Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Da' nu trebuie sa-ti ceri scuze domle ca doar n-ai facut ceva rau. Am sustinut amandoi doua puncte de vedere un pic diferite, dar am facut-o intr-un mod cat de cat civilizat, cred eu. Cat despre evitatul sectiunii...e alegerea ta, dar uite ca daca nu era aceasta discutie, poate nu reflectai mai atent asupra anumitor lucruri. Asa ca per total, atat vreme cat nu am incalcat regulamentul, eu zic ca a fost o discutie utila. In fine, scuzati offtopicul....acuma revenind. Pana la urma daca tu folosesti constanta 50/S si puterea o consideri patratul sectiunii, e cam totuna cu a considera constanta 45 iar puterea sa fie patratul sectiunii inmultit cu randamentul. Si pana la urma asa e si mai corect...pentru ca transformatorul, ca orice masinarie, are si niste pierderi. Asa ca e mai corect sa spun ca un traf cu sectiunea de 15 cm poate "duce" o putere de de 15 * 15 *0.85 adica aproximativ 190 de watti si apoi cand vine vorba de nr de spire per volt sa folosesc constanta 45, decat sa consider ca puterea e patratul sectiunii si apoi sa folosesc constanta 50 sau 55. Asta cel putin fizic vorbind. Ca practic, e cam acelasi lucru...e alta poveste.

Link spre comentariu

1. nu cred ca topicul cui trafuri e asa de mic incat sa nu-l vezi2. il folosesti mai putin,pentru ca se va incalzi tare!Chiar daca ii adaugi tole,nu-ti mai incape sarma...Deci ia alt traf

Link spre comentariu

Cu patratul sectiunii unei coloane (numarul) se pot aproxima bine numarul de W transferati de miez.Cu un aparat de masura determina infasurarile si infasurarea cu rezistenta cea mai mare si sarma cea mai subtire e primarul,care poate fi din mai multe infasurari: 220-230-240V. Firele negre pot fi de la ecranele dintre infasurari.Revin-o cu rezultatele masuratorilor si alte date - greutate,de ex.

Link spre comentariu
Vizitator Dickinson

am doua transformatoare de iesire care au fost in niste amplificatoare cu tuburi ,finalele erau EL34 in contratimp,erau pentru radioficare. Am masurat unul si are circa 17cm'' sectiune.Tola e de tip 'manta'.acum surpriza e ca ''limba'' din mijlocul tolei e mai scurta cu circa 0,5mm ,deci nu atinge latura cealalta,ca si cum ar fi un ''intrefier'', cu toate ca el a fost asamblat '' intretesut'' ,deci fara ''intrefier''.eu vreau sa le folosesc (bineinteles rebobinate corespunzator )ca si trafuri de retea.ce pierderi as avea sau poate mai rau ...

Link spre comentariu
Vizitator Dickinson

Mai bine le vinzi si cu banii pe ele iti iei ce-ti trebuie...Sau poate gasesti sa faci chiar un schimb

ok. cine e interesat de un schimb sunt de acord .unul e intreg ne umblat ,celalalt e desfacut si scoasa sarma.vreau ceva la fel ca sectiune pentru retea.
Link spre comentariu

am un pachet de tole fe-si cu dimensiunile din foto si vreau sa fac un traf cu 230 in primar si 2x23vca 10A astfel> primar bobinat cu 0.9mm 307 treceri, iar secundar fiecare dintre cele doua cai bobinate cu 1.8mm/32 treceri..va rog sa-mi spuneti daca am calculat corect :da

post-25809-139829333433_thumb.png

Link spre comentariu

-Traful are sectiunea de 19,8Cm^2, puterea de care este capabil fiind astfel aprox 390W, tu ii vei cere 460W, putin cam mult, depinde calitatea tolelor si la ce il folosesti.-In primar va trebui sa bobinezi 580 de spire cu sarma de diametru 1mm ( minim ).-In secundar vor trebui 2 infasurari de cate 58 spire cu sarma de 2mm diametru ( de asemenea minim ).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări