Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Vizitator marcuadrian

misuraelectronic , deci in concluzie dupa calculele tale ce sarma sa pun la primar si ce sarma la secundar si numarul de spire si la secundar si la primar , este bine de 1mm la primar si de 2mm la secundar , la primar am inteles 455 de spire si la secundar nu stiu cate , multumesc

Link spre comentariu
Vizitator marcuadrian

mai baieti nu va mai certati pe aici degeaba , acum fiecare cu parerile lui , acum ca am luat o hotarare definitiva, traful meu vreau sa-mi scoata pana la urma 2x35v cc , putin sub dar nu mai mult, un ultim calcul daca mi-ati face si mie ca chiar nu ma pricep la asa ceva , cate spire trebuie sa pun pe primar si cate pe secundar si la ce diametre pentru un miez de 25,2 cm patrati multumesc mult, treaba este sa imi si intre sarma pe suport ms

Link spre comentariu
Vizitator marcuadrian

scuze ca am postat de 2 ori la rand , dar daca stiam si intelegeam din ce ai scris u acolo exact tot nu mai ceream ajutorul aici , multumesc oricum

Link spre comentariu
Vizitator marcuadrian

pai ma interesau exact calculele ce sarma tre sa pun pt primar si pt secundar numarul de infasurari ca sa am 2x35v cc cu amperaj maxim cat duce ca nu imi dau seama cum sa fac calculele dupa formulele alea, matematica nu prea era punctul meu forte la scoala :jytuiyu sa imi si intre pe suport sarma Pe scurt in primar ti-ar trebui 455 spire cu sarma de 1mm diametru si in secundar 2x44 spire cu sarma de 2mm diametru. Daca alegi o constanta diferita de 50/S ( aflarea numarului de spire per volt ) atunci datele problemei se schimba intr-o oarecare masura, cum anume... cred ca poti afla si singur avand modalitatile de calcul deja oferite de mine.aici am inteles , dar vroiam sa il fac de 2x35vcc adica 2x24,64ca , daca tot ma apuc de treaba ,multumesc

Link spre comentariu

Pacat ca mi-am batut capul degeaba cu acea postare atunci... :nas: Daca nu poti asimila aceste calcule atunci cum vrei tu sa inveti sa-ti faci singur trafuri de calitate? ca tot apeland la altii sa faca munca teoretica nu mi se pare o ideie stralucita, progresul in electronica se bazeaza foarte mult pe calcule matematice complexe ( ceea ce am scris eu acolo e floare la ureche ), daca baza matematicii nu te atrage atunci poate ca nu este o ideie prea stralucita alegerea domeniului de interes-Electronica.Dar lasand off-ul la o parte, ca sa nu ne mai invartim in jurul degetului zi mai exact ce doresti sa alimentezi cu traful?

Link spre comentariu
Vizitator marcuadrian

momentan am o putere de 2x160w din adelaida cumparata care zice pe ea pentru 4 omi 2x35v cc maxim, la asta merge bine 2x35v cc , da pe viitor vreau sa pun 2 dastea

http://www.adelaida.ro/amplificator-ad- ... -mono.html

sau dasta

http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... 70w-p-3860

, care connsiderati ca este mai bun cel de la adelaida sau cel de la mivarom ca inca nu le am , sa stiu ce sa iau,intr-o cutie cu traful asta si a-r mai merge si un 2x13v cc pentu un kit de preamplificare (daca a-r avea luc dar fara sa afecteze puterea pe cei 2x35vcc) daca nu fara asta , cam asta vreau sa fac cu el multumesc pentru timpul pierdut

al doilea linc este de la mivarom da nu merge , scrie ca duce 170 de w si tensiune de alim de la +-10 pana la +- 35 vcc

Link spre comentariu

Uneori este deprimant cat de usor sunt de indus in eroare cei mai putin pregatiti de reclamele agresive/mincinoase...da nu mai conteaza.Al 2-lea link nu merge deoarece este considerat reclama gratuita/nepermisa si este blocat de forum automat, nu mai insista cu el pentru ca risti sa fii sanctionat de administratori ( mai citeste si tu regulamentul ca nu-ti face rau ).In alta ordine de idei, ambele module se folosesc de acelasi integrat TDA7294 care in punte nu poate livra mai mult de 150-160W la THD foarte mare, asadar n-ai nici un motiv sa schimbi ce ai acum cu nici unul din acele module, totusi n-ar strica sa spui si exact ce ai acum ca sa stim si noi ce si cum, si apoi vedem exact de ce ai tu nevoie.

Link spre comentariu

Nu asta ma intereseaza pe mine, ca si eu ca si comerciant pot specifica niste cifre inchipuite, nu inseamna neaparat ca ce spune adelaida e litera de lege, conteaza si daca amplificatorul in sine este in stare de ce spun ei, asadar ce fel de amplificator este, sub forma de kit, tranzistori, CI-uri, sau amplificator complet asamblat?

Link spre comentariu

http://staff.etc.tuiasi.ro/dpatelli/MCC ... r-traf.pdf

am stat si am studiat mult mai atent problema si am putut constata o maaaaare de tot diferenta intre punctele de vedere ale celor doua mari centre universitare cu facultate de electronica si tc ...iasi si bucuresti ...si am ramas complet masca atunci cind am descoperit ca , la cel putin 5 parametri extrem de importanti , valorile / intervalele alese in algoritmul de calcul sint complet diferite ...! le prezint in continuare ...

1-- randamentul transformatorului ... eta = p sec / p primar ... la iasi este in intervalul 0,7...0,96 , iar la bucuresti este fix de 0,85 ...!

2-- coeficientul de proportionalitate ... k ... s fe = k x { radical din p primar } ...rezulta p primar = { s fe / k } @ patrat ...rezulta o dependenta a puterilor --- si p primar si p secundar --- cu inversul lui k @ patrat ...! la iasi k este in intervalul 1,3...1,9 , iar la bucuresti este fix de 1,2 ...! se vede de la o posta ca virgula cu cit k se alege arbitrar mai mare , atunci si p primar , respectiv p secundar scad oarecum dramatic ...!

3-- numarul de spire in secundar ... n sec ... la iasi este n sec = n0 x u sec , la bucuresti este n sec = 1,1 x n0 x u sec ...!

4-- inductia maxima ... b max ... la iasi este in intervalul 0,9...1,75 tesla , in timp ce la bucuresti este in intervalul 0,8...1,2 tesla ...!

5-- densitatea de curent maxima ... j max ... la iasi este in intervalul 2...8 amperi / mm patrat , in timp ce la bucuresti este de maxim 3 amperi pe mm patrat ...!

este de la sine inteles ca REZULTATELE TUTUROR CALCULELOR PRIVIND PROIECTAREA UNUI TRAFO IDENTIC DUPA METODA IASI SAU DUPA METODA BUCURESTI VOR FI COMPLET DIFERITE...! de ce algoritmii de calcul difera de la un centru universitar la altul...? chiar este peste puterea mea de intelegere ...!

ca sa revenim la oile noastre , daca este sa fiu acuzat de ceva , atunci merit sa fiu aratat cu degetul pentru ca n-am fost consecvent , lucru pentru care imi fac mea culpa ...intr-adevar , am recomandat cind METODA IASI , cind METODA BUCURESTI , situatie oarecum incorecta cita vreme s-a dovedit ca rezultatele celor doua metode n-au nici un gind sa fie convergente ...! avind in vedere motivele expuse mai sus si faptul ca , totusi , eu am studiat in bucuresti nu la iasi , ma vad nevoit ca de-acum inainte sa ma dezic de metoda iasi si sa promovez pina la adinci batrinete , oriunde si oricui metoda bucuresti ...! :da

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Personal am ales metoda predata si aplicata aici (la Cluj Napoca) si inca din nici un traf nu mi-a iesit fum sau a se incalzeasca in gol . De aceea pot sa o recomand linistit ,e verificata practic .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări