Vizitator tyc Postat August 23, 2012 Partajează Postat August 23, 2012 Cat are cuptorul cu microunde donator? 1000W sau mai putin?Atat are si traful la iesire ,presupunand ca e cuptor simplu (fara grill ).Problema ca in secundar scoate 2kV ,tai secundarul si in locul obtinut cosi ceva sarma pt amplif. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat August 24, 2012 Partajează Postat August 24, 2012 @Dr.L Da, asa este, daca am vorbi de o inductanta in anumite conditii, defazajul face ca puterea disipata sa nu fie aceea. Dar la asemenea curent, singurul consumator ar fi miezul, prin depasirea inductiei. S-ar traduce prin incalzirea lui. Nu de 500W, dar la doua conductoare de 0,2mm in paralel, se simte si pe cupru la o densitate de 18A/mmp (1,15A pe un 0,2mm). Am exagerat putin, pentru a sublinia ceea ce s-a conchis deja: aparatul nu arata bine. Nu poate exista un asemenea consum in gol. Nici macar in sarcina. @dj_ando_83 Daca doresti un 2x70W, ti-ar trebui vreo 220W alimentare, iar asta presupune o sectiune a miezului de minim 15cmp, si mai grav, un conductor in primar dimensionat pt. 1A, sa zicem de minim 0,6mm. Dar se pot aborda si alte puteri. Nu am inteles insa, care e sectiunea miezului, ca daca ma bazez pe cele doua conductoare de diametrul de 0,2mm, as zice ca nu se poate mai mult de 60W in alimentare, deci 2x20W audio cu indulgenta. Link spre comentariu
Marian Postat August 24, 2012 Partajează Postat August 24, 2012 ...as vrea sa il folosesc la un amplificator cu tda7294 in punte stereo + un canal de subwoofer (tot cu 7294 in punte)...Asadar un total de 3 module cu cate 2 TDA7294 in punte doresti sa alimentezi de la traf, si admitand o putere relativa de la fiecare modul de aprox 150W asta inseamna o putere audio necesara de 450W si deci o sursa de minim 720W, asadar nu, nu este bun traful la modul cum este acum bobinat. Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat August 24, 2012 Partajează Postat August 24, 2012 Cat are cuptorul cu microunde donator? 1000W sau mai putin? Atat are si traful la iesire ,presupunand ca e cuptor simplu (fara grill ). Problema ca in secundar scoate 2kV ,tai secundarul si in locul obtinut cosi ceva sarma pt amplif. secundarul lui a fost indepartat. a fost ceva de munca pana am dat-o jos. pe cuptor scrie ca are 1200W, dar mai are 2 rezistente inseriate de 450W in el, asa ca nu stiu daca el chiar duce 1200W. probabil are vreo 750W daca e sa scad puterea rezistentelor. daca tai pahetul de tole pentru ca este sudat are vreo importanta? @dj_ando_83 Daca doresti un 2x70W, ti-ar trebui vreo 220W alimentare, iar asta presupune o sectiune a miezului de minim 15cmp, si mai grav, un conductor in primar dimensionat pt. 1A, sa zicem de minim 0,6mm. Dar se pot aborda si alte puteri. Nu am inteles insa, care e sectiunea miezului, ca daca ma bazez pe cele doua conductoare de diametrul de 0,2mm, as zice ca nu se poate mai mult de 60W in alimentare, deci 2x20W audio cu indulgenta. sectiunea miezului ar fi vreo 17.68 cm daca as lua in calcul ca latimea tolei la interior este dublul exteriorului. am facut iar niste probe aparatului de masura si vad ca indica bine, deci nu este ars. am conectat o rezistenta de 5.6ohmi (asta mi-a picat in mana) la 2 tensiuni si am vazut ca are 2.4 sau 2.6A si 4.7A. celalalt transformator (cel care e deja pe amplificator) a fost scos dintr-un sistem 5.1 cu 5X30W si 1X60W. din adunarea puterilor astea ar insemna ca duce doar un canal care este in punte daca nu ma insel. L.E. - cel de la cuptorul cu microunde are 21cmp. - am verificat din nou curentul din primar. se pare ca nu facuse contact selectorul de la aparatul de masura. curentul in gol este de 60mA. conectand rezistenta de 5.6ohmi la 30V, curentul a crescut la 650mA, iar in scurt un curent de varf la vreo 5.2A si scade pana la vreo 4.9A in vreo 5 secunde. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat August 24, 2012 Partajează Postat August 24, 2012 Daca ai sectiunea de 17, de ce ai bobinat cu fir asa subtire in primar? Pacat de traf. Ar trebui 0,7-0,8mm diametru. Sau nu incape?Pt. 17,7cmp, un maxim de 200W audio, impartiti cum crezi. Dar trebuie rebobinat. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 24, 2012 Partajează Postat August 24, 2012 Nu desface tolele. Infasurarile sant fizic separate , lasa miezul asa cum e si bobineaza prin tesere ; mai greu si trebuie sa izolezi partile metalice ,sa nu se zgarie sarma Izolarea se face prin acoperirea partilor metalice cu banda de hartie folosita la vopsit. Pt selectarea sarmei si raspuns la problema 'incape?' vezi http://www.electronica.ro/transformator.shtml . Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 deocamdata nu o sa umblu la nici unul din transformatoare. va trebui sa cumpar ceva sarma pentru bobinare si poate mai fac rost de macar inca un transformator din cuptoare. sarma de 0.8 ar fi suficienta pentru primar? tabelele alea le stiu de mult timp si sunt destul de bune, dar din pacate nu arata si niste date pentru miezuri mai mari de 15cmp. am bobinat cateva transformatoare cu succes folosind datele din acele tabele.as mai avea niste intrebari: -de ce sa nu desfac miezul celui de cuptor? sa bag peste 1000 de spire (si primar si secundar) prin ferestrele alea mi se pare munca de chinez batran. daca era un toroidal, era alta poveste. tai cu polidiscul doar zonele sudate in asa fel incat sa nu tai prea mult din tole. nu cred ca sudura a patruns mai mult de 2mm in pachetul de tole. dupa bobinare voi incerca sa il prind ori in suruburi, ori voi incerca sa le sudez din nou (bineinteles ca voi pune ceva pe bobinaj sa nu sara scantei pe el). -cam cata sarma ar intra in primarul a 3 transformatoare si cata in secundare? am gasit un anunt pe forum si nu da decat la kg. ma gandeam la sarma de 2.5mm pentru secundare.- daca mai fac rost de inca un trasformator, ar fi mai bine sa il bobinez cu 2x 25-40V sau doar pentru o tensiune care va avea mai multe prize si alimentez amplificatorul din cele 2? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 Care 1000?..................... Sau ai ambitia sa-l faci de la 230 la 180? Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 pai ar fi primarul undeva la 600 spire si secundarul cate or mai intra. intr-adevar, am cam exagerat cu numarul lor.un calcul pentru 40V si 3.2 spire /volt ar fi cam 130spire. oricum, tot sunt destule spire. sarma de 2.5 nu voi reusi eu sa o bag in asa fel incat sa fie spira langa spira. nici macar aia de 0.8 nu se va aseza cum trebuie, dacat daca ii fac o carcasa pe care sa pun sarma. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 Si ce faci cu 600W? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 @dj_ando_83 Foloseste un singur traf. Daca doresti raspunsuri, precizeaza optiunea trafului. Datele difera de la un caz la altul, decide-te asupra unuia si precizeaza-l. Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 5, 2012 Partajează Postat Septembrie 5, 2012 Salut. Putin ajutor : am un transformator toroidal cu diametrul de 7,5 cm si inaltimea de 9 cm, capsulat si la interior turnata rasina epoxi., deci nu poate fi modificat. Tensiunile de iesire sunt 2x24 Vca si 1x17 Vca. Traful. provine dintr-un amplituner digital Aiwa fabricat in 1986, care scotea 2x25 W / ? ohmi, etaj final tranzistorizat. Firele care ies din traf. au diametrul de cca. 1,5 mm si sunt litate. Pe eticheta lipita pe traf. scrie : "Transduktor. Made in Ireland" si este trecuta o serie. Aveti idee cam ce intensitate poate avea acest traf. ? Merge folosit la acest ampif. ? viewtopic.php?f=5&t=116451 Va multumesc. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 5, 2012 Partajează Postat Septembrie 5, 2012 Uita-te atent pe el ca ar trebui sa scrie totusi si datele tehnice gen Tensiuni, Curent, Putere... Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 5, 2012 Partajează Postat Septembrie 5, 2012 Am citit si rascitit, ma gandeam ca trebuie sa scrie, dar nu este decat o serie. A trebuit sa fiu foarte atent cand l-am recuperat, ca altfel trebuia luat la masurat pentru identificare primar/secundar. Eu banuiesc doar ca duce spre 3,5 - 4 A, dar nu sunt sigur. Firele dezizolate au diametrul mentionat. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 5, 2012 Partajează Postat Septembrie 5, 2012 Atunci as sugera un test empiric pentru a te edifica ( rog sa fiu corectat daca ma insel ), masoara cu voltmetrul una din cele 2 iesiri principale sa te asiguri ca stii exact tensiunea si apoi testezi cu o sarcina simulata ( asazisa dummy load ) de 5A, daca nu ai rezistente de putere mai mari atunci se poate rezolva si cu sectiune de rezistenta de resou, daca iesirile sunt intr-adevar de 2x24V atunci folosesti doar una din ele si pentru 5A iti vor trebui 4,8 Ohm, masoara cu multimetrul o sectiune de rezistenta de resou sa aiba aceasta impedanta apoi leaga-i la capete 2 cabluri ( preferabil bucse sau suruburi ) si cufunda sectiunea respectiva de rezistenta in apa rece, apoi conecteaza cablurile la una din iesirile principale, alimentezi traful si masori tensiunea la bornele acelei rezistente ( sectiuni de rezistenta ), si postezi aici cat ramane cu acea sarcina.Stiu e o metoda cel putin empirica, dar cred ca ar putea fi potrivita pentru a te edifica, si totodata e la indemana oricui. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum