Vlad Mihai Postat Iulie 2, 2012 Partajează Postat Iulie 2, 2012 Mulţumesc de sfaturi, da vreau sa fac traf de separaţie pentru surse, să pot pune osciloscopul în primar. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 2, 2012 Partajează Postat Iulie 2, 2012 ai primit exact sfaturile necesare pt a alege solutia in cazul specificat de tine Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 2, 2012 Partajează Postat Iulie 2, 2012 Tafurile de UPS nu-s solutia ideala,ca au o caracteristica destul de cazatoare. Pt o testare rapida,am cuplat 2 trafuri de UPS (unul de 250W,celalalt de 150W) si tensiunea scadea rapid in functie de sarcina Link spre comentariu
Vizitator marcuadrian Postat Iulie 6, 2012 Partajează Postat Iulie 6, 2012 http://s9.postimage.org/xfnpk1z3z/DSC00045.jpg http://s18.postimage.org/xlfv00oeh/DSC00044.jpg salut daca ma poate ajuta si pe mine cineva sa leg si eu transformatorul asta, habar nu am de la ce este transformatorul ,dar vreau sa-l leg la retea sa vad cat scoate, pe secundar are 4 fire cred ca sund de 0,8 - 1 si daoa sunt unite , deci cred ca are o iesire simetrica , dar treaba este la primar ca are 6 fire si 4 dintre ele au cate 2 lite prin fir , mi-a zis un coleg de aici cu ohmetru , merge sa dau aparatul de masura dala ordinar de 15 lei pe omi sa vad care are cea mai mare rezistenta multumesc Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 6, 2012 Partajează Postat Iulie 6, 2012 De unde ai dedus ca e traf de retea? Link spre comentariu
Vizitator marcuadrian Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 habar nu am de la ce este , daca nu este de retea de la ce poate fi? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 De semnal ,de tensiune ,de curent(?) ,defazor,de comanda ,etc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 Este foarte probabil un transformator de retea de constructie ruseasca, cu miezuri "C", asezate astfel incat sa formeze o "manta".PS - Care-i treaba cu formatul acestui topic? De ce iese din screen? Pe undeva s-a postat un atasament-imagine atipic. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 Chiar pozele cu traful cred ca erau prea mari (mie totusi imi incapeau pe monitor).Le-am lasat sub forma de link Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 Sovieticii foloseau tehica asta ,Temp-urile aveau asa ceva dar am vazut si in primele modele de Normende color pe integrate ,in sursa (buck) ;parca aveau 110/220 si reduceau 220 la 110 la care functiona sursa. Link spre comentariu
Vizitator marcuadrian Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 si ce imi recomandati , sa-l bag in priza sau nu , da care fire sa le leg? multumesc Link spre comentariu
em2006 Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Alimenteaza-l cu 6...24V pe firele groase (lasa mediana libera) din alt transformator si masoara tensiunile intre firele bobinajului cu sarma subtire. In prealabil, trage firele subtiri la o regleta, ca sa nu te curentezi (in caz ca tens sunt mari) cat masori.Posteaza rezultatul aci. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 si ce imi recomandati, sa-l bag in priza sau nu...Nu! Cele doua fire din conductor gros, sunt in mod sigur de la un secundar de joasa tensiune, care debiteaza un curent mare. Poate ceva de genul unei tensiuni de filament de 6,3...12,6 V. Pe celelalte, le vei identifica si tila (numerota cu etichete) dupa principiul continuitatii circuitului. Daca a fost un transformator de la aparatura cu tuburi electronice, atunci sunt posibile doua situatii:1 - Toate celelalte terminale comunica unul cu celalalt, ceea ce denota faptul ca inalta tensiune nu era separata galvanic de retea; 2 - Sunt corespondente prin continuitate cate doua, trei, sau mai multe terminale. Cea mai concludenta metoda este prin alimentarea (pentru scurt timp- 2...3 minute) pe bobina cu conductor gros, cu o tensiune alternativa mica - 6...12 V si masurarea tensiunilor intre terminalele corespondente prin continuitate. Terminalele, unde se va masura tensiunea cea mai apropiata de cea a retelei, sunt cele corespunzatoare primarului. Se leaga acestea cu un cordon bifilar (cu atentie la pericolul electrocutarii) prevazut cu un stecher si se alimenteaza la reteaua de 220...230 V. Se masoara toate celelalte tensiuni si identificarea este gata. Nu se va incerca in nici-un caz legarea intamplatoare la reteaua de tensiune!!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Uite un exemplu apropos de cum s-ar putea proceda. De abia acum am avut timp sa postez. Schema este valabila pentru cazul foarte probabil, cand infasurarea cu sarma groasa este pentru tensiunea de filament de 6,3 V (probabilitate 60%) sau pentru cel mai putin probabil al unei tensiuni de filament de 12,6 V (probabilitate 30%) Pentru cele 10 procente de probabilitate ramase, poti avea o tensiune de filament mai putin uzuala - spre exemplu 17, sau 19 V. In cazul cand pentru niciuna dintre aceste tensiuni, masurate pe cursorul potentiometrului, nu ai la al doilea V-metru 220 V, sau ceva apropiat, atunci treaba se complica. Problema va trebui analizata mai atent de cei cu experienta si deci vei posta rezultatele aici, dupa indrumarea domnului em2006. Valoarea citita pe cel de-al doilea V-metru, nu este critica, dar in mod normal ea se va afla in domeniul 220 ±10 V. Sursa alternativa de 24 V poate fi secundarul unui alt transformator. Primarul mai poate avea eventual una sau doua prize de tensiune, la 110 V si 127 V - in cazul cand este rusesc. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 Sunt cam multe variabile care pot incurca/creea confuzii la traful ala, chiar daca s-ar descoperi ca a fost traf de retea la cate iesiri/intrari pare a avea e greu de crezut ca i se poate gasi o intrebuintare mai importanta si personal daca miezul ar fi cat de cat ok atunci l-as desface, as realiza un alt suport pentru el si l-as rebobina in functie de necesitati, e mai sigur asa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum