Dr.L Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Citeste si tu atent etichetele...In secundar: primele 2 fire sunt de 24V. Al 3-lea e ecranul (n-ai treaba cu el!)In primar, intre firele extreme ai 380V. Celelalte borne sunt pt variatii ale tensiunii de alimentare (parca + si - 10%), iarasi, le lasi in pace.Apoi, tyc ti-a dat un sfat foarte bun, de ce il ignori? Parca cereai ajutor,sau nu mai ai nevoie? Masoara reazistentele intre fazele celui de 380 .Aaa, tu vrei mura-n gura fara sa depui nici cel mai mic efort? Pai zii asa, macar sa nu-ti mai dam sfaturi inutile (adica pe care oricum nu le vei aplica).Trateaza postarea asta ca un pamflet, dar retine-i esenta... Link spre comentariu
Vizitator pcmarius Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Merci, acum am inteles. Pe cei 4 pini doar unul este notat cu 380 restul 3 nu au marcat nimic. de aceea ma derutat.Am masurat intre pinii exteriori si am 80ohmi, apoi la pinii de variatii am 8 ohmi si 4,5 ohmi. Ce concluzii ar trebui sa trag cu rezistenta de 80 ohmi?Am baut 2 beri pt inspiratie, iar rezultatul este 16,5 V . Ce as putea face pt 2-4V in plus? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Mareste radiatorul-fizic prin inlocuire sau virtual prin adaugarea unui ventilator la cel existent .80 e pt 380,cauta cea mai mica rezistenta din primar dar apropiata de 80 .Descrie mai amplu ce ai masurat ,de la stanga la dreapta inteleg ca intre primul si ultimiul ai 80 ,intre primul si al doilea 4,5 iar intre primul si al treilea 8 . Link spre comentariu
Vizitator pcmarius Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Mareste radiatorul-fizic prin inlocuire sau virtual prin adaugarea unui ventilator la cel existent .80 e pt 380,cauta cea mai mica rezistenta din primar dar apropiata de 80 .Descrie mai amplu ce ai masurat ,de la stanga la dreapta inteleg ca intre primul si ultimiul ai 80 ,intre primul si al doilea 4,5 iar intre primul si al treilea 8 .Asa este cum spui tu, alta valoare mai mica si apropiata de 80 nu este, iar in secundar am 1 ohm. Am adaugat traful la montajul de la epsicom si ~16.5V redresat rezulta 20.5V, teoretic e ok asa avand in vedere ca pot regla tensiune din montaj intre 10-20V. Cred ca trebuie schimbata si puntea redresoare cu una mai mare deoarece se incinge destul de tare la consum de 4A, am testat si la 9A pt 5sec dar tranzistorul da sa se arda deoarece se incinge groaznic.Este foarte ciudata descrierea reglajului de catre epsicom. Cine este interesat pot trimite schema si piesele necesare. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 E normal sa se incalzeasca...pune piese solide pe radiatoare mari Link spre comentariu
Vizitator pcmarius Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Functionare Asa cum se poate observa in caracteristica de incarcare, se disting trei faze: - Faza A-B, in care acumulatorul este descarcat complet, curentul este limitat pana cand tensiunea la borne ajunge la 10V. - Faza C-D , asanumita incarcare la curent de 5 ore (amperi-ora/5) - Faza E-F , cand tensiunea la borne a ajuns la 14,4V se debiteaza un curent redus pana cand tensiunea ajunge la 16,5V, acumulator complet incarcat, aparatul se deconecteaza. Cand acumulatorul este descarcat, faza A-B, curentul prin D6 este foarte mic, T1 blocat, IC1 este necomandat, iesirea 0, curentul de baza al lui T2, T3 si respectiv curentul de incarcare al cumulatorului depinzand de reglajul din P1. Pentru faza C-D , D3 conduce, T1 intra in conductie, IC1 ramane blocat, reglajul facandu-se din P2 si P1. Prin reglajul lui P3 peste tensiunea zennerului, tranzistorul T1 comandat fiind de IC1, potentialul emitorului creste si T1 se blocheaza. Important: Reglarea se face astfel: Se regleaza P3 astfel incat la tensiunea de 14.4V la borne, tensiunea de iesire a IC sa fie maxima. Se regleaza apoi P1 astfel ca , la tensiuni intre 14.5-15V, curentul de incarcare rezidual sa fie Ah (amperi ora ai bateriei)/20. Se regleaza apoi curentul nominal (Ah/5) adica cel de cinci ore cu P2 la o tensiune ceva mai mica (intre 11-14V). Curentul de incarcare din faza A-B rezulta din caracteristicile tranzistorului si reglajele facute anterior, fiind cu 30-100% mai mare decat cel din faza E-F. Eu inelg asa: 1. reglez din P3 tensiunea la 14,4V ( in gol sau cu bateria pusa? deoarece cu bat pusa voi avea doar 13,4V ). 2. Reglez curentul din P1 la 4A (deoarece am acumulator de 80Ah ). Referitor la restul detaliilor ma pierd complet, Ah/5 de unde doamne il reglez, cand reglez tensiunea de 11-14v cand de 14,4 si cand de 16v ( de ce as regla eu manual cand este automat ?) Orice reglaje as face, bateria nu trage mai mult de 1,5A chiar daca e descarcata la 60% ( masoara la borne 12,4V), sa intre in protectie tranzistorul din cauza caldurii prea mari ? Luni o sa pun un radiator cu pastila de Cu si cooler. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Totusi...asta nu e subiectul de incarcatoare pt acumulatori! Link spre comentariu
Vizitator pcmarius Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 M-a luat valul, sunt cu un ochi pe forum si cu altul in teste..... daca ma intelegi . Daca e rog un moderator sa mute ultima postare la incarcatoare auto. Totusi Dr L daca poti sa ma ajuti si cu explicatia ..... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 20,5V e tensiunea de varf ,nu cea efectiva. Din acest motiv nu poti sa reglezi corespunzator montajul. Aici intereseaza tensiunea efectiva ; mareste capacitatea condicilor de pe intrare (de la 4700uF la 100mF sau mai mult) . Puntea pune-o pe radiator si foloseste KPBC 35005 http://www.tme.eu/ro/Document/ae9fd53f9 ... c35005.pdf pt a putea suporta curentul necesar incarcarii condensatoarelor. Ai putea sa incerci 'crosetarea' unor spire peste secundar in scopul cresterii tensiunii in alternativ . 1. 14,4 cu baterie pusa si la un moment dat se va incarca la 14,4 - acum are 13,4 cu incarcatorul. 2.Da Explicatia pt 1,6A e tensiunea efectiva prea mica. Incarcarea acumulatorilor presupune procese lente ,numai in timp apar rezultatele (raspunsuri,reactii) si nu imediat . Acum sa rezolvam problema transformatorului ,aici despre ele e vorba. Link spre comentariu
Vizitator pcmarius Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Deci tu zici sa mai adaug pe secundar cateva randuri de spire ?! deoarece avand in vedere ca am 2 trafuri identice as putea "sustrage" cateva spire din al 2 lea. Am sa schimb si puntea dar nu stiu cum o voi adapta in cablaj deoarece nu are pinii in linie(doar sa o prelungesc cu 4 fire groase), tipul acesta de punte patrata mai are nevoie de radiator sau nu se va mai incinge?Mi-a mai recomandat un coleg sa incerc sa alimentez traful intre pinii cu cea mai mica rezistenta(deci nu cea mai mare de 80ohmi), adica pinul 4 cel pe care scrie 380 si al 3-lea care are rezistenta 4,5ohmi si sa verific iesirea. Link spre comentariu
Vizitator pcmarius Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Cred ca am rezolvat misterul singur , prajindu-l in final.Daca alimentam pinul 1 cu 4 => 16,5V ca1 cu 3 => 17,ceva1 cu 2 => 19V ca (exact cat imi trebuia mie) Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Puntea pe radiator. Link spre comentariu
Vizitator superman13 Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Salutare! Ce putere as putea sa scot din asa traf toroidal? https://dl.dropbox.com/u/21319851/traf/210120131460.jpg https://dl.dropbox.com/u/21319851/traf/210120131461.jpg e bun pentru alimentarea unu amplificator? Link spre comentariu
Vizitator guitar_whisper Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Imi pote zice si mie cum fac un transformator ca acesta:Hammong369exImi trebuie pentru un amp pe tuburi si deocamdata ma documentez Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 @superman13 ala pare a fi autotraf de pe la stabilizatoare, daca nu ma insel miezul este facut din tabla, oricum cert e ca merge folosit, trebuie sa afli dimensiunile exacte ale miezului magnetic pentru a afla cu exactitate puterea maxim posibila, as estima undeva in jur de 500W, deci bun pentru un amplificator stereo de 2x100-150W. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum