zal Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Stai puţin. Cred că nu ai dat toate amănuntele de la început. Aşa scrie pe acel încărcător, sau fix pe trafo din el? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 E un produs relativ nou ,trafurile noi nu au trecute ce si cum e cu ele decat o serie (eventual) . Link spre comentariu
zal Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Păi, între trafo şi acumulatorii pe care-i încarcă, mai e un circuit. De unde ştim exact tensiunea şi curentul acelui trafo? 24Vca/0,5A e o variantă foarte credibilă, dar am întîlnit şi cazuri mai ciudate, gen 27V... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Circuitele de incarcare pe li au si 0,2 V LDO ;pe de alta parte la 4,2V curentul e mic iar un condic la intrare face fata cu brio caderi de tensiune -merge pe Vpp. Exista ceva CI stab LDO de la 5V nestabilizat la 5V stab. Si 2A. Link spre comentariu
Vizitator cretzuuu90 Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Stai puţin. Cred că nu ai dat toate amănuntele de la început. Aşa scrie pe acel încărcător, sau fix pe trafo din el?pe incarcator... scrie... iar acumulatorul de la surubelnita e de 1,3 Ah.Cred ca o sa recurg la varianta cea mai ieftina si anume unul de 24V 0.5 A cu ceva diode in serie...si rezolv problema. M-am mai documentat si m-am lamurit si eu cu bobinatul asa ca o las balta, ca tot ar fi un first try pentru mine.Mersi de raspunsuri inca odata. Link spre comentariu
zal Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 E mai complicat, diodele alea nu fac decît să mai scadă tensiunea, ori acolo ai nevoie să scazi şi curentul, undeva la 10% ptr încărcare, deci maxim 150mA la tensiunea acumulatorilor. Link spre comentariu
Vizitator cretzuuu90 Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 E mai complicat, diodele alea nu fac decît să mai scadă tensiunea, ori acolo ai nevoie să scazi şi curentul, undeva la 10% ptr încărcare, deci maxim 150mA la tensiunea acumulatorilor.ok ...atunci caut un traf la 24v dar curent mai mic... 200 mA... si cu diodele... oricum 24 nu e 21v, adica se gasesc mult mai usor. No problem. Link spre comentariu
zal Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Nu ai înţeles, poţi să pui şi un trafo de 100A, acumulatorii trebuie să-i încarci cu circa 10% din curentul nominal, la tensiunea lor (cu foarte puţin mai mare de fapt). Link spre comentariu
Vizitator cretzuuu90 Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Nu ai înţeles, poţi să pui şi un trafo de 100A, acumulatorii trebuie să-i încarci cu circa 10% din curentul nominal, la tensiunea lor (cu foarte puţin mai mare de fapt).De inteles am inteles. Ok. 1.3A- 130mA curent de incarcare nu?? Bun. Si daca bag de 150-200mA?? Scurtez durata de viata nu? ok... no problem...oricum la cat sunt folositi... adica tinzand spre 0... nu vad cate cicluri de incarcare au avut incat sa fie f distrusi. Link spre comentariu
zal Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Să nu te miri cît de repede crapă. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Incarcarea accu Li se face in curent constant deci are grija managementul incarcari de curenti . Trebuie sa-i asiguri o sursa de energie electrica cu caracteristicile : 21V si 400mA .Accu Li (LiIon ,LiPo) obisnuiti merg la 1C .Niste poze cu etichetele (de pe incarcator/masina/accu) ne-ar dumiri exact si raspunsurile vor fi exacte. Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat August 23, 2012 Partajează Postat August 23, 2012 am un trafo cu dimensiuni aproximative cat ale unuia din cuptoarele cu microunde. a fost rebobinat de mine acum vreo 7-8 ani. ceva date:- tole E+I . dimensiuni E + I = 10.8 / 9 cm. grosimea pachetului 52mm - primar bobinat cu 2 sarme de 0.2mm puse in paralel- secundar 4 bobine cu cate 2 sarme de 0.8 in paralel. tensiunea pe bobina 15V , in total 60V .am vrut sa ii masor curentul din primar sa vad cat "duce" si am ramas cam surprins. in gol are cam 2.3A, dar la un scurt circuit pe oricare combinatie de bobine, curentul sare de 20A. am mai masurat si un transformator de la un cuptor cu microunde si aveam valori diferite de asta. la ala aveam un curent in gol de vreo 3.5A si la un scurt circuit ( o spira facuta din vreo 8 cabluri de la aparatul de sudura si are undeva la vreo 20mm diametru) ducea la maxim 18-18.5A. precizez ca aparatul de masura este un DT9208A (detin 2, dar unul nu mai indica corect daca pun selectorul in partea cu amperajul pe alternativ, pana la voltajul pe alternativ).cum as putea masura puterea lui. as vrea sa il folosesc la un amplificator cu tda7294 in punte stereo + un canal de subwoofer (tot cu 7294 in punte). e suficient transformatorul asta? deocamdata amplificatorul are doar un transformator cu 2*20V~ la care secundarul are 2 sarme de 0.9mm si are doar 2 canale in punte. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat August 23, 2012 Partajează Postat August 23, 2012 Iti dai seama ca la 2.3A in primar, s-ar incalzi de 500W numai la functionarea in gol. Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat August 23, 2012 Partajează Postat August 23, 2012 l-am lasat cam o ora in gol si nu se incalzeste aproape deloc. sa fie cu maxim 5 grade peste temperatura ambianta. cel de la cuptor se incalzea in maxim 10 minute. cred ca aparatul e dus... :cry: .nici cu celalalt nu pot masura. ceea ce m-ar interesa mai mult sa stiu:- e bun pentru un amplificator stereo cu 7294 in punte + un canal pentru subwoofer. cu alte cuvinte ar fi vorba de 3 canale cu 7294 in punte. tensiunea mi se pare cam mare si l-as rebobina pentru 25V.- care ar fi puterea maxima care ar iesi din celalalt transformator? momentan are consumatori doar 2 canale cu 7294 in punte. pentru redresare folosesc mai multi condensatori insumand o valoare de 35000uf si 2 punti de 25 sau 35A in paralel. Link spre comentariu
Dr.L Postat August 23, 2012 Partajează Postat August 23, 2012 @smilex -acum nu cred ca s-ar incalzi de 500w,ci de mai putin,ca vorbim de o bobina,asadar curentul e defazat fata de tensiune destul de mult.Dar prin efectul joule sigur s-ar incalzi cevaParerea mea,acum n-am facut masuratori,asa ca e doar teoretica ideea Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum