Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

pana la urma care din raspunsurile sugerate este valabil? calcul de torr sau calcul de E+I avand in vedere ca miezurile de C sint mai biune in randament decat miezurile E+I as fugii la idea de torr dar la toroid sint blocat in alta idee primarul pe o jumatate de torr si secundarul pe alta jumatate, punan 2 torr-uri dublez sectiunea,dati concret o idee.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

pana la urma care din raspunsurile sugerate este valabil? calcul de torr sau calcul de E+I avand in vedere ca miezurile de C sint mai biune in randament decat miezurile E+I as fugii la idea de torr dar la toroid sint blocat in alta idee primarul pe o jumatate de torr si secundarul pe alta jumatate, punan 2 torr-uri dublez sectiunea,dati concret o idee.

Sectiunea totala a celor 4 miezuri e de 15cm patrati.Puterea maxima rezultata,ceva peste 200wati.Nr de spire pe volt..3Diametrul sarmei il calculezi functie de curentul dorit..
Link spre comentariu

sectiunea rezultata nu trebuie sa satisfaca puterea totala? ca pe secundar sint 166W iar pe primar am o putere de 184,4W un curent de nici un amper adica 0.80A adica o putere totala de adica 350W nu stiu daca sectiunea e indeajuns pentru puterea de 350W ,cat despre calcule le am facute dupa standardul transformatorului clasic tip tolaE+I .astept opinii sint cam induplecat ca se calculeaza cu formule de transformator toroid

Link spre comentariu

Pai vezi ca te incurci. Traformatorul transfera energie din primar in secundar...Si mai are si pierderiD-aia primarul trebuie dimensionat cu 10% mai mare ca secundarul.Puterea pe care o poate transfera e data de sectiunea miezului

Link spre comentariu

multumesc de sfat asta era solutia mea ,imi trebuie o sectriune de 16,2cm patrati la o putere de 166W in secundar avand luate in consideratii o medie de pierdere intre transf. normal si cel toroidal undeva la 90% si concluzie am rezolvat ecuatia groaie ,transf. sugerat are performanta superioara de cel clasic si inferioara de cel toroidal, undeva mediu vreu sa fie nici supradimesionat nici subdimesionat miezulasta e parerea mea astept alte pareri de ciudatenia transf. cu altfel de miez

Link spre comentariu

Ce tot îi dai înainte cu toroidalul, că nu ai nici o treabă cu el, miezurile tale C+C, aşa cum sînt aşezate şi cu o singură carcasă centrală, formează tot un circuit electromagnetic dublu şi simetric ca la E+I. Materialul e obişnuit, la fel ca la orice tolă normală.

Link spre comentariu

din cate am inteles Stimabil un transformator ce are forma geometrica c+c este superior din punct de vedere al randamentului -randamentul la tole E+I scade din cauza pierderilor fie ca e prin natura magnetica ,fie prin natura curenti turbionari, efect Joule etc randamentul unui astfel de transformator "soviectic" ce alimenta o data lampile de tv-uri e de 90% am interes fata de cel standar care are 85% randament multumesc pentru intelegere

Link spre comentariu

Legendele astea nu circula doar printre romani.

Rod Elliot sustine acelasi lucru in articolul sau Transformers - The Basics (Section 2) /13. Core Styles unde zice ca:

C-cores are not as efficient as toroidal cores, but are easier to wind with conventional coil winding machines. The overall efficiency lies between the E-I core and the toroidal.

Adica transformatoarele pe miez C sunt mai eficiente decat cele pe miez E+I dar nu la fel de eficiente ca cele toroidale dar sunt mai usor de bobinat fata de toroidale.

Oricum fiind un miez recuperat la care nu ai date exacte privind materialul, daca este laminat la rece sau la cald ... e mai sanatos sa iei in calcul o putere mai mica- adica sa folosesti calculul pentru E+I.

Link spre comentariu

avand in vedere ca e miez recuperat si a fost folosit etc randamentul lui sa fie de 85% bun ,intrebarea mea e legata de altceva la clasicul E+I avem Sectiunea egala cu 0,02 x a x b unde iar la tipul de "c" distanta libera unde intra bobinajul adica "a " nu este jumate din valoare insulei denumita 2a partea ce intra in interiorul mosorului ca in figura de mai jos nu corespund dimesiunile ,ca atare nus proportionale ca la tipul E+I comparati desenele si luati in calcul cas defapt 2 perechi 4 c-uri defapt care e a-ul ca b e sigur 40,5mm ca restul floare la ureche

Link spre comentariu

eu am facut un set de calcule dar vreau sa aflu sectiunea , nr spire volt aia e 10000/4,44 x 50 x 1,2 x sectiunea pe mine ma intereseaza sectiunea ,sa aflu puterea care poate sa o debiteze secundarul, ca sa nu fac un transformator supraevaluat peste capacitatea lui,sa mearga in parametri optimi,fara sa depaseasca 60 de grade in sarcina.marea maj calc e legat de sectiune.

Link spre comentariu

Salut din nou.Dupa lungi sapari si cautari am ajuns la contul unui user de pe youtube, spaniol care are un cont demn de admirat.Acum intrebarea mea este urmatoarea: de unde pot cumpara miezuri si tole de tip E+I?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări