toni69- Postat Iulie 13, 2011 Partajează Postat Iulie 13, 2011 Buna. pentru o masina de facut piine adusa din america am nevoie de o tensiune de 110v la 750w asa scrie pe ia . m-am gindit sa-i fac un autotransformator pe o sectiune de 30 cm patrati iar in infasurarea de 110 la care leg aparatul sa-i pun sirma de 2mm iar in continuare sirma de 1mm va rog sa-mi spune-ti daca e bine .va multumesc Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 13, 2011 Partajează Postat Iulie 13, 2011 Deci masina de facut paine consuma 750/110= 7ATraful trebuie sa duca diferenta de tensiune de la 220 la 110v,adica 110v,la 7A,adica 750W,sectiunea fiind de 27cm^2.De la retea va consuma cam 800-850W,deci curentul din infasurarea de 220 e cam 3,7A. (incracarea pe sarma de 1mm e de 4,2A/mm^2,deci va putea merge numai intermitent)Curentul in infasurarea de 110 e de 7A. (incarcarea pe sarma de 2mm e de 3,95A/mm^2,deci intermitent)Da,practic sunt 2 infasurari de 110 inseriare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 13, 2011 Partajează Postat Iulie 13, 2011 parca la autotraf puterea la iesire este mai mare decat la un traf cu aceeasi sectiuneasta o spun din amintiri asa ca daca am spus o prostie este bine sa corectatima scutiti sa mai caut cu net-ul meu lenes Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 13, 2011 Partajează Postat Iulie 13, 2011 Da,asa e...posibil sa fi gresit ceva...mai greu de calculat un traf coborator fara te unul ridicatorDa,gata,stiu ce am gresit: traful va trebui sa suporte doar jumate din puterea aparatuluiPrin fiecare infasurare circula doar 3,5A (7A/2),curentii adunandu-se si trecand prin aparat! Link spre comentariu
toni69- Postat Iulie 13, 2011 Partajează Postat Iulie 13, 2011 ce ati vrut sa spuneti prin mers intermitent? Link spre comentariu
vintage Postat Iulie 13, 2011 Partajează Postat Iulie 13, 2011 Deci masina de facut paine consuma 750/110= 7AAcest calcul este valabil in curent continuu sau daca factorul de putere este 1(aproape imposibil). Uzual se alege 0,7 =>P= UIcosf => I= P/Ucosf => I=750/110x0,7=> I=750/77 => I= 9,74A Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 13, 2011 Partajează Postat Iulie 13, 2011 DA,ca masina de facut paine e un o sarcina inductiva sau capacitivaNicidecum rezistenta care incalzeste nu e o sarcina rezistiva Si cos-fi ul nu se ia la intamplare,ci se citeste pe aparat! Link spre comentariu
vintage Postat Iulie 13, 2011 Partajează Postat Iulie 13, 2011 Eu am masina de facut paine acasa. Am aparat care arata cosf, imi indica 0,61.Intro masina de paine nu este doar o rezistenta...Btw: o rezistenta este o sarcina rezistiva.S-o lasam balta ca nu are sens sa ne mai contrazicem. Link spre comentariu
yonutzu Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 Buna ziua, am un miez toroidal, cu urmatoarele dimensiuni: diametru exterior: 130 mmdiametru interior: 45 mm inaltime : 40 mmCare ar fi puterea maxima care as putea trage-o din el ?As vrea sa-l bobinez cu 2 secundare de cate 40 v (2x40v) pentru a alimenta 2 module av200! Ar duce doua astfel de module? Link spre comentariu
corabi Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 salutam facut rost de un tor de transformator de curentse poate face un transformator de tensiune din el ?se pare ca miezul torului e dintr-o singura tabla bobinata pe mai multe straturi Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 Acel transformator de curent nu il poti folosi ca transformator de tensiune. Acel transformator de curent are ca primar conductorul de retea si ca secundar un numar de spire, necesar pentru o indicatie, la curentul maxim suportat de transformator, de 1A sau 5A. Miezul este construit asa pentru o cat mai buna precizie.Daca trebuie neaparat un transformator de tensiune pentru masura, atunci cauta un transformator de retea (obisnuit) cu puterea de cateva ori mai mare decat puterea ceruta de aparatul de masura si tensiunea necesara, si care sa fie construit pentru functionare continua (acestea nu se incalzesc in gol). Link spre comentariu
corabi Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 imi cer scuze ca nu m-am exprimat corectvreau sa-l folosesc ca transformator monofazat , cu infasurarile corespunzatoare Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 Pe scurt, transformatorul de curent se pune in serie cu consumatorul iar transformatorul de tensiune in paralel cu consumatorul. Efectiv ce ai tu este un transformator de curent in care conductorul de alimentare trece prin mijlocul torului formand circuitul primar al acestuia (o singura spira) iar circuitul secundar este bobinajul care exista pe tor. Acest transformator nu se lasa cu bornele secundarului libere ci intotdeauna se scurtcircuiteaza daca nu sunt conectate la ampermetru sau wattmetru.Daca torul pe care il ai are mai multe bobinaje pe el, atunci ori este un transformator de curent cu prize de curent, ori este altceva. Pune o poza cu el, sau scrie datele de pe tablita (ar trebui sa aiba una nituita) ca sa lamurim ce ar putea fi. Link spre comentariu
corabi Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 e desfacutnu are bobinaj , e doar torul de tabla nu il am la mine , daca nu uit pun o poza maine vroiam sa stiu daca merge facut din el transformator normal la 220v cineva mia spus ca merge , si ca se calculeaza cu 50xS/U nr de spire /volt , dar vreau si alte parerie destul de mare , pentru ca mergea la un cablu trifazic de 6kv de sectiune 150 Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 vroiam sa stiu daca merge facut din el transformator normal la 220vMerge. Calculeaza-l ca pe un traf toroidal de 50Hz, bobineaza-l si te-ai scos. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum