Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

daca se incalzeste mergand in gol inseamna ca are un scurt , daca se incalzeste cand ii dai "gaz" la amplificator e ceva normal sa se incalzeasca putin

Link spre comentariu

Posted Image

Imi poate explica si mie ce avantare prezinte transformatoru Toroidal fata de cel clasic cu tole E + I, in poza de mai sus ambele transformatoare au acelasi consum, si sunt folosite in aceasi aplicatie (Amplificator Audio).

Link spre comentariu

Toroidalul e ceva mai eficient ca transfer energetic dar nu-i o regula, ci depinde de calitatea miezului.O difenta notabila e marimea si greutatea, la care toroidalele au bila alba.Ar mai fi si campul magnetic radiat, care la toroidale e mult mai mic

Link spre comentariu

1 Au o eficenta ridicata2 Dimensiuni constructive relativ mai mici in comparatie cu cel,cu tole.3 Inaltime redusa.4 zgomot redus..5 Camp magnetic de disipare redus.6 pierderi mici la functionarea in gol..7 un singur punct de montare..

Link spre comentariu

Multumesc de raspunsuri. Cam la asta ma gandem si eu dar nu eram sigur. Alte avantaje mai are ?Stiu si ca in caz de ardere este greu de rebobinat (cel din poza aproape impozibil)

Link spre comentariu

Fiecare are avantaje şi dezavantaje în egală măsură, altfel s-ar impune unul pe piaţă. Faptul că totuşi E+I sînt dominante, arată că au totuşi avantaje în plus ptr zgîrciţii producători de electronice. Mai nou, toroidalele sînt folosite de micile companii care fac serii scurte, de fiţe, dar mai mult ptr că ajută dizainul şi mai puţin ptr calităţi, sînt mai frumoase.Una din problemele toroidalelor e răcirea miezului, oarecum imposibilă din cauza bobinajului şi a izolaţiilor. La E+I problema asta e secundară. O altă problemă e ecranarea, dacă la E+I sînt suficiente un ecran magnetic peste tole şi unul electrostatic peste bobinaj, nu toţi bobinează la fel toroidalele iar japonezii preferă ecranarea lor într-o oală plină de răşină. Practic singurele toroidale autoecranate le-am găsit prin amplifurile ruseşti (primarul e bobinat deasupra), restul bobinează cum îi taie capul, puţine sînt cele de calitate şi neecranate.Etc... etc...

Link spre comentariu

salutare am si eu un traf toroidal ..din care ies 2 grupari a cate 2 fire...un grup l am masurat are 30 v si celalalt are 15...vreau sa il folosesc pentru un amplificator...intrebarea mea este..tensiunea care o da afara care este??e asimetrica cu +0-..sau doar pur si simplu are 2 infasuriari..15 v si 30..stima. :jytuiyu

Link spre comentariu

salutare....2 fire verzi..alimentare 220v/ si doua iesiri la 4cm distanta..2 fire cu 2 fire.transparente..le am masurat 2 cu2 cum ies ele pe o iesire imi da 15 v si pe alta 30v..leam masurat si unu dintr-o grupare cu unul din cealalta grupare si am ~60v respectiv ~45v......ideea care este ma gandesc la un proiect audio si nu stiu daca are tensiune simetrica....+0-......o sa postez o poza in care apar 20 de transformatoare pentru a stii cum sa le alimentez..stima

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări