costi002 Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 k, am inteles, sa nu mai folosim citeaza, dar de ce? daca vreau sa raspund unui coleg cu cateva posturi in urma, ce sa fac? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Nu cred ca as avea atata rabdare ca si Dr.L . Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 E bine ca au raspuns 2 oameni,astfel pot exemplifica cum se poate da un raspuns.Vrei sa te adresezi uiva anume,atunci scrii asa:@tyc -multumesc@costi002 -nu mai scrie in limbaj de messIn general poti raspunde asa cel mai usor.Nu are nici un rost sa citezi mesajul si sa faci noul mesaj (adica raspunsul tau) mai lung...s-a mai scris si s-a mai citit odata,doar ar ocupa loc inutilCand citezi mai pot aparea si alte probleme,de ex sa scrii la nimereala si sa nu se mai inteleaga care era textul original si care e raspunsul tau (de ex aici: viewtopic.php?p=898711#p898711) Link spre comentariu
costi002 Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 am inteles. poate daca as fi citit regulamentul forumului as fi stiut, dar nu am avut timp. :jytuiyutotusi, puteai spune din primul post catre mine acest lucru, as fi inteles si eu si nu ti-as mai fi dat atata bataie de cap. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Am spus APROXIMATIV...Da, dar ai spus "aproximativ cu 1,44" si nu "aproximativ de 1,44 ori". Iar radical din 2 este 1,41 si nu 1,44. Ideea este ca daca nu stii exact ce vrei sa spui, mai bine nu mai posta. Link spre comentariu
corneliu01 Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Am spus APROXIMATIV...Da, dar ai spus "aproximativ cu 1,44" si nu "aproximativ de 1,44 ori". Iar radical din 2 este 1,41 si nu 1,44. Ideea este ca daca nu stii exact ce vrei sa spui, mai bine nu mai posta.eu am inteles ce voia sa zica... (virgula) ca valoarea respectiva este DE 1,44 ori mai mare, doar ca nu stiam de unde a scos-o... acum stiu si asta. (si la 30V, ca-i inmultesti cu 1.44 sau 1.41 diferenta e mai mica de 1V)Multumesc la toti pentru raspunsuri, si nu va mai certati degeaba. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 ...nu va mai certati degeaba.Nu se cearta nimeni, cu nimeni. De fapt suntem pe Internet si comunicam unul cu celalalt fara sa ne cunoastem. Cearta nu are nici-o ratiune aici. Observatiile de acest gen, au insa o ratiune puternica. Daca am lansa tot felul de informatii fara discernamant, deruta ar fi generala. Acelasi lucru se poate spune si in absenta unor specificatii de moderare, de genul celor facute mai sus de @Dr.L. Link spre comentariu
Vizitator costycs_95 Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Am un transformator cu o infasurare primara si una secundara dar marea nelamurire este daca el este transformator ridicator de tensiune sau coborator de tensiune .A doua problema este identificarea primarului si secundarului.Rezultate masuratori :infasurarea 1: 1.4 ohmiinfasurarea 2: 148 ohmiMultumesc anticipat , Cu stima Bold Costin. Link spre comentariu
H Robert Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Daca e trafo coborator atunci infasurarea 2 este primarul,daca este ridicator infasurarea cu cea mai mare rezistenta este secundarul si atunci iei un bec de 230V 70W si il legi in serie cu transformatorul la infasurarea a 2 ca sa nu se arda in caz ca este trafo este ridicator ducand la deteriorarea infasurari 2, si masoara tensiunile din infasurarea 1. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Daca e trafo coborator atunci infasurarea 2 este primarul,daca este ridicator infasurarea cu cea mai mare rezistenta este secundarul si atunci iei un bec de 230V 70W si il legi in serie cu transformatorul la infasurarea a 2 ca sa nu se arda in caz ca este trafo este ridicator ducand la deteriorarea infasurari 2, si masoara tensiunile din infasurarea 1.Ar trebui sa citesti si dumneata ceea ce ai scris, sunt curios daca ai intelege ceva de aici Judecand dupa dimensiunile fizice ale trafului ( tinut fiind in mana ) imi este tare greu sa cred ca un traf atat de mic ar putea avea infasurarea de 220 cu o impedanta de doar 1,4Ohm, asadar traful nu poate fi decat coborator, infasurarea cu rezistenta in Ohm mai mare trebuie sa fie infasurarea primara ( cea conectata la retea ), confirmarea fiind si dimensiunile conductorilor, asadar infasurarea de 148 Ohm trebuie conectata la retea si se masoara tensiunea la cealalta. Link spre comentariu
H Robert Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Am inteles din mesajul meu ca:La trafo ridicator infasurarea cu cea mai mare rezistenta este secundarul si la trafo coborator infasurarea cu cea mai mare rezistenta este primarul,in cazul transformatorului pe care il detine costycs_95 am spus pt a afla daca este coborator sa lege in serie 1 bec 70W cu infasurarea 2, si sa masoare tensiunea la bornele infasurari 1, in cazul ca ar fi trafo ridicator sa nu deterioreze infasuraea 2, sper ca e clar. Link spre comentariu
costi002 Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 nu ma mai certati atata. orice traf poate fi si coborator si ridicator, depinde cum il montezi. singura problema este la ce tensiune rezista izolatia, de aceea explodeaza cand le alimentezi aiurea.cu siguranta la o bobina de 1.8 ohmi, care este secundarul, este un traf coborator.(asta ca sa functioneze normal, se poate si invers, dar ........:echair: ) Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Am inteles din mesajul meu ca:La trafo ridicator infasurarea cu cea mai mare rezistenta este primarul si la trafo coborator infasurarea cu cea mai mare rezistenta este secundarul...Gresit, este exact invers, dar la fel de adevarat este si faptul ca si anume @costycs_95 stia deja acest lucru si ca nu asta a intrebat el. atunci iei un bec de 230V 70W si il legi in serie cu transformatorul la infasurarea a 2 ca sa nu se arda in caz ca este trafo este ridicator ducand la deteriorarea infasurari 2...Facand abstractie de acea repetitie inutila caracteristica limbajului retelelor de socializare, ar fi de mentionat ca daca infasurarea secundara a unui traf ridicator de la 220 se conecteaza accidental la retea este imposibil ca aceasta sa se deterioreze devreme ce aceasta va avea numarul spirelor mai mare decat ceea ce este nevoie pentru 220, tocmai pentru a ridica tensiunea, un astfel de traf indiferent de cum il conectezi la retea nu ai sanse sa-l strici, ci doar sa te electrocutezi, pricepi acum eroarea? Link spre comentariu
costi002 Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Am inteles din mesajul meu ca:La trafo ridicator infasurarea cu cea mai mare rezistenta este primarul si la trafo coborator infasurarea cu cea mai mare rezistenta este secundarul... se pare ca niciunul din voi nu este atent. este exact invers Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 se pare ca niciunul din voi nu este atent. este exact inversAi dreptate perfecta si multumesc pentru observatie, nu am citit atent postarea lui robert si m-am lasat indus in eroare de greseala sa, am corectat acum Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum