remus68 Postat Aprilie 2, 2011 Partajează Postat Aprilie 2, 2011 Daca debobinezi secundarul si traful se incalzeste in continuare, ai probleme in infasurarea primara - asa cum ti-a mai sugerat cineva inainte. Link spre comentariu
mecaboy Postat Aprilie 3, 2011 Partajează Postat Aprilie 3, 2011 Am inteles,va multumesc frumos.Am sa desfac secundarul si voi face probe lasand doar primarul.Asta mi se pare si mie ciudat,faptul ca se incalzeste fara sa am consumator. Link spre comentariu
TESSLA Postat Aprilie 3, 2011 Partajează Postat Aprilie 3, 2011 Domle, ce e ala COMMODORE?! Vezi ca nu cumva traful sa fie construit pentru alta tensiune decat cea de la retea. Link spre comentariu
mecaboy Postat Aprilie 3, 2011 Partajează Postat Aprilie 3, 2011 Commodore...o fosta companie gen IBM ce facea PC-uri la vremea lor.Lucreaza la tensiunea de 220,scria pe el plus ca l-am folosit si in alte montaje. http://www.google.ro/images?hl=ro&q=com ... 80&bih=636 Link spre comentariu
dety76 Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 traful meu este ca cel din link.doar ca este imbracat complet in vopsea verde.si este de langa niste lampi dintr-un modul cu GU-81M.download/file.php?id=511-2=14 ohmi1-3=144-5=155-6=3,54-6=177-8=429-10=4210-11=1,311-12=2211-13=10012-13=12512-14=10013-14=2215-16=1117-18=1119-20=220-21=222-23=223-24=2sa fie pentru alimentarea acelor lampi? Link spre comentariu
player4 Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 as vrea sa incapsulez un traf cu tole pt un transformator audio intr-o cutie metalica patrata (cum este la yamaha ax-900 de ex http://www.audiostereo.pl/yamaha-ax-900 ... 50122.html ). imi poate spune cineva de unde as putea procura acea substanta/clei cu care se fixeaza etans traful in cutie sau din ce este compusa macar? alternativa hotglue este ok? Link spre comentariu
Magnus Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 carcasa eu cred ca e mai degraba o ecranare sa nu influenteze componentele cu linile de camp ale transformatorului si nu e clei e o rasina asa ceva deobicei gasesti pe la altelierele de bobinaj Link spre comentariu
Barti Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Am desfacut recent un transformator toroidal (sa modific secundarul),a avut intre primar-secundar doua rinduri de bobinai ,din capat -in capat cu o singura esire din sirma de 0,9mm.Inteleg ca e ecranaj,doar de ce doua rinduri,chiar una peste cealalta.Nu am fost atent,oare erau bobinate cele doua in sens invers....care era rostul??Nu era mai bine o foita de cupru subtire izolata ca la trafuri clasice?Ocupa si spatiu mai mic!....Ce parere aveti? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 si noi in anii 70-80 foloseam tot 2 ecrane intre primar si secundar la sursele in comutatieunul era legat la +300vdc iar celalalt la masa iesireprin legarea lor la potentiale constante se evita trecerea perturbatiilor din primar in secundar prin capacitatea dintre infasurari(prin condensator nu trece curentul continuu) Link spre comentariu
Barti Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Multumesc,miticamy!Ma gindec ,cind refac secundarul sa pun la loc si ecranul respectiv.Ce parere ai (aveti),in cazul de fata,la un transformator de retea (50Hz)facind doua ecrane intre primar-secundar,cum sa leg ele?Ex.unul la miezul transformatorului(masa) iar celalalt la un potential pozitiv cistigat din secundar. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 daca nu folositi impamantare acele ecrane nu ajuta la nimic Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 as vrea sa incapsulez un traf cu tole pt un transformator audio intr-o cutie metalica patrata...Ala pare un transformator electronic,poti folosi octoat de cobalt aditivat(in momentul folosirii) cu metaetilcetona;astea-s denumirile substantelor ce compun rasina folosita la fibra de sticla.Uite cum se procedeaza: Cumperi de la o firma, care se ocupa cu fibra de sticla,rasina(verde) si intaritorul aferent; dozajul i-l poti face cu ajutorul unei siringi(de la farmacie)-la rasina se adauga 1,5% MEC si se amesteca timp de 5 min. Produsul astfel obtinut ,se foloseste in max 10 min de la preparare. Timp de uscare- 24h,dupa care se intareste ca piatra -poti sa prinzi traful de baza prin suruburi de 4 filetand direct in cub. Emana vapori toxici si inflamabili! recomand lucrul in curte sau intr-o incapere cu geamul deschis;produsul,cat e proaspat/lichid, face urat la contactul cu apa(crapa).Foloseste manusi (tot de la farmacie ~0,5 lei buc). De obicei se folosesc cutii de plastic, pt incapsularea trafurilor,vopsite la interior cu vopsea metalizata(d'aia care are metal in ea nu care numai sclipeste). Link spre comentariu
player4 Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 as vrea sa incapsulez un traf cu tole pt un transformator audio intr-o cutie metalica patrata...Ala pare un transformator electronic,poti folosi octoat de cobalt aditivat(in momentul folosirii) cu metaetilcetona;astea-s denumirile substantelor ce compun rasina folosita la fibra de sticla.Uite cum se procedeaza: Cumperi de la o firma, care se ocupa cu fibra de sticla,rasina(verde) si intaritorul aferent; dozajul i-l poti face cu ajutorul unei siringi(de la farmacie)-la rasina se adauga 1,5% MEC si se amesteca timp de 5 min. Produsul astfel obtinut ,se foloseste in max 10 min de la preparare. Timp de uscare- 24h,dupa care se intareste ca piatra -poti sa prinzi traful de baza prin suruburi de 4 filetand direct in cub. Emana vapori toxici si inflamabili! recomand lucrul in curte sau intr-o incapere cu geamul deschis;produsul,cat e proaspat/lichid, face urat la contactul cu apa(crapa).Foloseste manusi (tot de la farmacie ~0,5 lei buc). De obicei se folosesc cutii de plastic, pt incapsularea trafurilor,vopsite la interior cu vopsea metalizata(d'aia care are metal in ea nu care numai sclipeste). multumesc pt rasuns . sper ca dupa incapsulare/ecranare se mai si diminueaza putin zgomotul trafului Link spre comentariu
Vizitator Sprinter Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Buna seara , care sunt fierele de alimentare 220v? Link spre comentariu
leoncris Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Masoara rezistenta bobinelor.La o prima vedere,cele 2 verzi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum