Vizitator tyc Postat Februarie 13, 2012 Partajează Postat Februarie 13, 2012 Ok.Desfa secundarul si rebobineaza-l pt noua tensiune/amperaj si urmeaza indicatiile lui smilex. Link spre comentariu
Vizitator brad_23 Postat Februarie 13, 2012 Partajează Postat Februarie 13, 2012 Ok multumesc pentru informatii ma apuc de rebobinat sa vedem ce iese. Numai bine! Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Februarie 14, 2012 Partajează Postat Februarie 14, 2012 Poti incerca 2x28Vca daca exista o cadere de tensiune la consumul dorit, dar asta iti va mari tensiunea in gol (+/-38V), trebuie sa vezi daca dimensionarea ampliului permite asta. Link spre comentariu
Vizitator Pepito Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Am si eu o intrebare daca imi poate raspunde cineva . Sunt incepator si nu prea leam cu ele .... Un traf toroidal de 1x40v 650Va cati w poate scoate . Multunesc anticipat . Link spre comentariu
Vizitator Pepito Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 650 WSi asta e puterea primarului sau secundarului k el a avut 65 v si 650 Va dar a trebuit sa dau jos pana la 40 V ( nu eu ) . Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Lasand traful intact,puterea primarului = puterea secundaruluiNu sfida logica Link spre comentariu
Vizitator Pepito Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Lasand traful intact,puterea primarului = puterea secundaruluiNu sfida logicaNu te supara pe mine acum ca sunt incepator si nu stiu .... Din cate stiu el a dat jos din secundar din 65 v la 40 v si sa intelegk a ramas 40 v si 400va ?Ce greu sunt de cap abea acum am inteles .... el a ramas tot de 650va pentru ca asta este puterea primarului dar numai ca acum are 40 v in lok de 65 pe secundar ... asa este ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Nu stii,invetiPuterea e tensiune*curentSecundarul original avea 65V la 650W,asta inseamna ca sarma e pentru 10A. Curentul e dictat de sarmaTu ai scos spire,pana la 40V. Deci noul secundar are 40V la 10A (ca doar e aceeasi sarma),adica 400W.Sper ca te-am lamurit acum Link spre comentariu
Vizitator Pepito Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Nu stii,invetiPuterea e tensiune*curentSecundarul original avea 65V la 650W,asta inseamna ca sarma e pentru 10A. Curentul e dictat de sarmaTu ai scos spire,pana la 40V. Deci noul secundar are 40V la 10A (ca doar e aceeasi sarma),adica 400W.Sper ca te-am lamurit acumacum am inteles multumesc frumos ptr rasp si sper k nu te-am sacait prea mult si daca am facuto imi cer scuze . Cred ca imi pot face din el o amplificare de 400w ptr k asta ma int sa obtin . Numai bine . Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Nu. Amplificatorul nu trebuie sa aiba peste 300W,ca traful nu face fataSi nu mai cita mesajul anteriorCu placere Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 @Pepito in calcularea puterii cerute de la un amplificator avand deja sursa trebuie sa tii cont de randament care in functie de clasa aleasa nu este totusi tocmai stralucit, randamentul daca vrei este raportul dintre puterea consumata din sursa si cea livrata catre difuzoare. Problema ar fi ca din cate spui traful are doar 1 singura iesire de 40Vca, ceea ce limiteaza mult optiunile, nu sunt prea multe scheme cu alimentare asimetrica de puteri notabile, ai putea scoate o priza mediana la 20Vca ceea ce ar insemna redresat si filtrat aproximativ +/-28Vcc, cu aceste tensiuni poti alimenta eventual un amplificator cu CI TDA7294, si devreme ce sarma secundarului pare a fi capabila de 10A poti incerca chiar 2 module obtinand astfel un amplificator stereo la aprox 2x70W. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 @randamentul daca vrei este raportul dintre puterea consumata din sursa si cea livrata catre difuzoare.Este exact invers, dacă ar fi aşa ar deveni supraunitar ! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Din traful respectiv poti trage 585W fara sa se incalzeasca notabil. Avand in vedere ca 585W=U*I ,la tensiunea dorita poti sa calculezi curentul maxim. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Este exact invers, dacă ar fi aşa ar deveni supraunitar !Ok, se pare ca m-am exprimat eu gresit, motiv pentru care imi fac mea culpa si-mi cer scuze, ideea de principiu insa cred ca s-a inteles Din traful respectiv poti trage 585W fara sa se incalzeasca notabil. Avand in vedere ca 585W=U*I ,la tensiunea dorita poti sa calculezi curentul maxim.S-a specificat faptul ca traful acum are doar o singura infasurare de 40Vca, ori P=U*I si relatia inversa cu care se poate afla curentul necesar in aceasta ecuatie ar fi I=P/U=585/40=14,6A si mi se pare totusi cam mult cerut de la infasurarea aia care initial pare a fi fost dimensionata pentru 10A teoretic ( probabil mai putin in realitate )...oricum tocmai tensiunea redusa impiedica realizarea unui amplif de mare putere Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum