player4 Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 masuratorile le-am facut cu firele "in aer"... dupa ce am pus conzii de filtraj, imi arata ~ 63vdc la bornele conzilor, alimentarea pe infasurarea de 220v Link spre comentariu
Magnus Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 daca ai contact bun ma refer cu clestisori"crocodili" etc valoarea de 63de volti e normala la filtraj acuma depinde cu ce capacitate te ai infipit cred ca ai condesatori de 63de volti cu 10000de micro,ai pus o punte plus condensatori de filtraj,sa faci netezire la iesire sa ai semnalul aproape liniar cu ripluri foarte mici la osciloscop. Link spre comentariu
player4 Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 conzii sunt de 22.000uF 75V fiecare..incepator fiind intr-ale electronicii, ceea ce nu intelegeam era de ce dupa redresare am voltaj mai mic ca inainte, cand trebuia sa am vcc=~vca*1.4...dupa ceva documentatie, am realizat ca am masurat vultajul cu firele in aer, fara sa pun vre-o rezistenta sau macar conzii Link spre comentariu
Magnus Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 tu ai facut masurare in gol fara sarcina,puteai sa ii pui si un bec ,o rezistenta de putere(ceramica) erau de ajuns si 10000 uF,dar daca nu e cu suparare la ce anume iti foloseste montajul gabaridic,vreo statie audio,amplificare? Link spre comentariu
player4 Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 tu ai facut masurare in gol fara sarcina,puteai sa ii pui si un bec ,o rezistenta de putere(ceramica) erau de ajuns si 10000 uF,dar daca nu e cu suparare la ce anume iti foloseste montajul gabaridic,vreo statie audio,amplificare?intentionez sa il folosesc la aliementarea unui amplificator pt subwoofer de camera, insa nu m-am hotarat asupra modulului de amplificare inca. probabil va fi un leach amp daca folosesc un peerless XXLS ca are sensibilitate bunicica si nu trebe wati multi la el. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 Fara condensator,tensiunea nu e nicidecum continuua,ci e tensiune continua pulsatorie,tensiune pe care un multimetru normal nu o indica bine (doar unul True RMS sau un osciloscop iti indica corect) Link spre comentariu
player4 Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 Fara condensator,tensiunea nu e nicidecum continuua,ci e tensiune continua pulsatorie,tensiune pe care un multimetru normal nu o indica bine (doar unul True RMS sau un osciloscop iti indica corect)acum inteleg Link spre comentariu
Magnus Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 Nu poti realiza un amplificator de 100w cu un transformator de 10w Dr.L: limba romana Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 Magnus,din cate zici esti cam confuz ;cred ca nu vezi deosebirea dintre curentul continu pulsatoriu si curentul continu.@player4Curentul se masoara in amperi(A) si tensiunea in volti(V).Tensiunea in gol al unui traf e cu 10% mai mare decat tensiunea in sarcina;o punte redresoare poate reprezenta un consumator pt traf. Aparatele de masura obisnuite indica tensiunea medie,nu cea de varf .Un condensator 'mareste' tensiunea de 1,41 ori.Simulatorul Yenka are in tutorial cateva exemple de forme de unda ,de dupa punte,dioda,cu sarcina sau fara.Descarca-l de pe net,are o versiune- 'for home' -care e free. Link spre comentariu
player4 Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 Nu poti realiza un amplificator de 100w cu un transformator de 10w Dr.L: limba romana @magnus > ampliful din care provine traful are 600w consum max in specificatii, deci are ceva magiun in el (are vreo 7kg...) @tyc > ...stiu in ce se masoara curentul si tensiunea .. pentru restul ..se multumeste pt. lamuriri Link spre comentariu
Magnus Postat Mai 24, 2011 Partajează Postat Mai 24, 2011 curent in Amperi si=A tensiune in Volti si=V Putere in Wat [P]si=W P=U x I si depinde de care putere vrei aparenta,activa,reactiva (nu am lipsit de la orele de fizica sau de la orele de electrotehnica sau electronica din facultate, liceu ,generala etc) si de limba romana se trage de la limbajul de mesinger pai la 600W cred si eu ca are un miez sanatos incerc sa explic mai babeste lucrurilor va salut Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 24, 2011 Partajează Postat Mai 24, 2011 Tocmai ai enuntat formula de calcul a puterii reale; puterea aparenta(aia pe care o inregistreaza contorul) e U*I*(1/randamentul de transformare).Se pronunta mesinger,se scrie altfel. Link spre comentariu
csongore Postat Mai 27, 2011 Partajează Postat Mai 27, 2011 Buna ziua puteti sa ma ajutati cu un tabel cu parametri sarmelor de bobinaj,care contine si greutate/metru?? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 27, 2011 Partajează Postat Mai 27, 2011 Tocmai ai enuntat formula de calcul a puterii reale; puterea aparenta(aia pe care o inregistreaza contorul) e U*I*(1/randamentul de transformare).Se pronunta mesinger,se scrie altfel.contorul nu inregistreaza puterea activa?Principiul de functionare a dispozitivului de inductie consta in interactiunea campurilor magnetice create de circuite inductoare fixe, asupra curentilor pe care aceste circuite ii induc in piese conductoare mobile. Din interactiunea dintre campurile magnetice si curentii indusi, apare un cuplu activ care pune in miscare piesa mobila.Dispozitivul de inductie folosit in contoarele de curent alternativ este realizat dintr-un disc de aluminiu ce se poate roti in jurul unui ax vertical si doi electromagneti (fig.1) (un electromagnet de curent 1 si un electromagnet de tensiune 2).Electromagnetul de curent se monteaza in serie cu consumatorul, deci este parcurs de curentul I din circuit. El produce un flux FI care strabate de doua ori discul in sensuri contrare. Electromagnetul de tensiune este montat in paralel cu consumatorul, deci este alimentat cu tensiunea de la bornele consumatorului. El creeaza un flux FU, care strabate discul o singura data. Fluxurile FI si FU induc curenti in disc.Datorita interactiunii dintre curentii indusi si fluxuri, ia nastere un cuplu activ care pune in miscare discul. Se poate demonstra ca acest cuplu activ este proportional cu cele doua fluxuri si cu unghiul de defazaj intre ele: (5) Pentru ca sa se obtina un cuplu activ proportional cu puterea activa, P = UI cosj, unde j este defazajul dintre tensiune si curent, dispozitivul de inductie se realizeaza astfel incat fluxul FI sa fie proportional cu I si aproximativ in faza cu I, iar fluxul FU sa fie proportional cu U si defazat cu aproximativ p/2 fata de U. In acest scop bobina electromagnetului de tensiune se realizeaza cu inductanta mare.Tinand seama ca intre I si U exista defazajul j si ca intre FU si U s-a creat un defazaj de p/2, unghiul dintre cele doua fluxuri devine: Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 27, 2011 Partajează Postat Mai 27, 2011 Contorul inregistreaza puterea aparenta, notatia VA e o conventie.Off topic:Un prieten,tinea mult sa ma lamureasca cum ca un anumit tip de regulator recupereaza energia prin intoarcerea ei in campul magnetic; asa o fi,dar nu si la aplicatia in cauza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum