Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

ecranul transformatorului se leaga de un surubul ce iti strange miezul(pachetul de tole )iar de acolo iti pleaca la firul de impamantare (verde-galben) la nulul de protectie ce iti iese din cordonul de alimentare prin intermendiul unui papuc sabie(cu gaura)

Link spre comentariu

deci daca ar fi cum susti 1-2 230V si 2-3 240 as ar insemna cand alimentezi intre bornele 1si 2 obligat sa iti apara tensiune pe borna 3 ca practic 3 ar insemna sa fie o prelungire de cateva spire in primar pt alimentare cu 240V alimenteaza intre 1-2 si pune creionul de tensiune si vezi daca ai curent pe 3

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Aoleu!Daca intre 1 si 2 ai la rece 4o si 2-3 tot 4o ,te astepti sa ai 10V intre 2 si 3?Fa prin metoda 3 simpla: daca la 220V......4ohmi nV......4ohmi ------------------ n=?Succes(-uri!)

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Au maseaua!Pai 4 ohmi sau 8....era vb de o comparatie intre doua marimi sensibil egale(rezistenta infasurarii 1-2 si a infasurarii2-3).Alimenteaza-l pe 2-3,personal nu vad rostul.

Link spre comentariu

anticipezi mai bine miscare daca nu esti rigur nu inteleg de ce nu ai nimica intre 1 si 3 mai incearca 1-2 4ohmi 2-3 4ohmi deci 1-3 8 ohmi ar trebuii sa dea

Link spre comentariu

anticipezi mai bine miscare daca nu esti rigur nu inteleg de ce nu ai nimica intre 1 si 3 mai incearca 1-2 4ohmi 2-3 4ohmi deci 1-3 8 ohmi ar trebuii sa dea

1-3 orice as face tot 0 da...e posibil sa fie doua infasurari distincte cu plecarea comuna pe pinul 2? :nebunrau:
Link spre comentariu

pai logica zice asa un capat al primei infasurari e pinul 1 capatul terminal al primei infasurari e pinul 2,un capat al celei dea doua infasurari e pinul 2 ,capatul terminal al celei dea doua infasurare e pinul 3,logic pinul 2 e o punte de trecere ca o priza mediana ,cum s-ar zice undeva1-2-110 si 2-3110 deci 1-3 220v are fi,,daca ohmmetrul tau arata 1-2= 4ohmi 2-3=4ohmi deci logiec ar fi 1-3=8ohmidaca nu da jos folia de protectie si examineaza vizual ,cum ar fi infasurarea facuta

Link spre comentariu

dar sigur e un transformator de pe etaj de alimentare? sa nu fie vreun transformator pentru separare galvanica

am scris mai sus ca este transformatorul de alimentare dinntr-un amplif technics su-v660 (al carui service manual nu m-a lamurit) pe care scria alimnentare 220v...cand l-am desfacut, alimentarea era pe pinii 1-2 (deci acesti pini sunt pt 220v sigur) :da
Link spre comentariu

gata , am rezolvat-o!am pus o sig fuzibila de 1.5 pe intrare si am bagat 220 pe pinii 2-3...rezultatul..acelasi voltaj in secundare ca pinii 1-2 :101

Link spre comentariu

alt traf... alta magarie.... :aplauze alt traf cu urmatoarele date:primar: infasurari pt. 220v si 240vsecundar, la curent de 220v aplicat:>>pe primar pt 220v> 2x42.5vca + 2x infasurare mica>>pe primar pt 240v> 2x46.5vca + 2x infasurare micaacuma magaria... :ras: folosind o punte redresoare de 25A/400v, dupa redresare am urmatoarele rezultate:>>pe primar pt 220v> 2x38 vdc + 2x infasurare mica>>pe primar pt 240v> 2x42 vdc + 2x infasurare micaintrebarea mea este, ca in melodie... WTF? :nas:PS> masuratori facute in gol

Link spre comentariu

ce anume iti este neclar caderea de tensiune pe diode in timpul redresari? e normal sa ai cadere de tensiune pe diode,chiar daca e in gol,si depinde la ce anume folosesti circuitul tau,de redresare ca se face un calcul la alegerea punti redresoare in functie de curent, tensiune,putere,nu se pun dupa ureche.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări