Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Curentul nu depinde decat de grosimea sarmei...

Curentul, nu depinde de grosimea sarmei. De grosimea (diametrul) sarmei depinde cat de repede se incalzeste bobina si cat de repede este disipata caldura.
Link spre comentariu

S-a mai discutat treaba asta la tema asta, important este ca raspunsul la intrebarea lui @pingu95 este NU, nu se poate modifica curentul maxim suportat de un traf fara rebobinare.

Link spre comentariu

si mai am o intrebare cat de groasa trebuie sarma pentru un curent de rveo 4 sau 5 amperi am nevoie pentru a alimenta un amp cu tda7294 pentru un dif de 4 ohm am tensiunea exacta dar nu are amperaj destul cand dau semnal mai mare intra in standby amp-ul :cry: :sparge:

Link spre comentariu
Vizitator tyc
pingu95 poate o sa mai folosesti pe viitor trafuri si pe internet gasesti info despre diametrele/tole/suprafetele miezurilor daca dai cuvant de cautare 'transformatorul de retea'.
Link spre comentariu

Propun o schema pentru alimentarea unor tuburi laser sa zicem ca de aici:

http://www.alibaba.com/product-gs/44772 ... _200w.html

Vreau sa fac un transformator ridicator de tensiune: in primar sa am 220 V si in

secundar 27000 V ( 27 kV ) si in secundar sa circule un curent de 27 mA.

Tensiunea din secundar trebuie redresata pentru a face din 27 kV tensiune

alternativa -> 27 kV tensiune continua. N-as vrea sa ma complic cu

trafo de linii de la un televizor cu tub. As vrea sa fac un transformator

cu o infasurare primara si una secundara.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Tasteaza Transformator de retea pe Google , de acolo afli cum se calculeaza traful iar pt partea de inalte ia legatura cu radhoo de pe elforum si intra pe PoketMagic ( de ex http://www.pocketmagic.net/?p=1913 ).

Puterea maxima in secundar e 729W =~750W iar puterea aparenta (cea din primar) e =~950W. Pt asta ai nevoie de un pachet de tole cu suprafata miezului de 31cmp .

Link spre comentariu
Vizitator geanipc

va salut, am un mini amplificator pioneer sx-p720 cu transofrmatoru ars ,asa se apare, cand am luato era firele taiata de dintre traf si placa

merge in 8-16 ohm alimentarea 110 v- 220v si 120-127 v +240 vnu stiu de unde pot cumpara acest traf ,,, este cam ciudat
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări