Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

corneliu01, ar fi de evitat schema aceea de amplif, e slăbuţă şi veche. Revenind la trafo respectiv, curentul consumat de amplif e dat în documentaţie ptr un singur canal (mono), deci în varianta stereo se dublează. Fiind totuşi o valoare maximă, la volum moderat, ampliful va consuma mult mai puţin şi tensiunea de alimentare nu va scădea aşa de mult. Sau se poate preveni asta şi prin mărirea secundarului la 2x32V (+/-45V).

O punte de minim 10A şi condensatori de minim 10000uF/50...63V decuplaţi cu unii mpp, mkt de 0,1...1uF. Siguranţa de reţea e cam mare şi ptr un amplif stereo, 2...2,5A temporizată e mai bună.

Link spre comentariu

multz'am la toti pentru raspunsuri (inclusiv si cele rautacioase).

zal, nu o sa folosesc schema asta nicaieri, am postat-o aici pe motiv ca aveam 2 nelamuriri, si-mi ajuta ca exemplu/model.

si pana la urma, din ce cauza creste tensiunea? a diodelor sau a condensatorilor?

Link spre comentariu

a condensatoarelor, aprox cu 1.44

Nu "cu 1,44" V. Apoi aceasta valoare nu este corecta. Corect este ca tensiunea de incarcare maxima a condensatorilor este Ucmax=sqrt(2)U. Unde U este valoarea efectiva a tensiunii alternative aplicata, iar sqrt(x) este functia radical de ordinul 2 a numarului x. In realitate tensiunea maxima de incarcare este putin mai mica din cauza caderilor de tensiune pe jonctiunea diodelor redreoare.
Link spre comentariu

Am spus APROXIMATIV, oricine stie ce este o dioda va lua in calcul un 0.6-0.7V/dioda, o va inmulti cu doi si o va scadea.apoi, radical din 2, nu este APROXIMATIV 1.41? ce imi e 1.44 sau 1.41, deh, mai uit si eu radicalii astia. greseala mea :jytuiyu

Link spre comentariu

Daca s-a mai discutat, imi cer scuze - eu nu gasit... Cu ce se poate impregna un transformator care bazaie ?Caut o metoda cat mai iefina.

Am avut o cutie mica de bait pentur lemn pe care am turnat-o (literalmente, dar usor) peste bobinajul trafului meu. Sa continui (sa mai cumpar o cutie) sau e o prostie ce-am facut? Eu m-am gandit ca e ok...
Link spre comentariu

Baitul e ala de coloreaza lemnul si e pe baza de apa,ca sa se impregneze in lemn. Deci e ca si cum ai fi turnat acuarele pe traf.Ori in cutia ta nu e bait,ci e lac/lac coloratOricum e un pic periculos sa pui lac normal pe un traf,ca are alte propietati ca cel industrial

Link spre comentariu

Stiu ca nu e la fel ca lacul de transformator, dar din ala nu am de una lua (ieftin), iar acela are rigiditate dielectrica mare, ori pe mine asta nu ma intereseza.descriere lac:-inflamabil;-preparat pe baza de alchid uretanizat (deci e rasina);-diluare cu diluant

Link spre comentariu

deci, cand se va incalzi, oare va face :smt103: pe el? asta, ramane de vazut.

Dr.L: deci cat crezi ca mai poti incalca regulile privind postarea,inainte sa-ti sterg mesajele neconforme?

Intelege,ca un mesaj se sterge imediat,dar editarea lui (adica avertismentele astea) dureaza semnificativ mai mult

Link spre comentariu

@yo9hnf - lacul pt lemn are rigiditate meganica mai mica ca cel electrotehnic,deci s-ar putea sa bazaie din nou (cel putin cu anumite lacuri)+ ca daca se incalzeste traful,poate sa miroasa sau sa ia foc

Link spre comentariu

deci, cand se va incalzi, oare va face :smt103: pe el? asta, ramane de vazut.

Dr.L: deci cat crezi ca mai poti incalca regulile privind postarea,inainte sa-ti sterg mesajele neconforme?

Intelege,ca un mesaj se sterge imediat,dar editarea lui (adica avertismentele astea) dureaza semnificativ mai mult

oare am facut ceva gresit?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări