gauss Postat Septembrie 5, 2012 Partajează Postat Septembrie 5, 2012 Ar merge apa distilata , demineralizata etc. ... Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 5, 2012 Partajează Postat Septembrie 5, 2012 Multumesc, dar nu am rezistenta de resou. Ideea este binevenita, daca fac rost de o bucata de nichelina, am sa incerc. Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 5, 2012 Partajează Postat Septembrie 5, 2012 Pe traf mai sunt trecute urmatoarele : Aiwa P/N 28w84 182-795-646-11 . NO:IR 0501 Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 6, 2012 Partajează Postat Septembrie 6, 2012 Dacă trafo era folosit la un amplif de 2x25W, cum ar putea alimenta unul de 100W pe canal? Şi dimensiunile sînt mici, probabil are doar 100VA. Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 6, 2012 Partajează Postat Septembrie 6, 2012 Da, ai dreptate, dar eu ma gandeam sa folosesc ampliful la maxim 25 - 30 W. Nu ma mai complic. Solutia: alt transformator. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 6, 2012 Partajează Postat Septembrie 6, 2012 Evident şi cu tensiuni mai mari în secundar, ca să nu modifici ampliful. Link spre comentariu
costi002 Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 am si eu o nedumerire.se da schema de mai jos. teoretic, iesirea 'tensiune' trebuie sa imi dea fix tensiunea de pe sarcina iar iesirea curent sa imi dea o tensiune proportionala cu curentul. Pentru acest lucru, trebuie sa unesc minusurile celor 2 punti redresoare.Intrebare : sa lasa sa nu cu fum//scantei in momentul conectarii minusurilor?Secundarele sunt separate ca in poza. conectare.pdf Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Septembrie 26, 2012 Partajează Postat Septembrie 26, 2012 In principiu nu o sa scoata fum dar am doua remarci de facut. Prima remarca este ca tensiunile celor doua infasurari sa fie egale si mai mici de 6V dupa redresare altfel se pot arde integratele si a doua este ca lipseste condensatorul de filtraj dupa br2. Link spre comentariu
costi002 Postat Septembrie 26, 2012 Partajează Postat Septembrie 26, 2012 dar daca as folosi un traf separat pentru voltmetru, si as lega masele intre ele, sigur nu s-ar intampla nimic. totusi, cu toate ca secundarele sunt infasurari separate, si fiind in acelasi traf, si mie imi este un pic frica sa le leg. pana la urma, le voi lega, dar...mai cu teama. Link spre comentariu
costi002 Postat Octombrie 3, 2012 Partajează Postat Octombrie 3, 2012 ok, deci am conectat asa cum mi-am propus si totul este ok. Primul secundar are 15 Vac, al doilea 12Vac. Link spre comentariu
vio_gl Postat Octombrie 8, 2012 Partajează Postat Octombrie 8, 2012 am facut rost de curand de un pachet de tole e20 cu sectiunea de 44cmp si ma gandesc sa fac un traf pentru alimentare a doua module de 400w cu mosfeti.traful ar trebui sa ajunga undeva la 1600w respectiv 2x50vca tot am cautat pe net calcule ale transformatorului.insa am gasit atatea contradictii ca nu mai stiu ce sa cred ma poate ajuta cineva cu aceste calcule? Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Octombrie 8, 2012 Partajează Postat Octombrie 8, 2012 Citeşte aici: http://www.electronica.ro/transformator.shtml sau http://www.niqro.3x.ro/docs/trafu.pdf sau http://www.scritube.com/tehnica-mecanic ... -52671.php Link spre comentariu
AsterX Postat Octombrie 10, 2012 Partajează Postat Octombrie 10, 2012 As dori si eu daca se poate sa ma ajutati cu construirea unui toroidal de la 24VDC la 9VAC 7A. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Citeşte aici: http://www.electronica.ro/transformator.shtmlsau http://www.niqro.3x.ro/docs/trafu.pdfsau http://www.scritube.com/tehnica-mecanic ... -52671.phpCel de-al doilea link, da o eroare. Primul link, este calculul din cartea lui G.D. Oprescu - Caleidoscop de electronica. Calculul este ok pentru incepatori, insa are o eroare. La tabelul 4 se da seria de diametre standardizate pentru conductorii de bobinaj, cu specificatia ca valorile sunt inclusiv cu stratul de email. In realitate, valorile de acolo sunt fara stratul de email - deci conductorul dezizolat. Cea de a 3-a legatura, nu este semnata. Exista mai multe lucruri neconforme. In cateva locuri, apare parametrul literal p, in locul numarului "pi". Apoi, autorul necunoscut incearca sa iasa in evidenta cu o demonstratie matematica, de unde sa rezulte provenienta formulei simplificate n=50/S si ajunge la formula n=38/S, pe care apoi incearca sa o dreaga "empiric". In rest calculul este asemanator cu cel simplificat, cunoscut de marea majoritate. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Cea de a 3-a legatura, nu este semnata. Exista mai multe lucruri neconforme. In cateva locuri, apare parametrul literal p, in locul numarului "pi". Apoi, autorul necunoscut incearca sa iasa in evidenta cu o demonstratie matematica, de unde sa rezulte provenienta formulei simplificate n=50/S si ajunge la formula n=38/S, pe care apoi incearca sa o dreaga "empiric".1-- titlul cartii de unde a fost plagiat partial articolul in discutie este ... TEHNOLOGIE ELECTRONICA , indrumar de laborator , institutul politehnic bucuresti , facultatea de electronica si telecomunicatii , editia 1989 , lucrarea nr 13 , paginile 134...146 . cartea se adreseaza studentilor in anul intii la electronica ...!2-- autorii REALI ai articolului --- ma refer strict la portiunile plagiate , evident --- sint urmatorii ...profesor universitar doctor inginer PAUL SVASTA , plus asistent doctor inginer DUMITRU ARMULESCU3-- am cartea respectiva in fata 4-- e suficient de EMPIRIC , domnule moderator extrem de dur , care vrea cu tot dinadinsul dovezi inexistente si absurde in termen de 2 ore , in timp ce unele persoane incriminate mai fac si greseala impardonabila sa mai si doarma pe la orele 02 dimineata ...? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum