Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Postări Recomandate

Vizitator SetUP

cum fac un autotraf? adica din primar sa-mi iau tensiuane atat cat imi trebuie ca vreau sa fac un traf de 2x90v la 800w si nu am kef sa bobinez de 2 ori tot asa ca m-am gandit ca poate pot face asa ceva... poate cineva sa ma ajute

Link spre comentariu
Vizitator fumil

cum fac un autotraf? adica din primar sa-mi iau tensiuane atat cat imi trebuie ca vreau sa fac un traf de 2x90v la 800w si nu am kef sa bobinez de 2 ori tot asa ca m-am gandit ca poate pot face asa ceva... poate cineva sa ma ajute

Autotransformatoarele se calculeaza la fel ca transformatoarele, dar crede-ma, Ytron are dreptate, separarea galvanica este extrem de importanta si in plus, oricum va trebui sa "bobinezi de 2 ori", iti trebuie sirma mai groasa in infasurarile de 90V decit in cea de 220V. Bafta!
Link spre comentariu

Eu nu vreau sa-l descurajez, doar l-am facut atent, oricum e bine sa ai un autotraf in casa, dar reglabil de la "0" la "220", si asta pentru testele destul de frecvente la care nu ai tot felul de traf-uri cu tot felul de tensiuni, prin rezerva din dotare. Iar testele astea le faci de regula cu jucaria pe masa si fara sa aibe legatura cu compu sau mai stiu io ce ekipament care are legatura cu impamintarea. Deci atentzie la ce facetzi, cind facetzi, ca sa nu raminetzi fara alceva cu mult mai de valoare decit jucaria pe care o testatzi !!! :!: :!: :!:

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

NOROC!Dilema mea: unde pot gasi/comanda(magazine, ateliere, fabrici, importatori) trafuri de calitate acceptabila la preturi rezonabileAs fi recunoscator daca ati spune cam ce preturi sunt la voi in zona (Ex: cat e unu' la 100W, unu' la 200-250W, ceva de genu' 2*25V in secundar).Io am vazut la Kon Electronic 12-0-12V la 10A cu aproape 500 de mii...Sper ca se poate si mai ieftin de atat...

Link spre comentariu

o intrebare: care ar fi diferenta dintre putere in w si in A?, stiu ca e o formula da nu o gasesc nicaieri, si inca ceva: daca vreau sa imi fac un amplificator 5.1 sau ar iesi 6.1 da unu nu-l voi folosi, cu un canal de 125W si restu 5 de 50W cum setez transformatorul, cam ce putere ar trebui sa debiteze, transformatorul trebuie sa fie de 40-0-40\250VA pentru canalul de 125w si de 27-0-27 la 200VA pentru fiecare 2 canale de 50w, deci daca se poate face un transformator sa aiba 1 iesire de 40-0-40\250VA si una de 27-0-27 si nu stiu cati VA ar trebui pentru 6x50W daca 2x50w sunt necesari 200VA

Link spre comentariu

A=amperi?Daca da atunci puterea(P) nu se masoara in A! Puterea se masoara in watti(W).Formula: P=I*U unde I=curentul in A, U=tensiunea in V(volti) *daca curentul ie alternativ atunci U=tensiunea efectiva(aia pe care o masori cu multimetru, parca 0,7sute si ceva din tens de varf)In unele locuri poti gasi puterea in VA=volt-amperi, adica W.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...

in general cam orice amplificator care de alimenetaza pe la + - 32V continu sau mai mult..oricum de la tensiunea aia nu ai cum sa scoti mai mult de vreo 70-80W pe canal.. am spus ca merge la + - pt ca faci o dublare de tensiune..ceea ce e relativ rentabil sa faci asa ceva pt ca e vorba de rensiuni relativ mici..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări