cristianvalentin Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 Imi poate spune si mie daca un traf de 250VA la 2x22 V si 5.68 A este deajuns pentru Un tda7294 in sarcina de 4 ohmi (mono)?Dar un traf la 200VA la 2 x22 V?Multumesc! Link spre comentariu
Marian Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 @cristianvalentin ti-am explicat de mai multe ori atat pe forum cat si pe privat cum sta treaba cu transformatoarele si este inadmisibil sa nu asimilezi chiar nimic!!! Si totusi ca a fiu ON, pentru un singur TDA7294 ambele trafuri sunt ok, ma refer la putere. Link spre comentariu
myghtnight Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 am o mica problema , am un transformator care vreau sa il folosesc intr-un amplificator dar nu are loc in cutia amplificatorului si as vrea sa il modific pt a avea loc , acum apelez la sfaturile dumneavoastra daca idea mea este gresita si cam ce pierderi ar putea avea transformatorul miezul este de 8.5/5.5 cm , in poza se vede ca vreau sa pun carcasele culcate pt ca au inaltimea mai mica asa dar odata cu ele se schimba si pozitia tolelor iar normal tolele care ies din carcasa ar fi trebuit sa aiba 8.5/5.5 in poza se vede ca nu au pt ca este patrat pachetul de tole 5.5/5.5 Link spre comentariu
Vizitator Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 O asemenea solutie nu este recomandabila. In loc ca liniile de camp magnetic sa fie intrerupte de o singura suprafata plana, vei avea tot atatea suprafete de separatie cite tole introduci intre coloane. Asta inseamna ca transformatorul va fi intr-un anume fel echivalent cu unul cu intrefier, adica va fi foarte dificil de dimensionat. Intrefierul introdus de toate suprafetele de contact ale tolelor, inseamna modificarea tuturor parametrilor trafului, incepand cu cei magnetici (inductie si intensitatea campului prin miez) continuand cu cei electrici (impedantele introduse de bobine in circuit) si terminand deci cu parametrii constructivi (aria sectiunii miezului, numarul de spire, etc.) Un asemenea transformator va fi in final foarte instabil. O simpla modificare a strangerii jugului, va determina mari variatii ale parametrilor electromagnetici. Link spre comentariu
myghtnight Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 aveti dreptate cred ca il voi demonta voi micsora carcasele si il voi rebobina ( cu pierderile normale date de micsorarea carcaselor , dar cel putin va fi facut cum trebuie ) Link spre comentariu
Marian Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 Inainte de a umbla la carcase stabileste clar dinainte ce anume doresti sa obtii de la traf, U si A, cantitati care iti vor da si puterea ce traful va trebui sa o livreze in conditii de siguranta si astfel vei putea calcula un miez minim necesar. Link spre comentariu
Vizitator marcuadrian Postat August 2, 2012 Partajează Postat August 2, 2012 imi cer scuze ca am postat , post dupa post un modareato sa stearga ce considera ca nu este in regula , da spuneti-mi si mie de daca stiti de unde a-s putea sa iau si eu niste sarma de 2,5 mm diametru multumesc mi-ar trebui 35 de m Link spre comentariu
Marian Postat August 2, 2012 Partajează Postat August 2, 2012 Din cate am vazut se gaseste la bazar pe forum, este cineva care comercializeaza conductor pentru bobinat. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 4, 2012 Partajează Postat August 4, 2012 ...spuneti-mi si mie de daca stiti de unde a-s putea sa iau si eu niste sarma de 2,5 mm diametru... http://www.bizoo.ro/produse/conductori-bobinaj/start-0/10/ Link spre comentariu
myghtnight Postat August 6, 2012 Partajează Postat August 6, 2012 revin cu alta problema , am terminat transformatorul de facut dar am o problema secundarul scoate 44 volti in loc de 55 sa fie de la calitatea tolelor I care le am recuperate din alt transformator mai mare si modificate (taiat din lungimea lor fara a le incalzi deloc) sectiunea lui este 7/5.5 =38.5 ,in primar am pus conductor pentru bobinat de 1.1 mm si 280 spire iar in secundar conductor pentru bobinat de 2.2 mm 68 spire pt 55 volti ( pt aflarea nr de spire pe volt am folosit 48/38.5 = 1.2467 nr spire/volt de obicei foloseam 50 in loc de 48 dar nu prea am avut conductor pentru bobinat ) vedeti vreo greseala pe care nu am sesizat o eu Link spre comentariu
myghtnight Postat August 6, 2012 Partajează Postat August 6, 2012 cred ca stiu unde am gresit ... primarul este pe o coloana iar secundarul pe cealalta nu am impartit primarul si secundarul pe fiecare coloana ( m am gandit ca vor fi nesemnificative pierderile deci sa fie de aici sau este alta cauza ? ) Link spre comentariu
Vizitator Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 cred ca stiu unde am gresit ... primarul este pe o coloana iar secundarul pe cealalta...Este foarte probabil ca asta sa fie cauza. Factorul de cuplaj este micsorat in acest caz. In schimb, nu este recomandabil sa partajezi primarul si secundarul pe cele doua coloane, decat in cazul cand vrei sa obtii o putere mai mare cu acelasi miez. Prin partajarea primarului si secundarului pe ambele coloane, transformatorul devine unul bifazat si va trebui sa multiplici numarul spirelor celor doua bobine cu 2 - factorul de faza. Daca calculul sumar indica o suprafata transversala a miezului suficienta pentru puterea ceruta, atunci mai bine se bobineaza totul pe o singura coloana, cu secundarul peste primar - adica factor de cuplaj foarte strans. Link spre comentariu
Marian Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 Pentru tole de calitate indoielnica acea constanta pentru aflarea numarului spirelor se alege minim 50, preferabil 55, insa nu asta poate fi cauza tensiunii reduse obtinute ci cuplajul destul de mic, este preferabil sa ai ambele infasurari pe aceeasi coloana sau daca nu ai loc le poti imparti in mod egal pe ambele coloane fara calcule suplimentare ( stiu ce spun pentru ca am facut asa ceva si eu si n-am avut surprize neplacute ) in acest caz traful mimand un toroidal intr-o oarecare masura, insa trebuie atentie mare la fazarea bobinelor. Link spre comentariu
myghtnight Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Am rebobinat transformatorul si am impartit primarul si secundarul pe cele doua coloane din pacate diferenta este nesemnificativa fata de varianta primarului pe un brat si secundarului pe celalalt castigul este de doar 2 volti de la 44 am ajuns la 46 , in final nu pot sa cred decat ca tolele sunt de calitate inferioara ,daca am calculat primarul cu 48/38.5 pot in secundar sa folosesc 55/38.5 ? (intreb informativ pt ca oricum nu mai am conductor pentru bobinat ,dar sunt sigur ca daca foloseam 55 -56 in loc de 48 ar fi functionat corect ) Link spre comentariu
Vizitator Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 La calculul numarului de spire din primar si secundar, in special la transformatoarele de mica putere, se tine cont de o asanumita caracteristica a caderii de tensiune pe bobinaj. Daca precizezi puterea transformatorului iti voi recomanda si modul de calcul al numarului de spire din primar si secundar. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum