Vizitator costycs_95 Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 multumesc pentru raspunsuri .acum m-am lamurit . cu stima, Bold Costin Link spre comentariu
Vizitator Ionut92 Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 salutare tuturor si La multi ani!am si eu o nedumerire, am un transformator care are o iesire de 2x22vca si inca una de 2x22vcaambele infasurari sunt bobinate cu platbanda de 3mmTransformatorul are 10.5Kgc si este pe toleIntrebarea mea este urmatoare pot sa alimentez 2 kituri cu tda7294 in punte pe o ramura si alte 2 kituri cu tda7294 in punte pe cea de a doua?Este posibil asa ceva ? Link spre comentariu
corabi Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 salutaream nevoie ajutor caut date despre un transformator de 110/22kV 16 MVA.am cautat pe net , dar nu am gasitma intereseaza , puterea de mers in gol , in sarcina , curent de mers in gol ,tensiune de scurtcircuit, va rog daca are cineva datele sau un link undeva , sa nu fie foarte vechimultumesc anticipat Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 Asa ceva gasesti in curtea unui post de transformare al celor de la electrica si poate te lasa sa te uiti la eticheta unui asemenea transformator. Un link poate te ajuta : http://www.scribd.com/doc/47107153/Spec ... o-110-20kV sau cateva informatii generale despre trafurile vechi le gasesti in "Cartea electricianului din statii si PT-uri" tinand cont ca se respecta niste standarde. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 Vand degetare facute din platbanda de cupru primita de la Corabi. Link spre comentariu
corabi Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 am cartea proiectarea instalatilor industriale a lui comsa , dar e din 83 si am nevoie de un trafomai nou , imi trebuie pentru un proiect si una din cerinte , este sa folosesc un trafo mai nouam gasit un transformator de la ABB , dar are eronate detalile despre el , adica pierderile in sarcina si tensiunea de scurtcircuit si ma astept si restul sa fie la fel Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 @tyc De ce postezi aici? Du-te la vanzari, eu acolo am postat cand am vandut teava de tun din acelasi material. Link spre comentariu
H Robert Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Vreau sa fac din mai multe miezuri de ferita de la niste trafo de linii,cum se calculeaza primarul si secundarul ?La fel ca la trafo normale cu miez feromagnetic ? Link spre comentariu
TESSLA Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Ce vrei sa faci? Daca vrei sa faci un traf....nu se calculeaza ca la cele cu miez feromagnetic....adica se calculeaza, dar frecventa o sa fie alta si la fel si inductia maxima prin miez, ca atare si respectiva constanta, care se calculeaza in functie de parametrii mentionati, o sa fie cu totul alta fata de cea de la trafurile de retea. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Formula 50/S =s/V este simplificare formulei de calcul pt transformatoare la frecventa de 50Hz , tensiune sinusoidala ,permeabilitatea fierului,etc.In formula se introduc datele noi: permeabilitatea miezului,frecventa de lucru,forma tensiunii,etc. Daca cautai mai inainte aflai ca exista asa ceva viewtopic.php?f=41&t=8637 . Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Din păcate, acei 50 din formula băbească nu au legătură cu frecvenţa reţelei, e o constantă descoperită întîmplător de străbunici şi care asigură un rezultat suficient de bun unui calcul simplu.La fel se pot folosi şi alte constante, 60 ptr dimensionare largă, 45 ptr economic, 40 ptr riscant... etc. Link spre comentariu
TESSLA Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Aici va contrazic. Formula care da numarul de spire per volt este urmatoarea:n0=10.000/(4,44 x f x Bm x S)unde,f este frecventa, Bm este inductia maxima considerata prin miez, iar S este sectiunea miezului.Daca se considera f=50 Hz si Bm = 0,9 T, atunci relatia devine n0=50/S.Daca se considera alte valori ale inductiei maxime prin miez, se obtin alte constante. De pilda, daca luam Bm=1T, constanta o sa devina 45. Deasemeni, cum frecventa se afla si ea la numitor, numarul de spire per volt o sa scada daca frecventa creste. De asta trafurile de inalta de la tv au spire putine, pentru ca lucreaza la frecvente mari. In concluzie, numarul de spire per volt depinde de frecventa si de calitatatea miezului. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Nu-mi bat capul cu inducţia prin miez şi alţi parametri necunoscuţi, mai ales că nimeni nu poate aprecia calitatea miezului din ochi. De oriunde ar pleca calculele, rezultatul contează şi o formulă cît mai simplă e de preferat. Link spre comentariu
TESSLA Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Sant de acord cu dumneavoastra, este de preferat o formula simpla, dar trebuie sa recunoastem ca o formula simpla este si limitata. Una e pentru miezul din fierosiliciu si alta pentru un miez din ferita. Iar dupa cum ati putut observa, frecventa are o importanta covarsitoare. Repet, de asta traful de FIT de la tv, are spire putine....din cauza frecventei si nu a miezului. Miezurile din ferita au permeabilitatea magnetica chiar mai mica decat cele din fierosiliciu. Totusi ele se utilizeaza pentru comportarea lor mai buna la frecvente mari. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum