Magnus Postat Iunie 26, 2011 Partajează Postat Iunie 26, 2011 am eu niste trafuri adi_22,depinde ce grosime iti trebe E+I si ce tip de E+I pentru ce putere,transf e functional la 220v ai 14V la un 4A acuma depinde ce iti trebe lasam un mesaj privat si te servesc daca am eu cu ce. cat despre tabele acum am gasit unl filmulet la italieni http://videosonar.com/2/video/coil/xie5xs.html si acolo nu ia sectiunea=0.02 x a x b in calculul aratat , sectiunea = a x b astept pareri Link spre comentariu
Vizitator alinhiemesch Postat Iunie 26, 2011 Partajează Postat Iunie 26, 2011 va rog ajutor... revenind la o problema mai veche ..caut un traf toroidal care are: intrare 220 si iesiri..si aici vine problema vine: alb=22v negru=0 alb=22v verde=12v negru=0 verde=12veste un traf toroidal de sistem 5.1 clatronic de 150 w intrebare e original..? la 22 v iesirile? oricum daca e aici sunt datele scrise pe traf":toroidal transformer TP-D110-AV109V2. daca stie cineva de unde pot procura un astfel de traf ..sau daca are cineva spuneti pretul va rog MULTUMESC Link spre comentariu
Magnus Postat Iunie 26, 2011 Partajează Postat Iunie 26, 2011 pai si curentul? tensiunea am vazut 22 si 12V si plus priza mediana,incearca cu o intrebare aici la petra un frumos mail catre ei si un pret si cumsecade iti vor trime un mail si ei cu raspuns lka intrebarile tale, http://www.petra-toroid.ro/ asta e site-ul lor dar trebe sa sti si curentul de la fiecare seundar Link spre comentariu
costy Postat Iunie 26, 2011 Partajează Postat Iunie 26, 2011 un document foarte interesant despre ecranarea transformatoarelor Link Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 26, 2011 Partajează Postat Iunie 26, 2011 NU e voie cu asa ceva...ce naiba,iar vrei sa ramanem fara nimic? Cauta articole pe net,poate e free cartea sau parti din ea si pune linkul aici...Chiar nu am timp sa le fac pe toate http://www.google.ro/#hl=ro&source=hp&q ... 80&bih=893 Link spre comentariu
Vizitator mariusik10 Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 Salut! Am luat de la cineva 2 traf-uri cu tole de tip E+I si in primar au 3 fire si un comutator. Acea persoana mi-a spus ca le-a luat din niste radiouri mai vechi si comutatorul selecteaza tipul tensiunii de intrare 110V/220V si ca unul din ele ar fi ars. Nu stiu ce valori au la iesire, asta ramane sa le masor, dar secundarele au 2 infasurari (ies 3 fire). Ele arata cam asa: trafo 1: http://i52.tinypic.com/16te6d.jpg trafo 2: http://i54.tinypic.com/wkl4ww.jpg asta are si o siguranta fuzibila de 50 mA Am facut cateva masurari cu ohmmetrul pe infasurarile din primar si cele din secundar si am obtinut: traf 1- primar: rosu-alb: 940 ohm rosu negru: 1,45Kohm alb-negru: 520 ohm - secundar: albastru-albastru: 9 ohm alb-albastru: 5,1 ohm la ambele perechi traf 2- primar: rosu-albastru : 4,4 kohm rosu-negru: nimic albastru-negru: nimic (aici cred ca ar fi defectul) - secundar: galben-galben: 15 ohm galben-alb: 8,5 ohm la ambele perechi Din cate am citit de aici, tensiunea de 220V in primar o aplic in infasurarea cu rezistenta ohmica cea mai mare, nu? Ma gandeam sa le folosesc la alimentarea unor amplificatoare dar nu cred ca fac fata. Voi ce ziceti? Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 Sînt mici de tot, eu nu m-aş mai încurca cu ele.Aşa este, se aplică tensiunea de 220V pe înfăşurarea ce rez cea mai mare a primarului, dar neapărat înseriată cu o siguranţă de maxim 1A (ptr aceste trafo mici). Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 28, 2011 Partajează Postat Iunie 28, 2011 Si informatii despre trafurile din UPSuri:viewtopic.php?p=791324#p791324 Link spre comentariu
Magnus Postat Iunie 28, 2011 Partajează Postat Iunie 28, 2011 Nici vorba de 1A 250mA sau 500mA si avand in vedere destinatia lor sint slabe sanse sa faci ceva cu ele sint foarte nule doar sa legi un bec pe iesire sa folosesti lampa de veghe noaptea,fara ofensare la amplificatoarte iti trebuiesc transformatoare mari eu am ceva expus in alt capitol de pe forum "for sale" dar sint de 14V si 4A si respectiv 30v si 3A,dam un mesaj in privat si stam de vorba Link spre comentariu
Vizitator mariusik10 Postat Iunie 29, 2011 Partajează Postat Iunie 29, 2011 Revin cu masurarea tensiunilor din secundare la fiecare traf...traf 1 am 2x6V, iar traf 2 a facut scurt in primar (a crescut tensinea in secundar, s-a incins bine si s-a auzit un fassss), am folosit siguranta de 0,5 A in ambele masurari. Puterea traf-ului se afla dupa formula P=S^2 sau care? Ca m-am zapacit de tot....unii zic o formula altii alta Stima! Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 29, 2011 Partajează Postat Iunie 29, 2011 Puterea traf-ului se afla dupa formula P=S^2 sau care?Da,asta e formula. Nu cred ca a zis coneva ca nu e corecta formula!Dar ai grija,sectiunea e aia din interiorul bobinei (fix 1/3 din sectiunea totala a tolelor) Link spre comentariu
Vizitator mariusik10 Postat Iunie 30, 2011 Partajează Postat Iunie 30, 2011 Daca am calculat eu bine, puterea este 1,3 VA tola fiind E5 (1 cm coloana pentru infasurare) si grosimea tolelor de 1,16 cm, deci sectiune de 1,16 cmp si apeland la formula I=P/U as avea in primar 5 mA si in secundar 108 mA.Am mai facut rost de 2 traf-uri, unul 1x16V si unul 2x7V (pe carcasa 2x9V, deah made in China)... cel de 16V (cu tola E6,2)are sectiunea 1,9034 cmp, putere 3,6 VA, iar curentul in primar 16mA si in secundar 225mA....cel de 2x7V (cu tola E10)are sectiunea 5 cmp, putere 25VA si curentul pe primar 113 mA, iar in secundar 1,785A.Redresat, tensiunea de 2x6V devine 9V/ramura, cea de 16V devine 22V si cea de 2x7V devine 11V/ramura, masurate cu voltmetrul. La redresare am folosit o punte KBL406 luat dintr-o sursa de pc, condensator de 4700 uF/63V si 100nF cu firele in "aer". Daca ma iau dupa formula Vcc=1,4*Vca, cea din traf-ul cu iesirea de 2x7V ar trebui sa fie de 9,8V. Sa schimb puntea sau sa o las? Numai bine.P.S. daca am greseli de calcul va rog sa ma Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 30, 2011 Partajează Postat Iunie 30, 2011 E posibil sa fie o eroare a aparatului de masura (aproximeaza atat la Vca cat si la Vcc).Puntea e in regula (cel putin din ce ai scris aici) Link spre comentariu
Vizitator mariusik10 Postat Iunie 30, 2011 Partajează Postat Iunie 30, 2011 Multumesc tuturor pentru raspunsurile date :bere: Link spre comentariu
Avram Ion Postat Iulie 1, 2011 Partajează Postat Iulie 1, 2011 Salutare, detin un trafo de 1000VA (de la un ups) care are sectiunea de 35,75 cm^2. Doresc sa-lfolosesc la un amplificator cu doua module AV 400, pentru inceput am scos toata sarma de pe el si vreau sa ma apuc de bobinat. Dupa calculele mele ar iesii ce va de genu:Primar: 220v/ sarma de 1,6mm diametru secundare: 50+50V sarma de 2,2mm diametru, mentionez ca sunt aproape de limita carcasei cu infasurarile. Dupa calculele mele trafu nu ar prea avea 1000VA. el a fost bobinat cu 1,3 mm diametru infasurarea de 220, 3 mm diametru infasurarea de forta (36V) si inca o infasurare de 1,8 mm(cred pentru incarcat bateriile).Vreau sa stiu daca este suficient pentru amplificatorul meu si daca este compatibil miezul feromagnetic cu puterea din infasurarile mele.Astept raspuns de la cei mai experimentati. Multumesc de intelegerePS: am mers pe urmatoarele formule: S=1,1*sqrtPp Nsp=(45/35,75)*Uunde: S = seciune Pp=puterea in primar Nsp = numarul de spire in primar sqrt=radicalM-am gandit ca trafu fiind de la un ups(nu foarte vechi) are ceva calitate mai buna in tole. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum