Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

stimabil,e lucru elementar ,sa scoti o spira,doua, trei ;alimentezi transformatorul la retea masori tensiunea rezultata la bornele secundarului; faci regula de 3 simpla cu tensiunea noua obtinuta si vezi cate spire scoti de pe infasurarea secundarului pt tensiunea dorita ; daca am conductor cu sectiune mai mica de ce sa ma chinui sa fac montaje 100 cand vreau sa imi simplific; atat tensiunea de lucru din secundar de la 19V la 12V cat si curentul de la 0.88A la 0,50A,si apoi am pus o intrebare ca sint nelamurit in privinta miezului tip "potcoava" "C" ca de bobinat am bobinat stimabil domn cind eram licean si eu nu un transformator amarat ,cu zecile.Daca am vorbit arogant si am ofensat imi retrag si imi cer scuze multumesc celor ce mi-au sugerat un sfat pt solutia problemei mele.

Link spre comentariu

nu este problema de aroganta ci de eficienta interventiilor pe forum,cum facem ca el sa fie mai utilse pierde atata timp cu maruntisuri ca mi-e teama sa nu-l transformam in arhicunoscutul specific romanesc---fa-te ca lucreziam citit pe aici de atatea ori ca trebuie sa-i ajutam pe incepatori--perfect de acorddar ei nu au nici-o obligatie? majoritatea au acum liceul si pot sa citeasca putin inainte,sa faca o minima pregatire pt a digera mai bine raspunsulspuneti ca aveti experienta dar parca afirmati ca vreti sa modificati de la 19v--0,88a la 12v--0,5apoate nu am inteles exact,dar la scaderea tensiunii capabilitatea de curent creste pt ca puterea este aceeasisi apoi curentul pe o infasurare in alternativ nu poate fi definit cu exactitate-acel 0,88 e prea pretentioscurentul scris pe secundare la trafuri se refera la o valoare care fol timp indelungat sa nu supraincalzeasca izolatiaun caz tipic de traf folosit in afara specificatiilor este pistolul de lipitva imaginati cat se modifica curentul in primar cand cineva pune o ansa cu sectiunea dubla sau atunci cand esti pe teren,nu ai ansa de rezerva si rasucesti cele doua jumatati de sarma cand se intrerupe ansacand nu aveam traf separator am folosit unul de magnetofon rusesc la care am inseriat toate secundareleo inf avea cam 80v dar cu sarma probabil sub 0,4mm-cat timp l-am folosit contolat,se incalzea acea inf dar era sub controlpana intr-o zi cand am alimentat un tv de 110grade si l-am uitat in priza--daca nu aveam un oarecare aranjament de siguranta poate ajungeam subiect la pro-tv cu pompieri(apropo,miezul mare dublu c este disponibil pt bucuresteni)la fel si cu calculul cu inductia maxima-depinde mult de de locul unde se foloseste traful-acelasi miez se va exploata diferit in cazul unui aparat medical fata de un alimentator chinezesc pt un radiocasetofon

Link spre comentariu

valoarea de 19V cu 0,88 nu e data de masuratoarea mea experimentala de faptul ce e scris pe eticheta transformatorului recuperat dintr-un televizior diamant ce are contrunctia miezurilor tip 2C

Link spre comentariu

da,stiu am depanat acele tv numite Diamant 220 si mai am si eu pastrat un bloc de alimentareeu ma refeream la afirmatia ca doreati sa modificati inf de 19v/0,88a in 12v/0,5a si daca nu am inteles gresit spuneam ca la 12v trebuie sa va asteptati la un curent mai mare de 0,88a

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Transformarea e simpla,1. cu ajutorul unui LM317 in configuratie de scc/stc.Gasesti scema de aplicatie in datasheetul IC-ului.2.Desfaci 1/2 din bobinaj,determini spira/volt si rebobinezi restul(pina in 12V) cu sarma de 0.5A .

Link spre comentariu

pai era mai simplu cu lm 7812 dar din alte considerente sint determinat sa rebobinez infasurarea de 19V in 12V pt ca 2-3 spire din mijlocul infasurari erau de culoare neagra emailul ars ma rog detali si de ce nu as face o rebobinare ca in fond si urma reprezinta cu aporx 66 de spire pt 12V si fiind 2 bobine identice inseriate revine pt fiecare infasurare 33 de spire cu aporximatie

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

salut.....am si eu o intrebare despre transformatoare.......am un transformator de aproximativ 450W si as vrea sa-l testez la 400W ca sa vad daca se incalzeste excesiv sau daca se incalzeste.....merge sa leg in secundar 4 becuri de 100W si sa-l las sa mearga cateva ore ca sa pot masura temperatura lui?

Link spre comentariu

Putere (aia de sa masoara in watti) este produsul dintre tensiune si curent. Ca atare...becurile respectiva au 100 W per bucata, daca sant alimentate cu tensiunea nominala. Daca sant alimentate cu o tensiune mai mica....si puterea o sa fie mai mica...dupa cum se poate observa, puterea si tensiunea sant direct proportionale. Dupa cum probabil v-ati dat seama totul depinde de ce tensiune/tensiuni furnizeaza traful.

Link spre comentariu

Daca ne spui ce tens. ai in secundar te ajutam sa faci o configuratie (legare serie, paralel, mixt) de consumatori potrivit acelui traf. Pt. Tessla. "Putere (aia de sa masoara in watti) este produsul dintre tensiune si curent." Puterea aia (adica S) se masoara in VA si e aparenta.. :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări