Vizitator tyc Postat Iulie 1, 2011 Partajează Postat Iulie 1, 2011 La un amp de 2x400W ai consum maxim de ~1600W.Poti sa rebobinezi traful la tensiunile dorite,dar calculeaz inainte daca intra sarma aleasa-pe net sant formule cu cata sarma incape pe cmp de fereastra. Link spre comentariu
TESSLA Postat Iulie 2, 2011 Partajează Postat Iulie 2, 2011 Si daca pui in secundar sarma de 2 mm, tot nu o sa iti incapa infasurarile. Link spre comentariu
Avram Ion Postat Iulie 2, 2011 Partajează Postat Iulie 2, 2011 Dupa caalculele mele sarma ar incapea la fix (distanta intre ea si tole de 1,5 mm ) Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 2, 2011 Partajează Postat Iulie 2, 2011 Nu rade,TESSLA s-a gandit la curentul actual;probabil tensiunea nu va fi de 36V ci de ...(?),iar pt aceeasi tensiune cand creste tensiunea ,scade curentul.Primarul nu trebuia desfacut,sau tensiunea de alimentare a trafului nu e 220? Link spre comentariu
Magnus Postat Iulie 2, 2011 Partajează Postat Iulie 2, 2011 daca e bobinat "amatorism" nu are sa iti incapa,dar daca e bobinat la un nivel superior nici chiar profesional ,la o masina de bobinat are dreptate ramane si un spatiu Link spre comentariu
Avram Ion Postat Iulie 2, 2011 Partajează Postat Iulie 2, 2011 Infasurarea de 220 a transformatorului(originala) era bobinata cu sarma de 1,3 mm^2 diametru, si am crezut ca este prea mica pentru cerintele mele(cu toate ca pe ups scria ca are 1000VA, si functiona cu 6 acumulatori de 12V si 7,2A). Bobinare alui se va face la nivel de amator (adica cu mana), insa o sa am grija sa incapa toata sarma despre care am vorbit. Nu de alta dar ma pricep sa inghesui spire pe transformator Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 2, 2011 Partajează Postat Iulie 2, 2011 Daca zici ca sectiunea are 35mm^2,atunci are 1000VA. Trafurile de UPS sunt mai ciudate,de ex,infasurarea care ziceai ca e un secundar pentru incarcare,e defapt o priza,ca sa foloseasca traful ca autotraf,pt ajustarea tensiunii la iesire.La putere maxima merge pana-n 10 min,deci sarma originala poate fi mai subtire.Daca toti cei 6 acumulatori erau in serie,atunci secundarul era de cam 36v. Link spre comentariu
Avram Ion Postat Iulie 2, 2011 Partajează Postat Iulie 2, 2011 da! secundarul era de 36. dar cum asa? 6*12V=72V (nu prea am inteles)MA interesa sa stiu daca tole le au calitate mai buna decat cele de la transformatoarele uzuale. As putea sa merg pe o formula de genu Nsp=(40/S)*U? Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 2, 2011 Partajează Postat Iulie 2, 2011 Vezi filmuletul: viewtopic.php?p=791773#p791773Si foloseste butonul edit :nebunrau:Mergi pe 50/S,daca nu vrei sa se incalzeasca Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 3 cate 3 puse in paralel. Link spre comentariu
Avram Ion Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 Foarte interesant filmuletul, acum ma gandeam ca acel 50 din formula de calcul care vine de le calitatea miezului, nu pot eu sa merg pe un 45 sau 40 ceva de genu(stiu ca am mai facut transformatoare cu astfel de formule si am mers foarte bine (poate era de la tole "care aveau cristale de siliciu pri ele", cand incercam sa le scot se rupeau pur si simplu(parca erau turnate!) altele se indoaie si dupa indreptare nu patesc nimic) Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 3 cate 3 puse in paralel.Cine,ce? Te referi cumva la acumulatori? Atunci gresesti,tensiunea trafului e ~1/2 din tensiunea acumulatorilor (vezi si tu explicatia pe care am dat-o deja) Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 Credeam ca ~80% din tensiunea acumulatorilor. Unde in forum gasesc argumentarea la 1/2? Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 deasupra raspunusui tau Vezi filmuletul: viewtopic.php?p=791773#p791773 Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 De-ar fi numai unul... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum