TESSLA Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Da' nu trebuie sa-ti ceri scuze domle ca doar n-ai facut ceva rau. Am sustinut amandoi doua puncte de vedere un pic diferite, dar am facut-o intr-un mod cat de cat civilizat, cred eu. Cat despre evitatul sectiunii...e alegerea ta, dar uite ca daca nu era aceasta discutie, poate nu reflectai mai atent asupra anumitor lucruri. Asa ca per total, atat vreme cat nu am incalcat regulamentul, eu zic ca a fost o discutie utila. In fine, scuzati offtopicul....acuma revenind. Pana la urma daca tu folosesti constanta 50/S si puterea o consideri patratul sectiunii, e cam totuna cu a considera constanta 45 iar puterea sa fie patratul sectiunii inmultit cu randamentul. Si pana la urma asa e si mai corect...pentru ca transformatorul, ca orice masinarie, are si niste pierderi. Asa ca e mai corect sa spun ca un traf cu sectiunea de 15 cm poate "duce" o putere de de 15 * 15 *0.85 adica aproximativ 190 de watti si apoi cand vine vorba de nr de spire per volt sa folosesc constanta 45, decat sa consider ca puterea e patratul sectiunii si apoi sa folosesc constanta 50 sau 55. Asta cel putin fizic vorbind. Ca practic, e cam acelasi lucru...e alta poveste. Link spre comentariu
Vizitator dany_t Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 cum pot mari puterea la un transformator de la 100w la 1-40-150 fara sai adaug tole?mai exista vreo varianta? Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 1. nu cred ca topicul cui trafuri e asa de mic incat sa nu-l vezi2. il folosesti mai putin,pentru ca se va incalzi tare!Chiar daca ii adaugi tole,nu-ti mai incape sarma...Deci ia alt traf Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 29, 2011 Partajează Postat Octombrie 29, 2011 Modulezi frecventa la care lucra(50Hz) la mai mare...iesi mult mai ieftin daca pui unul adecvat. Link spre comentariu
lucyemy91 Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 am si eu un transformator.... insa are multi conectori si nu prea stiu cum sa il leg...... acesta ar fii fata http://i42.tinypic.com/2ryh4s9.jpg spate http://i42.tinypic.com/20hlvea.jpg si cam cati w ar avea multumesc anticipat Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Cu patratul sectiunii unei coloane (numarul) se pot aproxima bine numarul de W transferati de miez.Cu un aparat de masura determina infasurarile si infasurarea cu rezistenta cea mai mare si sarma cea mai subtire e primarul,care poate fi din mai multe infasurari: 220-230-240V. Firele negre pot fi de la ecranele dintre infasurari.Revin-o cu rezultatele masuratorilor si alte date - greutate,de ex. Link spre comentariu
Vizitator Dickinson Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 am doua transformatoare de iesire care au fost in niste amplificatoare cu tuburi ,finalele erau EL34 in contratimp,erau pentru radioficare. Am masurat unul si are circa 17cm'' sectiune.Tola e de tip 'manta'.acum surpriza e ca ''limba'' din mijlocul tolei e mai scurta cu circa 0,5mm ,deci nu atinge latura cealalta,ca si cum ar fi un ''intrefier'', cu toate ca el a fost asamblat '' intretesut'' ,deci fara ''intrefier''.eu vreau sa le folosesc (bineinteles rebobinate corespunzator )ca si trafuri de retea.ce pierderi as avea sau poate mai rau ... Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Mai bine le vinzi si cu banii pe ele iti iei ce-ti trebuie...Sau poate gasesti sa faci chiar un schimb Link spre comentariu
Vizitator Dickinson Postat Octombrie 31, 2011 Partajează Postat Octombrie 31, 2011 Mai bine le vinzi si cu banii pe ele iti iei ce-ti trebuie...Sau poate gasesti sa faci chiar un schimbok. cine e interesat de un schimb sunt de acord .unul e intreg ne umblat ,celalalt e desfacut si scoasa sarma.vreau ceva la fel ca sectiune pentru retea. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 31, 2011 Partajează Postat Octombrie 31, 2011 La bazar...nu aici Link spre comentariu
Vizitator dany_t Postat Noiembrie 1, 2011 Partajează Postat Noiembrie 1, 2011 Modulezi frecventa la care lucra(50Hz) la mai mare...iesi mult mai ieftin daca pui unul adecvat.imi dai o idee cum pot face asta? Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 1, 2011 Partajează Postat Noiembrie 1, 2011 Cu o sursa in comutatie,deci mai bine las-o balta Link spre comentariu
player4 Postat Noiembrie 5, 2011 Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 am un pachet de tole fe-si cu dimensiunile din foto si vreau sa fac un traf cu 230 in primar si 2x23vca 10A astfel> primar bobinat cu 0.9mm 307 treceri, iar secundar fiecare dintre cele doua cai bobinate cu 1.8mm/32 treceri..va rog sa-mi spuneti daca am calculat corect Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 5, 2011 Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 -Traful are sectiunea de 19,8Cm^2, puterea de care este capabil fiind astfel aprox 390W, tu ii vei cere 460W, putin cam mult, depinde calitatea tolelor si la ce il folosesti.-In primar va trebui sa bobinezi 580 de spire cu sarma de diametru 1mm ( minim ).-In secundar vor trebui 2 infasurari de cate 58 spire cu sarma de 2mm diametru ( de asemenea minim ). Link spre comentariu
player4 Postat Noiembrie 5, 2011 Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 si daca raman in secundar cu singura infasurare de 23vca la 15A? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum