costyy86 Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 Salutare.Vreau sa bobinez pe un traf de 900w (30cm2) cu sarma de 1.7-2mm doua secundare a cate 50vca, cum pot calcula cata sarma de exemplu de 1.8mm intra intr-un mosor de 250grame?Multumesc. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 Densitatea cuprului este de 8,96 g/cmc.Volumul unei mase de cupru de 250 g este de 27,9 cmc.Volumul unui cilindru este aria bazei x lungimea.Aria bazei = 0,0254 cmp.Deci lungimea va fi de 27,9 / 0,0254 = 1098,4 cm = 10,98 m.Calculul nu este riguros exact deoarece se presupune o densitateomogenă a firului, neţinându-se cont de izolaţia de email.Abaterea este total neglijabilă. Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 Ok, multumesc foarte mult. Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Am vazut ca transformatoarele de UPS sunt mai mici ca dimensiuni dar sunt puternice,banui ca sunt subdimensionate, asa este? cam cate ore poate functiona un traf de ups sa spunem la 75% din puterea lui, si pana la cate grade poate ajunge?Multumesc. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Cauta ce-am scris eu deja pe tema asta...Daca tot nu gasesti (desi eu am scris), atunci o sa revin inca o data cu explicatiile Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Am cautat dar nu am gasit aici sunt aproape 230 de pagini si functia cautare ignora cuvintele care au mai putin de 4 caractere, ceea ce a fost imposibila cautarea cu aceasta functie.. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Dar cine a zis c-am scris aici si nu in vre-un subiect de UPS-uri? Macar ceva indici gaseai cautand: search.php?keywords=traf+ups&terms=all&author=Dr.l&fid[]=41&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=C%C4%83utareDeci sarma din majoritatea trafurilor de UPS rezista la 180 de grade (scrie pe ele,clasa H).Apoi depinde de UPS. Majoritatea merg doar 5-10 min la sarcina maxima,pe acumulator (adica cand e folosit traful).Apoi puterea unui traf, e cea mai mica dintre urmatoarele puteri: cea a miezului, cea a primarului si cea a secundarului.Puterea miezului e data de sectiunea lui (fara a inmulti cu alti coef,ca tolele sunt de calitate), iar cea a infasurarilor...de densitatea de curent (2Amm^2 la mers indelungat, 4A/mm^2 in repize scurte), inmultita cu sectiunea sarmei, inmultita cu tensiunea.Acum,trafurile de UPS au sectiunea tolelor micuta, dar sarma groasa. Asta inseamna ca nr spire/volt e mic, deci e bobinat economic, deci se incalzeste bine si in gol.Asta inseamna ca trebuie sa inseriezi toate primarele (de obicei, primarul mai are o infasurare care e folosita pt stabilizarea tensiunii).Acum,nu-ti mai ramane decat sa aplici ceea ce am spus la traful tauPS: puterea unui UPS e doar cea data in W. Cea data in VA e doar abureala de marketing! Link spre comentariu
naghi32 Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Salutari,Sunt necunoscator in domeniul transformatoarelor si de asta intreb aici:Am un transformator de > 300w cu 3 tap-uri pe intrare, de 110 si 220, si secundar-ul de +-12,+-24.Intrebarea mea este: Daca ii dau 220 pe laterale, am 110v pe mediana si o laterala ( primar ) Traf-ul va disipa restul (jumatate, ca o o rezistenta ) sau voi avea 110 VAC fara probleme ?220-110-Null|~~~|~~~|in out in/outDaca voi avea 110v fara probleme, pot sa il folosesc la puterea maxima, sau doar o fractie din puterea lui?In decursul zilei de azi o sa fac niste probe cu o sarcina pur rezistiva ( bec 60/100/400W )Intreb pt ca trebuie sa alimentez o sursa de 110 de la 220 ( nu, nu suporta 220 la intrare ) si nu am bani sa dau 280ron pe un traf 220->110 AC la un consum de ~200w, cat am nevoie, ( Nu, nu vreau sa fac diversele scheme cu triac ca sa tai unda la 110. )Mentionez ca transformatorul in cauza il foloseam sa-mi tina usa deschisa la camera )Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Da ,ai 110Vca la mijloc .Poti sa tragi pana la puterea maxima (nerecomandat) ,o fractiune sau sa lasi iesirea in aer.Inainte de folosire verifica-l aplicand 12Vca la intrarea de 12V iar la celelalte borne trebuie sa regasesti tensiunile indicate .Transformatorul e o bobina sau mai multe pe aceelasi miez magnetic si e diferentieaza de rezistenta . Transformatorul lucreaza simplist asa: bobina primara induce un flux magnetic in miez datorita tensiunii aplicate la borne ;bobina secundara preia acel flux magnetic si-l transforma intr-o tensiune (de valoare dorita) . Link spre comentariu
naghi32 Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Da ,ai 110Vca la mijloc .Poti sa tragi pana la puterea maxima (nerecomandat) ,o fractiune sau sa lasi iesirea in aer.Inainte de folosire verifica-l aplicand 12Vca la intrarea de 12V iar la celelalte borne trebuie sa regasesti tensiunile indicate .Transformatorul e o bobina sau mai multe pe aceelasi miez magnetic si e diferentieaza de rezistenta . Transformatorul lucreaza simplist asa: bobina primara induce un flux magnetic in miez datorita tensiunii aplicate la borne ;bobina secundara preia acel flux magnetic si-l transforma intr-o tensiune (de valoare dorita) .Nu pot aparea probleme avand in vedere ca nu am izolare ? consum prea mare, scurt pe primar, si 220 la iesire in loc de 110 ?L-am probat si nu e la 110 tap-ul , e pe undeva pe la 12v ( ciudat, probabil pt ca e de la un ups, am uitat de unde il am )Acuma incerc cu unul care se putea alimenta si de la 220 si de la 110 de la niste statii vechi maritime.Am 2 xbox-uri 360 si aman2 au sursa de 100~127V(125W respectiv 175W), original ma gandeam sa le desfac sursa, sa le schimb puntea,conzii,mos-ul, etc astfel incat sa mearga la 220, dar probabil ma complic aiurea, am vazut ca are nevoie de +12(10A) +5(1A), mai era o varianta sa folosesc o alta sursa, de ex una de pc si sa-i dau 12 si 5 din sursa, dar la fel probabil ma complic aiurea.La o adica voi cumpara 2 surse de xbox de la 220 si gata, dar acu de sarbatori sa se joace asta mica fara probleme la el ..., am niste panarame de la 220 la 110 de zice 200W pe ele, dar probabil varfuri de 200W ca dupa juma de ora prajesc oua pe ele. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Sa modifici o PSU de 110 la 220 trebuie sa schimbi mult mai multe decat crezi ,inclusiv transformatorul .Iar daca mediana s-a dovedit capra nu tap mai bine cumpara 2 surse. Link spre comentariu
naghi32 Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Sa modifici o PSU de 110 la 220 trebuie sa schimbi mult mai multe decat crezi ,inclusiv transformatorul .Iar daca mediana s-a dovedit capra nu tap mai bine cumpara 2 surse.Am facut rost de la un amic de un traf de la 220 la 110, greu cat o butelie(joke), cica de 1kw consum constant si 3kw peak in carcasa frumos, pana cumpar surse noi il fol pe asta sa se joace asta mica de sarbatori ( cand ii fac cadou xbox-ul cu kinetik ).Nu ma apuc sa fac ciudatenii cu modificat surse ( probabil e imposibil pt mine, nu neaparat fizic, dar la un moment dat probabil ma enervez si o arunc pe geam pe masina vecinului care e parcata pe locul meu desi am ciuperca cu numarul masinii mele)Multumesc pentru raspuns,Sarbatori Fericite !Un an nou Fericit ! :-) Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Pe o chestie d'asta nu-i indoi masina ,fa in asa fel incat sa si-o indoaie singur . Traful al are consum in gol mic care creste in functie de consumul de la iesire.Sarbatori fericite! Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Off topic„Locul tău” e plătit la primărie? Și dacă da, știi că nu ai voie să-l ții rezervat/blocat decât într-un anumit interval orar? Link spre comentariu
geomx Postat Decembrie 22, 2012 Partajează Postat Decembrie 22, 2012 Salut!....am si eu o intrebare... Am de bobinat mai multe transformatoare (15-25 bucati)..... (5-100w).... problema e ca nu am decat tolele ...si pana acum le-am ocolit... deci intrebarea: gasesc undeva de cumparat sticlotextolit dar fara cupru ? imi trebuie pt a le face carcase pt bobine.... Nu ma incanta solutia de a cumpara cablaj obisnuit si sa mai pierd timpul sa-l si corodez (plus ca mi se pare si cam costisitoare solutia asta).... sau eventual poate-mi sugerati si alt material..... (plasticul cred ca n-ar fi prea indicat. iar carton sau prespan e cam prea moale...vreau totusi ceva mai rigid). Bineanteles ca ma intereaseaza o solutie pe care as putea s-o pun repede in practica si sa fie si calitativa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum