Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Am mai vazut eu unele anunturi despre trafuri la vanzare cik traf pentru hi-fi, am zambit si-am trecut la alt anunt :da

Calitatea sunetului nu este influentata de asazisa calitate a trafului, care poate avea un randament mai slab sau mai bun, un regim termic mai slab sau mai bun, dar nu poate influenta calitatea sunetului, scopul lui este sa alimenteze amplificatorul cu tensiunea si curentul minim necesar, atata timp cat poate face asta restul nu are importanta.

Link spre comentariu

Singurul lucru la hi - end , daca nu e doar reclama , e curentul mic de mers in gol ... arata o executie fizica corecta , miez de calitate , primar dimensionat corect , inseamna transformator " rece " , scapari magnetice mici ( brum redus ) , se reduce si mai mult radiatia electromagnetica cu un blindaj corect : fier plus cupru ...Atentie la transformatoarele de la cuptoare cu microunde ... trebuie recalculate , primarul este mic ( spire putine ) , e gindit sa functioneze " cald " , cel mult zeci de minute ...

Link spre comentariu

Trafo de Petra sînt totuşi industriale.Trafo toroidale de calitate, pe lîngă un calcul mai generos, au şi ecrane din tablă de tolă, sau sînt băgate în carcase. Ptr autoecranare, ruşii bobinează întîi secundarul şi apoi primarul.

Link spre comentariu

Am un traf toroidal de 3 x 12V si 5,44A pe fiecare ramura. Functioneaza in parametrii normali dar ma deranjeaza faptul ca are un barait destul de ciudat, nu foarte tare dar suficient incat sa deranjeze si se mai intampla uneori ca acel barait sa devina mai puternic pentru cateva secunde la intervale de 1 min - 1 min jumate dar cand "il apuca pe el cheful", dupa ce-l opresc o juma de ora revine la normal si o iau de la capat. Care ar putea fi problema? Nu am mai avut de-a face cu transformatoare toroidale pana acum... Sa ma risk sa-l desfac si sa bobinez secundarul? doar ca toroidale nu am mai bobinat pana acum doar cu tole.

Link spre comentariu

adica? cum se face asta? nu am impregnat nimik pana acum

Il cufunzi complet intr-o solutie fluida de lac electrotehnic, unde il lasi vreo 5...10 minute. Il atarni apoi deasupra unui vas de colectare, pana se scurge tot. La urma il bagi intr-un cuptor ventilat, la temperatura de 50 grade, daca vrei doar o uscare, sau la cea de polimerizare a lacului, daca vrei o calitate mai buna. Aici il tii 10...15 de ore.
Link spre comentariu

Impregneaza-l . ............

Crezi ca o sa ajunga lacul pana la miez?

Eu nu cred, daca are izolatii corecte cu folie poliesterica (hostafan).

Dar, ma rog, incercarea moarte n-are...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări