Vizitator gusteru29 Postat Iulie 22, 2011 Partajează Postat Iulie 22, 2011 salut tuturor, spuneti-mi daca un transformator de ups se poate folosi si pentru conversie inversa?! eu am incercat cu unu dar se incalzeste foarte repede si destul de tare. care ar putea fi cauza? Link spre comentariu
zal Postat Iulie 22, 2011 Partajează Postat Iulie 22, 2011 E subbobinat în ''primar'', e o problemă tipică ptr aceste trafo, cînd sînt folosite invers. Link spre comentariu
Vizitator Ion Canciu Postat Iulie 25, 2011 Partajează Postat Iulie 25, 2011 saluti, am un toroidal ..adica un miez bobinat cu primarul decat ...urmeaza sa-i pun secundarul, am o intrebare care e puterea miezului? ..are dimensiunile dext160mm dint65mm h60mm ...daca esti amabil sa faci calculu ..sa nu ma trimiti pe google sa fac cum au facut restu pna acu ...scz.. aa primaru e bobinat cu 1,2mm Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 Daca datele sunt corecte, puterea este 800-1000W, depinde de proprietatile miezului. Ce fel de calcule te intereseaza? Link spre comentariu
dety76 Postat Iulie 30, 2011 Partajează Postat Iulie 30, 2011 am primit urmatorul transformator de 10cmp.465sp-0,8mm340sp-0,64mm510sp-0,35mm37sp-0,35mm2*10sp-0,35mm25sp-1,56mm1sp*2-1,56mm1sp*2-1,56mmputeti sa imi spuneti ce tensiuni scoate?nu mai am ap de masura. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iulie 30, 2011 Partajează Postat Iulie 30, 2011 U1/U2 = N1/N2U1 - tensiunea primarăU2 - tensiunea secundarăN1 - nr. de spire din primarN2 - nr. de spire din secundarU1 este tensiunea nominală a reţelei, U2 este mărimea care văinteresează, în cazul în care acel transformator este unul de reţea. Link spre comentariu
Vizitator Adrian SB Postat Iulie 31, 2011 Partajează Postat Iulie 31, 2011 Mi s-a ars transformatorul de la kitul Robo de deschidere a portii din telecomanda.Transformatorul e unul cu montare PCB de la 220v la 21v, 5va.Problema este ca nu am gasit decat cu iesire sau la 18v sau la 24 v.Ma gandesc ca cu 18v poate nu functioneaza , iar cu 24 se poate arde altceva de pe placa electronica.Ce parere aveti? pot gasi undeva de 21 v? sau cum sa scad tensiunea de la 24 v la 21v. ( nu radeti, nu sunt electronist). Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 31, 2011 Partajează Postat Iulie 31, 2011 Daca e unul de 18V/10VA atunci e OK. Cauta bine si vezi care a fost, defapt, defectul; verifica redresorul si tensiunea retelei. Link spre comentariu
cibserg Postat August 1, 2011 Partajează Postat August 1, 2011 Spuneti-mi, va rog, ce curent de mers in gol ar trebui sa aiba primarul unui transformator toroidal de 750W? Tocmai am cumparat unul cu aceasta putere si pe langa faptul ca bazaie, ceea ce nu mi se pare normal pentru un toroidal, mai trage si 0,2A din retea fara sa-i fi conectat vreun consumator. Link spre comentariu
Vizitator Adrian SB Postat August 1, 2011 Partajează Postat August 1, 2011 Daca e unul de 18V/10VA atunci e OK. Cauta bine si vezi care a fost, defapt, defectul; verifica redresorul si tensiunea retelei.Multumesc.S-a ars trafo, din cauza ca am alimentat un aparat de sudura pe acelasi circuit. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 1, 2011 Partajează Postat August 1, 2011 Spuneti-mi, va rog, ce curent de mers in gol ar trebui sa aiba primarul unui transformator toroidal de 750W? Tocmai am cumparat unul cu aceasta putere si pe langa faptul ca bazaie, ceea ce nu mi se pare normal pentru un toroidal, mai trage si 0,2A din retea fara sa-i fi conectat vreun consumator.Hmm...faza e cu triunghiul puterilor.Traf ars?Am auzit de cuzineti topiti de la sudura blocului motor, sisteme informatice arse(n'spe calculatoare in sistem);e posibil sa pice si un traf.Pune unul de 18 si dubleza usor condici de filtrare. Link spre comentariu
zal Postat August 1, 2011 Partajează Postat August 1, 2011 Spuneti-mi, va rog, ce curent de mers in gol ar trebui sa aiba primarul unui transformator toroidal de 750W? Tocmai am cumparat unul cu aceasta putere si pe langa faptul ca bazaie, ceea ce nu mi se pare normal pentru un toroidal, mai trage si 0,2A din retea fara sa-i fi conectat vreun consumator.Dacă-l laşi o oră în priză se încinge destul de rău? Dacă da, suferă de 2 boli: prima, e subbobinat economic şi a doua, nu are spirele sau miezul bine strînse. În ambele cazuri nu e bun ptr audio, merge ptr altceva şi ptr durate scurte de lucru. Link spre comentariu
cibserg Postat August 1, 2011 Partajează Postat August 1, 2011 Multumesc pentru raspuns. Cand ma voi intoarce din concediu il voi lasa alimentat mai mult timp ca sa-l vad cum se comporta. Link spre comentariu
zal Postat August 1, 2011 Partajează Postat August 1, 2011 Neapărat să înseriezi cu primarul o siguranta de minim 4A temporizată (lentă). Link spre comentariu
gica70 Postat August 1, 2011 Partajează Postat August 1, 2011 Cred ca ziceai de-o siguranta.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum