pierderi pe redresare asta este evident dar nu-s convins ca acestea sunt totusi atat de mari. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Cred ca e vorba de resurse recomandate nu de pierderi. E o exprimare nefericita la mijloc. Dintr-un randament anume, diferenta se transforma in caldura. Cu totii realizam ca 40% nu e discutabil ca pierderi, indiferent de redresare. Nu stiu cum e cu galena... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Suporta 450...480W . Link spre comentariu
Luca Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Transformatorul este la un amplificator ce se lauda ca are 120+120 W RMS 20HZ-20KHZ 4 ohm sau 8 ohm (Are un buton care adauga sau scoate din primar inca o infasurare) Filtraju este facut pt fiecare canal cu o punte redresoare D5SB40 (6A 400V) si 2 x 7500UF / 75V Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum