cristianvalentin Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Daca sunteti amabil sa imi spuneti de unde as putea sa storc 286 W?Daca gradul de umplere se refera la spatiul ramas intre bobinaj si tole,doresc sa va anunt ca acesta este foarte mic 1 mm max 2 mm.Cat despre sarma!As avea ceva sarma ''vrigina'' asa cum spuneti dumneavoastra dar foarte subtire0.3mm 0.21mA si inca una si mai subtire ,pe care nu o pot folosi decat daca fac 2-3 infasurari de 230V legate in paralel pentru a avea o intensitatea mai mare Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Ai miezul magnetic care este pana la urma un patrulater cu marimile 'L' si 'l': L=5,8cm l=3,5cm S=L*l=5,8*3,5=20.3Cm^2 P=S^2=20,3*20,3=412VA Aceea este puterea maxima pe care o poti obtine de la acel miez, iar gradul de umplere se refera la cat din aceasta putere folosesti, iar eu nu vad nici un fel de problema ca acesta este mic, cu cat folosesti mai putin din ceea ce poate miezul cu atat mai bine pentru traf. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Am inteles cum sta treaba cu gradul de umplere! Multumesc! Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 P=S^2=20,3*20,3=412VAAceea este puterea maxima pe care o poti obtine de la acel miez,... mai taie din ele , da-le dracu`...! relatia de mai sus este gresita , evident , iar foarte multa lume o utilizeaza ca baza de calcul ...! probabil ca sint 412 WATT CHINEZESTI , DIN ACEIA UMFLATI CU POMPA... relatia corecta si cinstita este urmatoarea...S = 1,2 x { radical din puterea P } , de unde rezulta prin ridicare la patrat ca ...P = { S @ patrat } / 1,44 unde S = sectiunea in fier , in cm patrati ...!pentru cei neincrezatori ...sa incerce sa bobineze concret un trafo astfel , folosind relatia din citat ...si veti descoperi ca nu va mai incape absolut deloc toata sirma ...! o sa obtineti 412w reali din acel trafo exact atunci cind va zbura pig-ul calare pe matura...! Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 mai taie din ele , da-le dracu`...Iar dumneata ar trebui sa ne mai scutesti cu atotstiut-ismul dumitale, din punctul dumitale de vedere toata lumea greseste grav, toata lumea abereaza, nimeni nu spune ce ar trebui si nu intervii decat sa critici dur pe toti si sa-i batjocoresti, asa ca ma vad nevoit sa te intreb: drept cine va considerati domnule? cumva urmas de-al lui nea nicu'?Eu intotdeauna m-am ghidat dupa relatia aia, si sa vezi chestie ciudata, niciodata nu am avut suprize nedorite ( si-am tot bobinat la transformatoare ), oare de ce? Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 nu toata lumea abereaza , desigur , insa aceia care deraiaza grav de tot si se mai si mindresc cu asta , chiar ca merita cu virf si indesat sa fie trasi de urechi... http://staff.etc.tuiasi.ro/dpatelli/MCC ... r-traf.pdf luati de studiati dvs formula nr 4 ...si vedeti cam intre ce limite este cuprins coeficientul k ...! deci , studentilor de la iasi li se recomanda la curs un coeficient minim de k = 1,3 , iar studentilor din bucuresti --- unde si eu am studiat , nu de alta --- li se recomanda un coeficient k = 1,2 ...! iata cum dl marian din dimbovita e mai tare decit toti profesorii universitari si din iasi , dar si din bucuresti... ... domnia sa lucreaza cu k=1 si sparge avioanele stealth cu realizarile sale notorii...! Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 ...insa aceia care deraiaza grav de tot si se mai si mindresc cu asta , chiar ca merita cu virf si indesat sa fie trasi de urechi...Atunci ar cam fi cazul sa va trageti singur de urechi, cititi o postare proprie cu vreo 2 pagini in urma si veti intelege la ce ma refer. Nu sunt atat de arogant incat sa consider ca detin adevarul suprem, insa nici habarnist asa cum domnia voastra are bunavointa sa ma evidentieze, e posibil ca adevarul sa fie undeva la mijloc, e drept ca pentru o putere ceruta de la secundar, trebuie una mai mare in primar tocmai datorita randamentului scazut ( eu ma folosesc de relatia P1=P2*1,25 ), insa o constanta de K=1,9 ar insemna in cazul puterilor mari de peste 1Kw transformatoare monstru, in fine nu mai conteaza, fiecare intelege cum doreste subiectul de fata. Oricum m-am saturat de insultele dumitale lipsite de cea mai elementara notiune de bun simt asa ca din respect pentru moderatorul acestei sectiuni pe care nu doresc cu nici un chip sa-l supar si caruia ii cer scuze ca numele meu apare intr-o disputa, dumneata vei fi prima persoana trecuta la lista de utilizatori neagreeati, scap de o durere de cap inutila. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Pentru cultura mea generala ,se poate bobina secundarul si peste ele primarul? Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Da.@misuraelectronic- e chiar atat de greu de corectat o eroare intr-un mod mai civilizat si mai putin jicnitor? Parca saptamana trecuta am mai avut o discutie pe tema asta Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Multumesc Dr.L! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Misuraelectronic are un stil greu de digerat si prea abrupt chiar si intr-o discutie intre apropiati ... ce sa-i faci asa e el .Din cele discutate pana acum ,deduc ca aceasta e chiar o deviatie de comportament deci spune anumite chesti si i se par normal sa fie asa. Dar eu nu ma ocup cu chestiuni de genul asta si nici nu e locul potrivit pt asa ceva.Ca s-a exprimat corect :sarma noua si virgina -virgina are conotatii in limba romana dar cand se refera la un obiect inseamna neatins /intact /neutilizat . Si noua inseamna noua ,deci sarma nefolosita dar care nu dateaza de acu' 20 de ani ('ca mi-am facut rezerve de cand cu spartul intreprinderii !') . Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 22, 2012 Partajează Postat Iulie 22, 2012 Am sirma de niste zeci de ani ca data de fabricatie , nu mi-a facut figuri ... si niste transformatoare ww2 ... cite au incasat , saracele ... Link spre comentariu
Vizitator Nicolae Draghici Postat Iulie 22, 2012 Partajează Postat Iulie 22, 2012 Va salut!Am si eu o intrebare. La un subwoofer auto activ, daca vreau sa il folosesc in casa, trebuie sa ii pun doar transofmator, sau si o punte redresoare? Multumesc anticipat Link spre comentariu
H Robert Postat Iulie 22, 2012 Partajează Postat Iulie 22, 2012 Ai nevoie de o punte si aceea tensiune trebuie si stabilizata si acel traf trebuie sa aiba o anumita putere ca sa poti sa alimentezi amplificatorul auto. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 22, 2012 Partajează Postat Iulie 22, 2012 Cauta,ca s-a mai scris Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum