Vizitator marcuadrian Postat Iulie 14, 2012 Partajează Postat Iulie 14, 2012 o sa bag 12v pe secundar sa vad ce imi da dincolo la primar, multumesc Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Iulie 15, 2012 Partajează Postat Iulie 15, 2012 Salutare colegi! Am si eu o intrebare cati A cere un TDA7294 de la o sursa?am gasit undeva ca ''suge'' 1.5 max 2 A si as vrea sa stiu daca un traf cu sarma de 0.5 mm in primar si 1mm in secundar va face fata la consumul CI.Multumesc! Link spre comentariu
kuchta Petru Postat Iulie 15, 2012 Partajează Postat Iulie 15, 2012 1mm, ar tine 3A Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 15, 2012 Partajează Postat Iulie 15, 2012 http://www.electronica.ro/transformator.shtml Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Iulie 15, 2012 Partajează Postat Iulie 15, 2012 Am consultat tabelul dar nu sunt sigur de consumul CI peste tot sunt alte valori daca ar fi sub 3 A ar fi binisor ,traful meu ar merge la limita! Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 TDA7294 pentru o alimentare de aproximativ +/-27Vcc prezinta o putere de 70W in 4 Ohm, ei bine asta inseamna o teniune pe sarcina de Ur=√(70*4)=√280=16,73Vca, si dupa legea lui Ohm curentul pe sarcina pentru tensiunea asta este Ir=V/R=16,7/4=4,1A.Secundar de 1mm diametru este la limita, o sa functioneze dar in sarcina iti va cadea mai mult tensiunea ceea ce va provoca distorsiuni nedorite si totodata traful se va incalzi mai tare la volum ridicat, insa nu asta ar fi problema trafului tau ( daca te multumesti cu putere ceva mai mica ), ci stii ca primarul este cel cu probleme si tocmai de aia ti-am sugerat sa-l rebobinezi, si ti-am dat acele date ( sarma, spire etc ) astfel incat sa fie totul corect dimensionat si caderile de tensiune in sarcina a fie cat mai mici. Link spre comentariu
Vizitator marcuadrian Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 salut , mai am si eu un transformator , este ars si a-s vrea sa il bobinez eu, ianinte era de pe o statie roland , avea 2 transformatoare in ea , aceasta este image upload si acestea sunt dimensiunile transformatorului, upload pictures a-s vrea sa-l fac de 12 v sa imi fac un redresor din el , cu amperajul cat mai mare bineinteles, sau un 2x30v , da nu cred ca se merita sa alimentez un montaj cu doua tda7294,de sarma nu este problema, daca ma ajuta si pe mine cineva sa imi zica ce sarma sa folosesc pe primar si pe secundar si numarul de spire a-s fi foarte recunoscator multumesc mult Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 Inainte de a decide ce poti face cu traful trebuie sa afli suprafata miezului magnetic, masoara dimensiunile X si Y din imaginea de mai jos si zi rezultatele: Link spre comentariu
Vizitator marcuadrian Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 acum il desfac sa vad ce e de el ms , gata x= 25 , y =40 Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 In imaginea 2 postata de tine ai notat faptul ca 40mm fiind cumulat cu clemele care fixeaza tolele, masoara fara acelea, doar pachetul de tole care intra in suportul bobinei conteaza. Link spre comentariu
Vizitator marcuadrian Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 cam 38 asa , conteaza mult asa 2 mm?? am desfacut secundarul , avea 237 de infasurari , primarul pare bun , imi da 0,90 pe dioda la aparat, nu se vede incins deloc la primar , o mai avea rost sa-l desfac si pe ala? , nici secundarul nu era ars , era intrerupt la primele 2 infasurari , ca a mai fost bobinat , si nu le-a ajun sarma la baieti, si aea 2 inadituri lipite spre final , nu stiu de cat este sarma nici pe peimar nici pe secundar, treaba este daca pot sa las asa primarul sa fac 12 v din el ,el parca scotea inainte 47 sau 52 nu mai stiu sigur multumesc Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 Pai hai sa vedem cat de mult conteaza laturile miezului cu 2 mm mai mari, avem 2 miezuri magnetice patrate, cu laturi diferite, primul 2X2Cm si celalalt 2,2X2,2Cm: -2*2=4 sectiunea miezului, si puterea maxim admisibila ar fi 4*4=16VA. -2,2*2,2=4,84 sectiunea miezului, si puterea maxima ar fi 4,84*4,84=23,4VA. Asadar conteaza fiecare milimetru in plus sau in minus, daca luam inaltimea pachetului de tole 3,8Cm si latimea lamei centrale 25Cm atunci suprafata miezului este 9,5Cm^2, din care poti obtine un maxim de aproximativ 90VA ( in nici un caz n-ai ce face cu el la TDA7294 ), ar putea fi folosit insa la un redresor de acumulator ( auto banuiesc ca te referi ) unde poti obtine un curent de pana la 7A pentru 12Vca de la acest miez, asta insa in conditiile in care ai loc suficient pentru bobinat deoarece trebuie bobinat acest secundar cu sarma de cel putin 1,5mm diametru, insa depinde mult si cu ce sarma este bobinat primarul, masoara cu un subler diametrul sarmei din primar si zi cat este exact, apoi mai vedem. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 Sarma emailata odata desfacuta e gata (de pe un traf vechi) ;daca secundarul e ars e compromisa de la caldura ...emailul se intareste si cand il desfaci ,se desprinde pe cupru. Link spre comentariu
Vizitator marcuadrian Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 nu a fost ars transformatorul, se intrerupsese secundarul la cateva desfasurari ca era innadita sarma, la vreo 2 metri spre final , dar sarma are 0,2 -0,3 asa , de cat o trebui sa-l fac redresor sa tina cat poate duce miezul multumesc Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 Seara buna colegi!astazi am fost la un atelier de depanari TV cu gandul k poate gasesc cv sarma emailata sau nenea de acolo ma poate indruma de unde as putea cumpara,spre ghinionul meu nu am gasit sarma dar omu a zis ca are cateva zeci de trafuri (60 sau mai putine) daca vreau sa cumpar ma consta 100 de lei,i-am spus ca imi trebuie 2x22 V pentru a alimenta un tda 7294 si mi-a spus ca are,l-am vazut ,era pe tole U+I dar primul strat de conductor care se vedea pe ambele bobine parea subtire pana intr-un mm,dar el mi-a zis ca are 6 A si ca poate tine 5 tda ceea ce ma indoiesc.Este posibil ca secundarul sa fie primul bobinat iar deasupra lui sa fie primarul?Si inca cv am mai gasit un traf toroidal la un magazin de piese electronice ,pe el scria ca are 2x 24 si 2x8,7 A,vanzatorul mi-a spus ca pot sa mai scot cateva spire ca sa il fac de 2x22 .asta am inteles,dar care e treaba cu 2x8,7 A,daca leg cele 2 secundare astfel incat sa ii fac o priza mediana inseamna ca voi avea 17,4 A?Multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum