Luca Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Este diferenta de sunet intre un transformator facut de o fima ieftina cum este petra si unu de calitate cum sunt cele puse pe amplificatoare High End ? Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Am mai vazut eu unele anunturi despre trafuri la vanzare cik traf pentru hi-fi, am zambit si-am trecut la alt anunt Calitatea sunetului nu este influentata de asazisa calitate a trafului, care poate avea un randament mai slab sau mai bun, un regim termic mai slab sau mai bun, dar nu poate influenta calitatea sunetului, scopul lui este sa alimenteze amplificatorul cu tensiunea si curentul minim necesar, atata timp cat poate face asta restul nu are importanta. Link spre comentariu
Luca Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Ma gandeam ca ar avea influenta calitate sarmei de cuopru, ma gandesc ca cele facute de petra nu mai au aceasi puritate ca cele vechi. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Nu, nu are treaba Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Problemele pot fi de bazait si brum. Adica traful scapa cam mult flux magnetic. Dar daca nu e prea rau si ai grija unde il pui,isi face treaba Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Singurul lucru la hi - end , daca nu e doar reclama , e curentul mic de mers in gol ... arata o executie fizica corecta , miez de calitate , primar dimensionat corect , inseamna transformator " rece " , scapari magnetice mici ( brum redus ) , se reduce si mai mult radiatia electromagnetica cu un blindaj corect : fier plus cupru ...Atentie la transformatoarele de la cuptoare cu microunde ... trebuie recalculate , primarul este mic ( spire putine ) , e gindit sa functioneze " cald " , cel mult zeci de minute ... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Peste primar se mai pot bobina cu sarma de aceelasi curent inca cateva spire ,pt 25V . Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Absolut posibil ... am folosit termenul " recalculare " ... Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 Trafo de Petra sînt totuşi industriale.Trafo toroidale de calitate, pe lîngă un calcul mai generos, au şi ecrane din tablă de tolă, sau sînt băgate în carcase. Ptr autoecranare, ruşii bobinează întîi secundarul şi apoi primarul. Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Am un traf toroidal de 3 x 12V si 5,44A pe fiecare ramura. Functioneaza in parametrii normali dar ma deranjeaza faptul ca are un barait destul de ciudat, nu foarte tare dar suficient incat sa deranjeze si se mai intampla uneori ca acel barait sa devina mai puternic pentru cateva secunde la intervale de 1 min - 1 min jumate dar cand "il apuca pe el cheful", dupa ce-l opresc o juma de ora revine la normal si o iau de la capat. Care ar putea fi problema? Nu am mai avut de-a face cu transformatoare toroidale pana acum... Sa ma risk sa-l desfac si sa bobinez secundarul? doar ca toroidale nu am mai bobinat pana acum doar cu tole. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Impregneaza-l . ............ Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 adica? cum se face asta? nu am impregnat nimik pana acum Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 adica? cum se face asta? nu am impregnat nimik pana acumIl cufunzi complet intr-o solutie fluida de lac electrotehnic, unde il lasi vreo 5...10 minute. Il atarni apoi deasupra unui vas de colectare, pana se scurge tot. La urma il bagi intr-un cuptor ventilat, la temperatura de 50 grade, daca vrei doar o uscare, sau la cea de polimerizare a lacului, daca vrei o calitate mai buna. Aici il tii 10...15 de ore. Link spre comentariu
em2006 Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Impregneaza-l . ............Crezi ca o sa ajunga lacul pana la miez?Eu nu cred, daca are izolatii corecte cu folie poliesterica (hostafan). Dar, ma rog, incercarea moarte n-are... Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 am sa incerc! dar are ceva folie de plastic pe el, trebuie data jos presupun, inainte sa-l bag in lac...si daca il las mai mult de 5-10 minute (o noapte sa zicem) e o problema? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum