Vizitator Sprinter Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Ce ar trb sa arate daca masor ? ( Sunt Incepator :"> ) Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Unde ai rezistenta cea mai mare acolo e infasurarea de 220. Cea de tensiune mica ar trebui sa indice aproape in scurt, cea de 220 cel putin cativa ohmi, poate pana la cateva zeci, depinde de marimea transformatorului, cu cat e mai mic sarma e mai subtire deci rezistenta mai mare. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Dar invata sa folosesti si functia cautare Link spre comentariu
Barti Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Firele izolate cu verde,daca ai numai cele patru fire ce se vad!Si daca e sigur ca traful e de 220v! Link spre comentariu
Magnus Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 o farsa frumoasa poate sa fie bobina de soc dintr-un aparataj,dar sper ca nu e cazul, dupa cate vad eu ai sarma de 2,5mm sau 2mm pe secundar deci undeva la 10 A maxim admis ai pe secundar, ar putea sa fie de 24V dupa marimea pachetului de tole si firele verzi alimentarea de la primar,daca spui si de unde il ai mai clar ar fi Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Masori rezistenta infasurarilor si aia cu rezistenta cea mai mare o inseriezi cu un bec de 220V si o alimentezi la priza. Masori ce tensiune ai pe infasurari si postezi ce rezultate ai gasit. Link spre comentariu
Vizitator valerik Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 salut, am un traf. militar rusesc , as vrea sa-l folosesc pt. HT. intr-un PA cu un GU43B, dar nu cunosc prea multe date despre el. o sa atasez niste poze si poate il recunoaste cineva si ma lamureste si pe mine! multumiri anticipate. m-ar interesa prizele de la secundar , la cite spire sint scoase , si eventual ce tensiune scot ,tinind cont ca la retea am 230V. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Alimentea-l (la 12Vac) si masoare iesirile. Link spre comentariu
Vizitator valerik Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Alimentea-l (la 12Vac) si masoare iesirile. Ce solutie simpla multumesc mult omule, si eu care de ieri de cind am intrat in posesia lui ma chinuiesc cu mii de calcule etc. ba chiar m-am apucat sa-mi construiesc un voltmetru simplu de pe net(pa0fri) ce masoara pina la 5KV.ok , te tin la curent , -imi vine acum sa ma duc in atelier sa ma apuc de treaba Link spre comentariu
Barti Postat Aprilie 20, 2011 Partajează Postat Aprilie 20, 2011 Am citit intr-un forum,ca nu e bine sa inpregnam transformatorul de esire,ca se schimba sunetul.Tocmai construiesc niste trafuri de esire si astept parerea voastra! Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 20, 2011 Partajează Postat Aprilie 20, 2011 Aici e vorba de trafuri de alimentare,nu de iesirePt cele de iesire,intreaba aici: viewtopic.php?f=28&t=10753 Link spre comentariu
Vizitator marianmihai1 Postat Aprilie 24, 2011 Partajează Postat Aprilie 24, 2011 Sal am un alimentator de surubelnita electrica problema e ca , am 4 acumulatori de 1,2 la 600mah care se incing bine.Am masurat cat am pe alimentator si am 16,8 cred ca destul de mult .Cum as putea sa ii mai reduc din cei 16.8 V tinand cont, ca alimentatorul este simplu(4 diode +1 condesator) Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 24, 2011 Partajează Postat Aprilie 24, 2011 Pt incarcarea a 4 elementi ai nevoie de 6V/0.6A...fa un limitator de curent cu LM317 . Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Aprilie 24, 2011 Partajează Postat Aprilie 24, 2011 Sal am un alimentator de surubelnita electrica problema e ca , am 4 acumulatori de 1,2 la 600mah care se incing bine.Am masurat cat am pe alimentator si am 16,8 cred ca destul de mult .Cum as putea sa ii mai reduc din cei 16.8 V tinand cont, ca alimentatorul este simplu(4 diode +1 condesator)Eu v-am indicat aceasta sectiune pentru a cauta o schemade sursa de curent constant, nu pentru a reposta aici mesajul ! (viewtopic.php?f=66&t=83700) Deoarece acumulatorii functioneaza inseriati, pentru simplificarea legaturilor ii veti utiliza in aceeasi configuratie si in cazul incarcarii lor. Deci o sursa de curent constant de 60 mA. (cu un simplu tranzistor tip BD sau cu un LM 317, asa cum v-a sfatuit d-nul tyc) Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 25, 2011 Partajează Postat Aprilie 25, 2011 Asa cum v-a recomandat Dl. cristian_draghiescu, pentru incarcarea acelor acumulatori de 600mAh aveti nevoie de o sursa de curent constant de 60mA.O schema foarte simpla, pe care cu putina indemanare o puteti "inghesui" intr-un stecher ceva mai mare, sau o carcasa de incarcator de mobil este aceasta: Are avantajul extraordinar ca puteti pune la incarcat o baterie cu oricati elementi, fara nici o modificare...dar atentie sa nu puneti mana pe bornele acumulatorului cat timp e la incarcat...mai intai se cupleaza acumulatorii in suportul de incarcare, apoi se introduce in priza incarcatorul.La incheierea ciclului de incarcare(cam 14 ore), procedati invers. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum