Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Salut. Am achizitionat de la targul de vechituri, acest transformator. Nu stiu de la ce aparat provine. Daca poate sa-mi spuna cineva, cum sa identific 220v la el, ca sa vad ce tensiuni scoate. Putere trebuie sa aiba (dupa dimensiuni). Mentionez ca in afara de rosu si negru, toate au lipite terminale, mufe, butoane. Pe rosu si negru imi da o valoare de 22.3 ohmi. Alimentare 220 pe rosu+rosu si negru ?

post-38484-139829512088_thumb.jpg

post-38484-139829512096_thumb.jpg

Link spre comentariu

Sunt interesat sa scot ceva cu + - 18....20 volti, ce curent as putea scoate in conditii de lucru grele.Am intelesca la + - se leaga in serie infasurarile cu aceiasi tensiune...Infasurarile cum vin?una peste alta?sau separate la mijloc...sau nu conteaza?Initial vreau sa fac un amplificator audio pt chitara sau pc, boxa are 12 w 4 ohmiTraf-ul l-am scos din radio popular pe lampi.mai erau 3 lampi toate innegrite...Ca sa nu ma mai complic cu traf-ul,as avea vreo sansa sa ma orientez spre amplificare audio cu lampi?..daca tot am transformator de lampi

Link spre comentariu

Din traf poti trage 20W merge alimentat un amplif de 10W mono sau 5W stereo . Amplificatoarele audio cu lampi sant cele mai bune ,dar adreseaza-te pe subforumul dedicat lor pt a afla ce te intereseaza (in legatura cu posibilitatea alimentarii unuia cu acest traf) .Pt un raspuns mai exact ,am nevoie de sectiunea trafului care e egala cu latimea pachetului* latimea limbi centrale . Infasurarile vin asa : primarul si deasupra bobinat secundarul ,cu un strat izolator (prespan /teflon) intre ele . F probabil ca primarul sa potriveasca ,ce tensiuni ai pe secundar si ce diametre au sarmele (de la toate bobinele) ?

Link spre comentariu

Am deschis topic si la audio,nu-i problema.Am intrebat aici, in ceea ce priveste transformatorul.Tinand cont ca is destul de scumpe m am gandit sa plec de la transformator... daca tot am unul.E cam impaturit cu hartie...nu prea pot masura diametrele se vede doar primul strat,cu un fir destul de gros.

Link spre comentariu

nu scrie nimic pe el,e jale.Sa cojit tot de pe el...nu se mai intelege nimica.Poate recunoaste careva tola...e=7.5f=6,2... Din calcule am observat ca initial am nevoie de sectiunea miezului(cum zicea un utilizator mai devreme)Am carti,dar nu am tola asta prin ele,totusi e proportionata corect.Daca luam e=5a si f= 4a iese a ~ 1,5.daca ma iau dupa a si f ar iesi tola E15daca ma iau dupa e...ar fi undeva intre tola E12,5 si tola E14.Daca cineva are un tabel complet(incomplet am si eu)rog sa il posteze!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări