aeromania Postat Septembrie 8, 2007 Partajează Postat Septembrie 8, 2007 Legat de constructia unui transformator din tole I (Numai tole I) provenite de la un traf trifazic. Forma(nu sectiunea) finala a miezului va fi un patrat. Problema intervine daca in calcul iau varianta clasica de E+I la calculul sau varianta de toroid. Precizez ca pana acum cu cele E+I u am avut nici o pb la calcul si realizare.Multumesc Link spre comentariu
Vizitator releu Postat Septembrie 9, 2007 Partajează Postat Septembrie 9, 2007 aeromania, ca sa calculezi puterea iei in calcul doar o sectiune in cazul tau (chestia cu cele doua sectiuni are o latura practica si nu un fundament teoretic). Link spre comentariu
tiristor Postat Septembrie 9, 2007 Partajează Postat Septembrie 9, 2007 Si ambele coloane sa fie cu aceasi sectiune ,iar bobonele vor fi doua.Calculul e acelas ca la cele E+I,eventual iei un coificient de calcul mai mare.Coificientul e de la 42-60,nu e fregventa ci se ia in functie de calitatea tolelor de siliciu. :smt006 Cat priveste tensiunea de 63V o poti stabiliza cu un tranzistot pe post de zener sau chiar un zener. :supz: Link spre comentariu
aeromania Postat Septembrie 9, 2007 Partajează Postat Septembrie 9, 2007 Ok multumesc . Link spre comentariu
em2006 Postat Septembrie 11, 2007 Partajează Postat Septembrie 11, 2007 Un calcul simplificat al transformatorului toroidal, insotit de tabel, gasiti la http://www.emil.matei.ro/tor.php E un articol din revista ruseasca RADIO pe care l-am tradus cu multi ani in urma (1972) si m-a orientat de multe ori la diverse lucrari. Se refera la transformatoare cu puterea de pana la 120VA, pentru doua tipuri de material, rusesti, (banda uzuala de 0.35-0.5mm grosime, cat si banda subtire de 0.05-0.1mm grosime). Atentie: In articolul tradus, notatiile sunt urmatoarele: -w1[sp/V] - numar de spire pe volt in cazul folosirii tablei de ferosiliciu cu grosime de 0.35-0.5mm (sunt precizate marci rusesti) -w2[sp/V] - numar de spire pe volt in cazul folosirii tablei de ferosiliciu cu grosime de 0.05-0.1mm (sunt precizate marci rusesti) Am facut precizarea de mai sus intrucat am vazut ca pe unele posturi anterioare la acest subiect, la un tabel asemanator cu cel din articolul tradus s-au notat cu w1 si w2 numarul de spire/volt in primar respectiv secundar. Fac precizarea pt a evita alte confuzii. Tabelul este acesta: Link spre comentariu
Vizitator releu Postat Septembrie 13, 2007 Partajează Postat Septembrie 13, 2007 OFFTOPIC: em2006, sunt curios ce o sa spuna mister_rf si mafalda apropo de tabelul asta ??? :smt006 Daca va uitati pe materialul postat anterior...stitii voi de cine...o sa vedeti ca e asemanator pana la un anumit punct cu tabelul postat mai sus... Si cica...mister_rf: "Nu este adevarat...bla bla bla....". Sa fim seriosi :rock: P.S. Tabelul postat mai sus a fost reprodus si in revista Tehnium. Cine are colectia stie nr. Link spre comentariu
MifTy Postat Septembrie 13, 2007 Partajează Postat Septembrie 13, 2007 offtopic: dacă e vorba de un număr apărut după 96-97, aşa, nu chiar toată lumea a prins tabelul cu pricina!!! Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 11, 2007 Partajează Postat Octombrie 11, 2007 am un traf de 2x24v-220v si am nevoie sa ridic tensiunea cu el de la 24 la 220 fiecare bobina de 24v duce cam 40w(bobinele sunt complet separate,nu au punct comun),iar consumatorul de 220v are bevoie de cam 80-100w,asa ca trebuie sa pun ambele bobine 'la treaba' tensiunile bobinelor par sa fie identice(24,1v) dar nu stiu daca chiar merg puse in paralel intre 5 si 6 am 10v,daca mai pun spire pe traf,cat sa ajung la 24v,merg puse toate 3 bobinele in paralel? ms http://i22.tinypic.com/2pt4b2o.jpg 1+2 si 3+4 @ cate 24v Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 11, 2007 Partajează Postat Octombrie 11, 2007 Teoretic ar merge daca bobinele sunt identice si daca nu le pui in antifaza. In realitate nu prea exista infasurari identice. Practic ar fi mai bine sa scoti infasurarile vechi de 24V si sa rebobinezi o singura infasurare cu sarma suficient de groasa. P.S. Inainte de orice trebuie sa vezi daca miezul traf-ului suporta puterea ceruta de consumator. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Octombrie 12, 2007 Partajează Postat Octombrie 12, 2007 Daca ridici tensiunea de la 24v cc la 220v ca poti folosi un MMC4047 si 2 tranzistoare 2n3055 ( sau altele mai bune)cate un tranzistor pe fiecare bobina de 24v.Schema este data intr-un almanah tehnium la 12v dar se poate modifica pentru 24v.Insa nu sunt sigur daca reusesti sa folosesti consumatorul de 100w din trafo asta care scoate 80w si randamentul unui convertor este intre 50-90%.Daca insa vrei sa ridici tensiunea de la 24v ca la 220v ca trebuie sa folosesti un trafo de putere mai mare, de cel putin 200w pentru o functionare lejera, sa nu se incalzeasca trafo si sa functioneze timp indelungat. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 12, 2007 Partajează Postat Octombrie 12, 2007 Daca ridici tensiunea de la 24v cc la 220v ca poti folosi un MMC4047 si 2 tranzistoare 2n3055 ( sau altele mai bune)cate un tranzistor pe fiecare bobina de 24v.Schema este data intr-un almanah tehnium la 12v dar se poate modifica pentru 24v.eu am 24vca,ca daca era in cc,faceam un invertorInsa nu sunt sigur daca reusesti sa folosesti consumatorul de 100w din trafo asta care scoate 80w si randamentul unui convertor este intre 50-90%.Daca insa vrei sa ridici tensiunea de la 24v ca la 220v ca trebuie sa folosesti un trafo de putere mai mare, de cel putin 200w pentru o functionare lejera, sa nu se incalzeasca trafo si sa functioneze timp indelungat.la asta ma gandeam si eu,e vorba de un pc,care nu cred ca va consuma 100w-e slabutramane de vazut daca gasesc alt traf de 220-24 la >100w Link spre comentariu
le5100kw Postat Octombrie 29, 2007 Partajează Postat Octombrie 29, 2007 Am 2 trafuri unu de 4,25 cm inaltime 3,5 latime si 1cm grosime si altul de 4,2 inatime si latime si 1,5 cm grosime. Aria sectiunii primului este de (4,25*1=4,25cm2) sau (3,5*1=3,5 cm2)? Iar al doilea este de (4,2*1,5)=6,3?Dati-mi putin formula inductantei si care este k(permeabilitatea magnetica) pentru ferita?? :weedman: :rolleyes: Ce fel de ETD-uri am la ele?Faceti un tabel sticky la ETD-uri in functie de aria sectiunii frecventa suportata putere etc. daca puteti :smt003 :smt006Mai mentionez ca as dori sa scot in jur de 18-20 V 5-7A maxim dintr-unul din ei. sa-mi spuneti cum sa-l bobinez si o schema daca se poate. Link spre comentariu
pitbull_bog Postat Octombrie 31, 2007 Partajează Postat Octombrie 31, 2007 Salut,Am facut rost de 2 transformatoare identice din tole E+I, (de 400w sectiune 51X40 mm) si as vrea sa stiu daca in loc de 2 trafuri de 400, as putea pune toate tolele sa fac unul de 1600 w, 100x40 mm?Merci mult!Bogdan. Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Octombrie 31, 2007 Partajează Postat Octombrie 31, 2007 Da..poti.Eu am facut asa din 3 trafuri de 90 W unul de 650 W.Spor la bobinat. Link spre comentariu
Vizitator andrei alexandru Postat Noiembrie 1, 2007 Partajează Postat Noiembrie 1, 2007 daca mai vreti trafuri...si sunteti din Buc veniti pe la mine stabilind inainte prin tel.0788048738...Andrei.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum