Vizitator tyc Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 marian,aici facem electronica,matematica e un domeniu conex. Am raspuns cam ce se poate face,ca mure se fac mai la vara. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Puterea unui traf e limitata de sarma din primar,de miez si de sarma din secundar.Miezul limiteaza direct puterea,sarma limiteaza curentul.Cum sarma din secundar e dimensionata pt 10A...nu e bine sa depasim 10A. La 40V,rezulta 400W.Cum primarul si miezul sunt dimensionate pt 600W si 400<600,puterea de 400W este in regula@tyc -sarma din secundar a ramas aceeasi,numai ca sunt mai putine spire Link spre comentariu
Vizitator Pepito Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 pana acum am inteles cam ce si cum ... bun . daca ai mai fac eu o infasurare la traf de 40 Vca ar fi in regula ? trebuie sa pun la cele dou infasurari si priza mediana ? Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Daca ii mai pui o infasurare de 40Vca atunci vei avea redresat si filtrat aproximativ +/-55Vcc, ceea ce inseamna ca poti alimenta un amplificator de pana la 200W/4Ohm, insa acea infasurare trebuie facuta cu sarma de acelasi diametru si fazata corect cu cealalta, practic le inseriezi si punctul comun dintre ele constituie masa. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Da,doar ca pe acel miez nu poti indesa sarma pt 800W (cate 400w pe fiecare infasurare)... Link spre comentariu
Vizitator Pepito Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Da,doar ca pe acel miez nu poti indesa sarma pt 800W (cate 400w pe fiecare infasurare)...Intre timp l-am desfacut si am observat ca mai are facuta un secundar de 22Vca cu priza mediana . Pot folosi priza mediana de acolo ? altfel daca nu merge sa ai mai fak o infasurare de 40 v nu am ce face cu el si nu vreau sa il arunc :( .. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Ti-am scris ieri ce se poate face.Poti sa dai doua infasurari de 40V la un curent de 7,3A . Link spre comentariu
Vizitator Pepito Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Ti-am scris ieri ce se poate face.Poti sa dai doua infasurari de 40V la un curent de 7,3A .Adica sa ai fac doua secundare cu alta sarma mai subtire ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Da!Nu ti-am mai zis deja cand adaugi ceva sa apesi butonul 'editeaza' si sa nu mai citezi mesajul anterior?Atentie,ca de acum sterg! Link spre comentariu
Vizitator Pepito Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Imi cer scuze :( .. Ce sarma sa cumpar ? de cat sa fie ?La cele doua secundare trebuie sa le fac si priza mediana ptr a folosi un kit 128B redresare + filtrare ? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Ce putere doresti de la amplificatorul tau? Ce impedanta au boxele? Ce tipuri de tranzistoare ca finali (MOS sau bipolari)? Banuiesc ca e stereo...Pentru MOS n-ar strica sa alimentezi driverii la o tensiune mai mare (nu necesita mult curent) pentru a compensa tensiunea GS mare, altfel pierderile sunt mai mari ca la bipolari. In care caz poti incerca 2x40Vca iar la extreme mai adaugi cate 5Vca cu conductor mai subtire (nu necesita spatiu) pentru driveri. Link spre comentariu
Vizitator Pepito Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Uite link-urile cu ce vreau eu sa alimentez dela traf. http://www.psc-audio.ro/catalog/product ... ts_id=2048 doua kit-uri sau poate mai tarziu 3 de http://www.psc-audio.ro/catalog/product ... cts_id=335 Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 Nu ti-am cerut informatiile degeaba, link-urile nu vorbesc despre boxele tale. Exista in acele specificatii elemente contradictorii, sper ca le-ai vazut. Link spre comentariu
Vizitator Freigeboren Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Stie careva , transformatoarele "extrase" din sursele neintreruptibile (UPS) pt P.C.-uri , la ce tensiune se alimenteaza in primar? Respectiv : A)-110V ; B) 2x110 V ; C)-220V ? Intreb asta pentru ca vreau sa probez un transf. scos dintr-un UPC de 1000VA. Secundarul este evident dupa firele f.groase dar in "primar" exista practic 3 perechi de infasurari: una independenta (alb si maro) si doua "injugate" (rosu-verde si albastru-negru). Inteleg ca in principiu , cand curentul este "acasa" , in primar intra 220V si din secundar se serveste acumulatorul UPS-ului cu 12V (14,4v) . In caz de "absenta" curent atunci treaba se schimba , circuitul electronic converteste tensiunea continua a acumulatorului 12V --- in tensiune alternativa 12 V ^v^v^v^ ce este apoi aplicata in secundar (sunt 2 infasurari,) (care deci devine "primar" sau ma rog) iar prin intermediul transf. este convertita in tens,alternant la 220v si transmisa catre PC. Treaba este, dintre firele primarului , pe unde intra 220V si pe unde iese 220V? Multumesc anticipat pt.atentie! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Primarul are de fapt prize pt a face o stabilizare aproximativa a retelei in trepte cu ajutorul releelorEu am pus niste poze cu curentul de magnetizare la un traf de UPSEu as aplica 220v pe infasurarea cea mai mare,chiar daca obtin in secundar cea mai mica valoareSe aplica de la un alt traf o tens de 6v pe secundar si apoi se masoara ce se obtine pe fiecare inf din primar;apoi inf din primar se leaga in serie pana cand val tensiunilor se aduna,pentru a fi in faza Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum