Vizitator Nicolae Draghici Postat Iulie 22, 2012 Partajează Postat Iulie 22, 2012 Cauta,ca s-a mai scris Am inteles. Va multumesc! Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Iulie 23, 2012 Partajează Postat Iulie 23, 2012 Ma poate ajuta cineva sa lamuresc problema?Am gasit la cineva un traf pe tole U+I ,jum de primar si jum de secundar este bobionat pe un brat ,cealalta jum de primar si secundar pe alt brat,secundarele nu sunt unite,vanzatorul spune ca scoate 3 A si 22V pe ramura si 6 A in total la 44 de v.Pentru o alimentare simetrica+/0/- care va fi intensitatea curentului si daca este suficienta pentru a tine 2xTDA7294??Multumesc! Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 23, 2012 Partajează Postat Iulie 23, 2012 Daca si anume conductorul secundarelor este dimensionat pentru 3A atunci nu ai cum sa obtii 6A la 44V niciodata, vei obtine acesti 6A doar prin legarea ambelor secundare de 22V in paralel, bineinteles cu fazarea corespunzatoare, in acest fel vei avea 6A dar la 22Vca, la 44V vei obtine tot 3A de la traf.Pe scurt, legi secundarele in serie ( si ma vad nevoit sa ma repet, atentie la fazare ) si punctul median dintre ele ( adicatelea nada ) este punctul de masa/0V/Gnd, capetele sunt ramurile, redresezi cu punte si apoi restul deja se cunoaste, vei obtine cam +/-29Vcc la o intensitate de aproximativ 3A, ceea ce este cam putin pentru 2 amplificatoare cu 7294, pentru unul singur insa ar fi ok mai ales daca pui sarcina de 8 Ohm. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Iulie 23, 2012 Partajează Postat Iulie 23, 2012 Mai pe scurt nu se merita!nenea ala cerea 100 de lei pe trafu ala si tot zicea ca voi avea 6A pt ca folosesc ambele secundare si voi avea 3A pe o ramura +3A pe a doua ramura,el zicea ca in total 6A.(ca sa vanda marfa)PS: pe traf scria 2x22 ,3AMultumesc de raaspuns! Link spre comentariu
Vizitator kidpoker Postat Iulie 23, 2012 Partajează Postat Iulie 23, 2012 Salut, Vreau sa fac un transformator, cu punte redresoare(dar mai incolo), care sa aiba undeva la 300-400 W. Am decis sa fac unul toroidal, am facut calculele urmatoare: Ur=230V Un=12V In=30A 1. P secundar = 360 W 2. P de gabarit= 378,94 W 3. Aria sectiunii miezului: S=16.22 cm2 4. Dimensiunea miezului Dc, dc si hc: S=(Dc-dc)/2*hc Aici m am blocat pentru ca nu am reusit sa gasesc un catalog cu tor uri care sa ma multumeasca adica sa abia 16.22cm2 in sectiune. Am gasit http://www.tme.eu/ro/katalog/inel-de-fe ... %3A3549%3B La aceste dimensiuni mi-a iesit o sectiune de 17.6 cm2. Cum e mult, putin? Care din acestea 2 ar fi bun pentru a alimenta un amplificator. Calculul numarului de spire si al sectiunii spirelor urmeaza sa il fac. Link spre comentariu
Vizitator kidpoker Postat Iulie 23, 2012 Partajează Postat Iulie 23, 2012 Am facut calculele: w1= 483 spire primar w2=25 spire secundar Diametrul infasurarilor: In primar=0.58 mm2(0.86mm) In secundar=7,21 mm2(3.30mm) Cablu de 7,21 mm2 nu gasesc nicaieri, dar daca gasesc un cablu de 5mm2 si il infasor impreuna cu un cablu de 2.12mm2 (am dat un ex), in final se va comporta ca unul de 7.21mm2? Am corectat. La postul anterior am facut o greseala, si anume nu am observat ca valorile sunt in milimetri. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 23, 2012 Partajează Postat Iulie 23, 2012 ...Am gasit http://www.tme.eu/ro/katalog/inel-de-fe ... %3A3549%3B La aceste dimensiuni mi-a iesit o sectiune de 17.6 cm2... Diam.ext:14,6mm; Diam.int:8,2mm; Lung:5,5mm;I se mai pare si altcuiva ciudat ca din dimensiunile astea colegul a calculat un miez de 17Cm^2? Ur=230V....Am facut calculele: w1= 48 spire primarImi spui si mie cum ai ajuns la concluzia asta? Sugestie: Cu o pagina sau 2 in urma @misuraelectronic a postat un link catre un document despre trafuri, i-al la tocit, ai nevoie Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Iulie 23, 2012 Partajează Postat Iulie 23, 2012 Mie mi se pare sectiunea calculata corect,chiar daca dimensiunile sunt in cm si nu in mm,cum e gresit postatPrimarul probabil are 480 spire,nu 48... Link spre comentariu
Vizitator kidpoker Postat Iulie 23, 2012 Partajează Postat Iulie 23, 2012 Dupa asta am facut calculele: http://www.emil.matei.ro/tor.php Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 23, 2012 Partajează Postat Iulie 23, 2012 Mie mi se pare sectiunea calculata corect,chiar daca dimensiunile sunt in cm si nu in mm,cum e gresit postat Primarul probabil are 480 spire,nu 48... Da, ar fi corect modul de calcul in principiu, daca nu s-ar fi confundat mm cu Cm, traful respectiv are o sectiune de 0,176Cm^2 si asta presupune...sa zicem un numar mare de spire in primar. PS: Daca cei 17,6Cm2 ar fi fost sectiunea corecta atunci primarul pentru 230V ar fi necesitat 644 spire, tocmai de aceea am sugerat ca ar mai avea de studiat, greseli atat de interpretare si/sau diferentiere ale dimensiunilor si de calcul care sugereaza totusi o oarecare lipsa de experienta. Link spre comentariu
Vizitator kidpoker Postat Iulie 24, 2012 Partajează Postat Iulie 24, 2012 Nu merita stresul sa faci nici un calcul, e 175 nou, plus o punte redresoare si celelalte ajungi undeva la 2 mil. Si daca il faci tu ajungi la 180. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Iulie 25, 2012 Partajează Postat Iulie 25, 2012 Cam cate trafuri de retea,la 50hz, de 0,176cm patrati ai vazut tu? Omul a calculat corect nr de spire,ghidandu-se dupa indicatiile de aici http://www.emil.matei.ro/tor.php Daca la el sunt scuzabile anumite greseli,la altii nu.50/S nu e universal valabila..... Raspunsul e pentru Marian.... Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 25, 2012 Partajează Postat Iulie 25, 2012 @pisica matache credeam ca ai sesizat micuta ironie dar se pare ca nu este asa... Normal ca sectiunea aia nu este pentru traf de retea, eu doar am dorit sa subliniez faptul ca acel tor nu este de fapt pentru tensiuni de retea tocmai datorita dimesiunilor sale, acela este cel mai probabil dedicat indcutantelor sau filtrelor de prin surse in comutatie, de altfel si pretul sau ar trebui sa elimine orice dubii...in fine n-are rost sa lungesc vorba, mai citeste o data ce am scris si uita-te pe link, ceea ce eu am dorit sa subliniez este faptul ca el a confundat subunitatile metrice, adicatelea mm cu Cm, nu cred ca este atat de greu de priceput, si deasemenea nu consider ca as fi gresit cu nimic asa ca inchei pledoaria mea aici Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 25, 2012 Partajează Postat Iulie 25, 2012 Ironiile ,subtile sau mai putin subtile ,trebuie delimitate deoarece mesajele se interpreteaza si in functie de tonul cu care au fost rostite ;in scris nu poate fi vorba de intonatie ... Link spre comentariu
Vizitator marcuadrian Postat Iulie 29, 2012 Partajează Postat Iulie 29, 2012 salut , am mai dat si eu peste un transformator care nu stiu de la ce este image hosting, alimenta intr-o statie 2 puteri la aia 26,4v, acum a-s vrea sa-l fac sa alimentez cat mai multe puteri cu cate 2 tda7294 in bridge , a-si putea sa rebobinez decat secundarul , dar treaba este ca nu stiu numarul de spire din primar si asta iar nu este bine , daca a-s putea sa fac chestia asta ajutati-ma si pe mine multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum