Vizitator snejana Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Sa fie muuulta bafta!sa inteleg ca nu esti strain de poli timisoara? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 19, 2011 Partajează Postat Noiembrie 19, 2011 Salut, ma poate ajuta cineva cu o formula pt calculul intrefierului si daca se poate o sursa de documentatie ???In functie de ceea ce intereseaza, aici se pot gasi formule, date numerice sau diagrame grafice, precum si exemple de calcul. Link spre comentariu
briobit Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Am si eu o intrebare ca nu am mai facut asa ceva.... am 4 transformatoare toroidale cu parametrii : tensiune de iesire 16 volti, putere 45 va (cel putin asa scrie pe ele, sunt noi lacuite impregante)Intrebarea este : pot sa leg secundarele 2 cate 2 sa fac o sursa dubla ? adica sa inseriez cumva secundarele.... ideea e ca nu stiu care e inceputul si sfarsitul bobinajului ca peste sarma sunt n`spe straturi de panza lacuita si firele sunt grupate 2 de la primar si 2 de la secundar .Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Le inseriezi si masori tensiunea:daca e 32 sant fazate corect,daca nu,nu. Link spre comentariu
briobit Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Va multumesc pentru ajutor. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Poti.Iei toate trafurile,le legi primarele in paralel si le inseriezi secundarele (momentan nu conteaza ordinea)Le conectezi la retea si incepi sa masori tensiunea secundarelor cuplate. Daca toate trafurile sunt corect fazate,vei obtine 4x16V=64V la capeteDaca unele trafuri sunt in antifaza,tensiunile se anuleaza. Inversezi firele la traful/trafurile care sunt in antifaza si gata (atentie,inversezi firele ori in primar,ori in secundar).Dupa cateva incercari o s-o rezolvi.Masoara tensiunea intai pe primele 2 trafuri,dupa ce le pui in faza mai adaugi unul,masori tensiunea celor 3,daca e cazul inversezi legaturile la al 3-lea,daca nu,il conectezi direct pe-al patrulea si gataSucces Link spre comentariu
briobit Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 @ Dr. L multumesc frumos pentru raspunsul la obiect si imi cer scuze inca o data pentru deranj Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Cu placereSi dupa cum ti-am spus,foloseste functia de cautare data viitoare,in subiectul asta (si nu numai) s-au scris multe! Link spre comentariu
costy Postat Decembrie 9, 2011 Partajează Postat Decembrie 9, 2011 Se da urmatoarea situatie: Carcasa trafo e facuta din carton presat cam gros si e si un pic mai mare decat sectiunea miezului.Folosesc un soft in care trebuie sa bag sectiunea miezului .Acolo bag sectiunea miezului sau sectiunea descrisa de carcasa?Ma gandesc in ambele cazuri e cam aiurea :Daca bag sectiunea miezului, softul va calcula nr de spire in functie de dimensiunile miezului, dar eu nu voi bobina direct pe miez deci nr de spire dat de soft nu se va potrivi cu realitatea(carcasa fiind mai mare decat miezul) Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 9, 2011 Partajează Postat Decembrie 9, 2011 Sectiunea fierului conteaza, cu asta sa faci calculele. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 9, 2011 Partajează Postat Decembrie 9, 2011 Nr de spire induce un anumit camp in fier. Nu conteaza cat de larga e o spira,conteaza doar ca e o spira. Intr-adevar lungimea sarmei va fi mai mare,dar nr de spire va fi aceelasi! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 9, 2011 Partajează Postat Decembrie 9, 2011 Se da urmatoarea situatie: Carcasa trafo e facuta din carton presat cam gros si e si un pic mai mare decat sectiunea miezului...Daca grosimea prespanului carcasei este mare si daca in plus nu ai facut latura carcasei orientata dupa latimea tolei, exact cat aceasta latime, atunci poti sa ai probleme la incadrarea bobinajului in fereastra.In calcul se foloseste intotdeauna aria sectiunii miezului. Link spre comentariu
costy Postat Decembrie 9, 2011 Partajează Postat Decembrie 9, 2011 am bobinat primarul: 840 spire cu sarma de 0,6(sectiune miez 14.4cmp)Fata de primarul vechi are rezistenta in cc mai mica, 11ohm vs 19ohm.Primarul vechi era copt dar nestrapuns Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 10, 2011 Partajează Postat Decembrie 10, 2011 Rezistenta de izolatie se masoara cu megaohmetrul pt asa ceva,sub o tensiune de la 500V la mii de V.Cum ai determinat rezistenta de izolate? Link spre comentariu
costy Postat Decembrie 10, 2011 Partajează Postat Decembrie 10, 2011 n-am pomenit nimic de rezistenta izolatiei; am vb de rezistenta in cc a primarului.Primarul vechi avea emailul de pe sarma carbonizat, dar inca nu erau scurturi; trafo functionanad in gol . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum