Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Tot fara calcule complicate are nevoie doar de aprox. 1700 spire in primar. Sectiunea se inmulteste cu 2, la fel ca la miezurile C+C sau L+L. :smt003

Link spre comentariu

Si de obicei secundarul se bobineaza primul, e mai usor sa bagi sirma groasa cind e gaura goala. :yawinkle: Pe urma primarul. Asa se obtine si un fel de ecranare. M-am enervat de mai multe ori incercind sa rebobinez trafo toroidale de firma, de prin statii, toate erau asa bobinate. :axe:

Link spre comentariu
Vizitator donpetru

Tot fara calcule complicate are nevoie doar de aprox. 1700 spire in primar. Sectiunea se inmulteste cu 2, la fel ca la miezurile C+C sau L+L.

zal, nu mai spune asta ca am bobinat multe transformatoare la viata mea inclusiv de cele tip C+C. Ce se intamplat, au inceput sa bazaie cam tare. :smt005

Asa ca iti recomand sa citesti bine memoriu expus de mine anterior ca nu iti spune nimeni asa ceva....la orice ora. Totusi, cred ca nu l-ai citit (vezi pag 11 din acest topic, chiar ultimul post al meu).

Link spre comentariu

Salutari. In privinta transformatoarelor pana la 1kw si cu tole E+I nu am avut probleme in a bobina. Problema mea este un transformator din tole I , forma transformatorului este dreptunghiulara, iar sectiunea unei laturi este de 80cmp. Am cateva intrebari:1. Pastrez relatiile de calcul ca si la cele cu tole E+I?2. Daca voi bobina doua bobine din secundar pe doua laturi alaturate voi avea defazaz intre ele, si care ar fi acesta?3. Se modifica ceva in relatia de calcul daca voi bobina jumate de primar pe o latura si cealalta jumatate pe latura opusa?4. Pentru puteri de pana la 5-6kw se modifica ceva in relatiile de calcul?Daca unele dintre aceste intrebari vi se par stupide imi asum toata responsabilitatea :rock: Multumesc

Link spre comentariu

zal, nu mai spune asta ca am bobinat multe transformatoare la viata mea inclusiv de cele tip C+C. Ce se intamplat, au inceput sa bazaie cam tare. :smt005

Asa ca iti recomand sa citesti bine memoriu expus de mine anterior ca nu iti spune nimeni asa ceva....la orice ora. Totusi, cred ca nu l-ai citit (vezi pag 11 din acest topic, chiar ultimul post al meu).

1. Parca intr-un post mai dinainte le denumeai U+U... Aicea sint de parere ca nu toti putem sa calculam corect, chiar cu calculatorul in mina. Si nu toti putem sa stringem bine sirma pe o bobina chiar daca avem 2 mîini.

2. Un memoriu se depune la o autoritate a statului sau la o firma cu scopul de a semnala evenimente, abuzuri, situatii deosebite etc. Din pacate eu nu sint inalt functionar sau director de firma.

Multa bafta in continuare! :smt003

Link spre comentariu
Vizitator Bassmann

1.este rau daca traful sta fierbinte mult timp?poate fi afectat de temperatura?2.se recomanda o racire a acestuia in timpul functionarii?3.el se afla in subwoofer chiar in dreptul tubului de bas reflex (la un model Genius de 150W ), astfel se realizeaza o ventilatie in interiorul subwooferului care sa duca la o racorire mai mult sau mai putin accentuata a trafului?4.in legatura cu radiatorul finalilor. as vrea sa montez un ventilator (12 X 12 cm) la 12 V; voi lua tensiune din secundarul de 12 V al trafului; astfel va scadea randamentul sistemului?merci :)

Link spre comentariu

1. Normal ca da.2. Nu ar fi rau.3. Slaba nadejde cu basreflexul, ala sufla si absoarbe aerul dar intr-o mica cantitate, practic il misca inainte si inapoi putin.4. Depinde de sursa daca poate duce si ventilatorul, normal ca orice consumator in plus maninca din puterea trafo.

Link spre comentariu
Vizitator Bassmann

merci mult pt raspuns :)oricum, ventilatorul ala nu cred ca are un asa mare consumsa zicem ca, daca as monta un ventilator mic (4 x 4 cm , atat cat sa nu depaseasca dimensiunile minime ale trafului) pe traf, ar afecta cumva sunetul subwooferului? pt ca e in dreptul tubului de bas reflex, si mi-i sa nu produca vajaieli...

Link spre comentariu

Daca e pus acolo , de firma care l-a "gandit" , de ce nu il poti lasa in pace? :weedman: Chiar asa de fierbinte sta? peste 60 de grade? :rolleyes:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

s-a vorbit aici despre tratatea trafurilor cu lac... scufundarea intr-o baie de lac electroizolant cald... ce fel de lac mai exact? lac solubil in ce? si cat de cald?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări