homer Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Buna ziua. As vrea sa iau un transformator, dar as vrea sa rebobinez secundarul pentru ce am eu nevoie.Ce vreau sa intre acum. Pe secundar as vrea un 21VAC la minim 2.5A.1. Sarma de cupru emailat de 1mm este cea potrivita pentru acest curent ?2. Daca aria nucleului este de 11.25 cm, pe volt ar intra cam (empiric: 50/11.25) 4.44 spire. Deci la un calcul total 4.44 X 21 = 93.4 spire pentru 21V. E corect ?3. Tinand cont ca 50g de cupru emailat de 1mm are aproximativ 4.8m, teoretic mi-ar trebui aproximativ 150grame, corect ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 ...Daca aria nucleului este de 11.25 cm, pe volt ar intra cam (empiric: 50/11.25) 4.44 spire...In astfel de cazuri, este mai bine sa bobinezi 10...20 spire cu conductor subtire si sa masori tensiunea la capete. poti face acest lucru, inainte chiar de a de-lamina transformatorul pentru rebobinare. Apoi prin regula de trei simpla, vei determina cite spire sunt necesare pentru un volt. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Tinand cont ca 50g de cupru emailat de 1mm are aproximativ 4.8m...Revedeţi calculul, undeva este greşit.50 de grame de conductor de cupru de 1 mmreprezintă o lungime de aproximativ 7,1 m.Lungimea totală (şi deci implicit masa conductorului)nu se poate determina din datele pe care le-aţi precizatdecât dacă secţiunea este patrată. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 1. Da2. Rotunjeste la o 100 spire3. Prea putine date si acum nu e momentul de ecuatii ,dar sti cel mai bine ce e acolo .Primarul trebuie duca 75W . Mai exact de cat e? Link spre comentariu
homer Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Tinand cont ca 50g de cupru emailat de 1mm are aproximativ 4.8m... Revedeţi calculul, undeva este greşit. 50 de grame de conductor de cupru de 1 mm reprezintă o lungime de aproximativ 7,1 m. Lungimea totală (şi deci implicit masa conductorului) nu se poate determina din datele pe care le-aţi precizat decât dacă secţiunea este patrată. Eu am luat datele de aici http://www.esr.co.uk/electronics/cable-copper.htm 1. Da2. Rotunjeste la o 100 spire 3. Prea putine date si acum nu e momentul de ecuatii ,dar sti cel mai bine ce e acolo . Primarul trebuie duca 75W . Mai exact de cat e? Pai tinand cont ca secundarele acum au 40V - 1.2A, 19V - 1A, 12V - 1A, 37V - 0.6A, deci un total de cam 100W in secundar, primarul sigur are mai mult. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Legi infasurarea de 40V in antifaza cu cea de 19V si obti 21V dar numai 1A. Link spre comentariu
homer Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Trebuie mai mult, am nevoie de alimentare unui letcon de 24V - 48W. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Nu sunt decat doua solutii cu acel traf in acel scop. Redresezi 40V si faci un buck, se poate si reglabil, sau rebobinezi (recomandabil), se poate si cu prize. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Bobineaza pt 25V ca o sa ai caderi de tensiune si nu poti folosi letconul la capacitate ,adica cand bate vantul nu topeste (sau deschizi geamul si e curent) ,lipiturile mai mari nu le poti face ca nu duce traful si asa mai departe.Are nevoie de 3A . Link spre comentariu
homer Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Il bobinez la 21-22V ca sa tina mai mult rezistenta letconul. De incalzit, nu e problema ca se incalzeste mai greu un pic. O face la maxim la 21-22V daca are curentul necesar. Oricum, el o sa faca parte dintr-o statie de lipit dupa schema Wolf. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Problema nu e ca se incalzeste mai greu ,nu poate atinge anumita temperatura . Link spre comentariu
homer Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Din ce am citit aici pe forum, chiar e recomandar o tensiune de 21-22V. Eu zic ca atinge temperatura necesara, atata timp cat ii furnizez un curent suficient. Singurul dezavantaj e ca se va incalzi mai greu Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 atata timp cat ii furnizez un curent suficient"Curentul nu se furnizeaza, se asigura adica trebuie asigurata puterea inscrisa pe letcon la tensiunea respectiva si, automat, letconul isi ia curentul de care are nevoie (v. legea lui Ohm). Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 450 de grade se ating si cu 22V. Si la temperatura asta, letconul isi schimba culoareaDar sa nu uitam ca aici se vorbeste despre trafuri, si nu despre statii de lipit (cum vad ca-s cel putin 2 pagini ) Link spre comentariu
homer Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Da, scuze, dar oarecum era despre transformatorul pentru aceasta statie nu despre statia in sine, deci tot de alimentare oarecum ar fi. 1.Izolarea intre primar si secundar se poate face cu hartie cerata din aceea de copt ? 2.Se poate folosi carton pentru carcasa unde vine infasurata bobina, adica nu se incinge, ia foc, din astea ? As vrea sa folosesc la partea de deasupra pentru ca s-a rupt lemnul ala care in partea de sus si jos a carcasei. Cu ce solutie da aici, si de ce ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum